• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIKATCHOUPrůzkum veřejného mínění - Dotazníky pro uživatele nyxupro vědecké účely
    Dotazníky, průzkumy veřejného mínění, placené diskuze, marketingové analýzy - všude kolem nás je jich spousta. Snažíme se jim bránit, na ulici nás otravují, ochotní odpovídat buď nejsme vůbec, nebo jen za pár kaček, případně když se jedná o kamarádovu brigádu nebo diplomku. Najdou se i tací, kteří dotazníky milují - mají možnost se vypovídat, vyjádřit své názory a pocity. Já osobně jsem studentkou 2. ročníku postgraduálního studia na PřF UK, kde se věnuji oboru sociální geografie. Ve svém výzkumu se zabývám zejména subjektivní percepcí a prožíváním prostoru. V rámci svého studia potřebuji dotazníkové šetření dělat každou chvíli a věřím, že podobnou potřebu mají i mnozí z vás. Obesílám pak všechny své emailové kontakty a přátele na nyxu, facebooku, ICQ, MSN, skypu a kdoví kde ještě... Proto jsem se rozhodla zkusit založit tuto diskusi, kde na dotazníky, nebo i jen dílčí otázky může odpovídat každý uživatel nyxu. Zároveň bych tak ráda vytvořila platformu pro ty z vás, kteří rovněž potřebují v rámci svého studia nebo výzkumu získat odpovědi pro své výzkumné otázky. Připomínám, že tato platforma v žádném případě nesmí sloužit komerčním a maketingovým účelům. Proto je potřeba, aby toho dbal každý kdo zde svůj výzkum chtějí zveřejnit.
    podobný klub:
    [ ANKETY všech témat ]
    Další ankety a dotazníky:
    čajovna na akcích http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/cajovna/
    evoluční biologie http://bio.natur.cuni.cz/~flegr/kralici/?obsah=info
    rozbalit záhlaví
    KAACULA
    KAACULA --- ---
    MIKATCHOU: To dělám taky, ale jde o to, že když přijdu do školy, kde nikoho neznám, tak kromě toho, že nemám žádnej dopis od svý školy, tak taky nemám záruku, že když už provedu ten rozhovor, tak se ke mně pak taky nějak dostane ještě ten dotazník... resp. záruku nemám nikdy, ale dělám to tak, že chodím jen na školy, kde mám třeba známý učitele, takže mi to pak "pohlídaj"... jo a každá holčina by měla bejt z jiný školy, takže to neni tak, že si vyberu jednu třídu a všechny tam vyzpovídám...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAACULA: to máš asi nejlepší spíš obejít nějaký školy ne?
    KAACULA
    KAACULA --- ---
    Když už jsme u těch respondentů, dělám kvalitativní výzkum ohledně počítačových her a genderu a sháním patnáctileté (ideálně, ale nemusí být) dívky, které jsou z Prahy, mají oba rodiče s VŠ vzděláním, nebo oba s jiným než VŠ vzděláním, a hrají (nebo v minulosti hrály) nějaké počítačové hry (ale nemusí to být přímo "pařmenky")... pro účely výzkumu bych s nimi provedla jednorázový cca hodinový rozhovor + bych nechala jejich rodiče vyplnit jednoduchý dotazník (možno i poslat mailem)... kdybyste někdo o nějaké takové dívčí duši věděl, budu ráda za každý kontakt, díky...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    EWUSHA: ted jsem jí to vyplnila, to je super, já bych podobný výzkum taky chtěla udělat, ale z trochu jiné perspektivy... doufám že se mi kamarádka ozve, poslala jsem jí i svůj email - až uvidí, že považuju svýho psa za svou dceru a že jí kupuju biomaso tak by mě mohla považovat za zajímavý případ )))
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Pomozte prosím jedné kamarádce s diplomkou a vyplňte krátký dotazníček.
    Hlavním tématem je soužití psa a člověka. Tento dotazník je anonymní, nedozví se o vás žádný konkrétní údaj ani kontakt. Informace, které tímto způsobem získá, budou sloužit jako jeden z podkladů pro vypracování diplomové práce, tedy pouze pro vědecké účely, k vytvoření statistiky. Zároveň budou výsledky průzkumu volně k dispozici na Vyplnto.cz a mohou být využity k libovolným účelům.
    "Moc Vás prosím o vyplnění dotazníku, velmi, opravdu velmi mi tím pomůžete, a nejen mne, v konečném důsledku i vašim čtyřnohým kamarádům :-))). "

    Já a můj pes | Vyplňto.cz - komplexní realizace online průzkumů
    http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/ja-a-muj-pes/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Dlouho to tu nežilo, prosim vás - hledám dobrovolníky na zodpovězení mého dotazníku!!! Je to spíš formou slohového cvičení :) asi opravdu nejsem schopna ničeho jiného než kvalitativní analýzy :)
    JELENA
    JELENA --- ---
    DUNAR_: jakýho spamování? Když nepočítám spamování v několika klubech, že potřebujeme spolupracovníky (právě proto, že je tu moc práce na málo lidí).
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    MIKATCHOU: ale je tu dost diskuzi vod oboru, ktery to delaj, viz sgové, antropo, atd.

    MIKATCHOU: jenze spatne zvolenej vyber lidi pro dotazovani ti hodi akorat haluze, tj. je to "vice lehke a mene vedecke"

    JELENA: mno, mene spamovani na nychu by ti dalo dost prostoru si neco nastudovat. :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JELENA: no ty ne, to bylo hezky ucelené :) on Dunar je rád kritický a často mu to i schvaluju až tleskám, jindy zas skřípu zuby .)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: to jo no, já jednou v takový čtvrti přespávala a to se nedalo
    JELENA
    JELENA --- ---
    DUNAR_: myslím, že jsou kurzy, které bych potřebovala víc, než kvalitativní výzkum. A nedomnívám se, že bych v tom, co jsem tu psala o kvantitativním, střílela od boku.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    jinak by to mohla bejt i dobrá platforma pro ty, kteří se snaží najít vhodné respondenty či informátory do svého průzkumu. Lepší než to psát ix přátelům do pošty, nebo do nijak nesouvisejících diskusí...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    DUNAR_: no jo tak nic nemůže být dokonalý od samýho začátku... taková diskuse tu prostě neexistuje, tak proč by se třeba časem nemohla rozvinout nějakým rozumným směrem? O kvalitativním výzkumu tu zatim nepadlo nic, takže co se týká střílení od boku, myslim že jde hlavně o ty dotazníky...
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    JELENA: A neni lepsi si vo tom nejdrive neco precist? nebo zajit na kurz, kde te to naucej? zatim tady ve 100+ prispevcich objevujete ameriku nebo strilite vod boku...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: no v takzvaných clubbing districts většinou zas bydlí jen barový a klubový personál, kterej spí přes den, když se v čtvrti nic neděje. Nebo tam bydlí studentstvo, který to chce mít blízko do hospody. Normální rodiny s dětma asi moc ne. U nás je ale právě jen ta Stodolní, na západě je takovejch ulic mraky.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: jasný no, ten článek to vystihl dobře
    By mě zajímalo, jestli se bydlí/dá bydlet ve čtvrtích, co maj ulice nebo části typu ostravská Stodloní
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: no tak tady by bylo spíš zajímavý zjistit, jestli se to samé týká i turistů a zámožnějších skupin. Ostatně, doporučuju si přečíst tento článek: http://www.blisty.cz/art/14863.html mimo jiné jsem ho analyzovala v jedné z kapitol o noční Praze. Jak jest patrno, jsou-li příjmy dost velké, aby se vyplatily i za cenu pokuty, provoz zastaven nebude ani strážci zákona. O nuzné popíječe piva ale nikdo za takovou cenu nestojí. Je to imho podobné, jako když památkový úřad ukládal 100 000Kč pokutu za porušování různých pravidel co napáchali developeři v památkové zoně... myslí si snad někdo, že taková pokuta developery vytrhne? Obyčejného smrtelníka však zajisté. Metr je na všechny stejný, ale platí na každýho jinak.


    JELENA: hned jak zas udělam kus práce (páč trávim moc času na internetu :) tak změnim název diskuse a záhlaví .)
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: jj, s tím souhlasím, to nebylo myšleno proti téhle diskuzi

    Ještě mě napadlo, když se vrátím k těm turistům a k tomu, jestli se centrum dostává do moci cestovního ruchu, tak se nám stalo už víckrát v Pltýzu, že když jsme měli ještě těsně po 22:00 lidi na zahrádce, tak na nás pan vrátný chtěl volat policii (už se to několikrát stalo)a nebo nám vyhrožoval, že jí na nás stejně zavolají obyvatelé domu, že to je běžný.
    Zarazilo mě jednak, že se tam ještě bydlí (musí to být krásné bydlení http://www.platyzrent.cz/ )a jednak, že maji takhle nekompromisní.
    JELENA
    JELENA --- ---
    Jsem stoprocentně pro nějakou debatu o tom, jak dělat průzkum - i ten kvalitativním, protože o tom zase nevím skoro nic já - správně! Nové informace nejsou nikdy na škodu! :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JUASINHA: kdybych zvolila metodu dotazníku, určitě bych jí musela dát několika stům lidí, což by tady stejně nešlo. Nehledě na to, že nevim kdo jak odpovídal a nedaj se pak ty odpovědi moc korelovat s dalšíma demografickejma údajema... tak každopádně bude dobrý když sem budou lidi třeba posílat svý dotazníky, nebo dotazníky známejch, nebo třeba se tu bude právě probírat jak se na co zeptat, čemu se vyhnout a tak...
    ... možná by to tu mohlo být rozšířeno na debatu nejen o dotazníkovém šetření, ale třeba i o kvalitativních metodách...
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    MIKATCHOU: tak určitě pro tebe budou větším přínosem, jestliže nechceš vyhodnocovat tydle ankety...proto mi přišlo, že ta debata je tu trošku, že jedn mluví o koze a druhý o voze:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam