MIKATCHOU: já jsem pochopila, že to, co jsi měla tady, nechceš použít přímo v té formě, v jaké to tu bylo, ale bylo z toho cítit, že si nejsi moc jictá v tom, jak to teda nakonec udělat - proto jsem se snažila radit, abys věděla, kudy se vydat potom v tom skutečném průzkumu :) Jestli jsi ten dotazník začala dělat podobně, tak super, pak mé rady ani nebyly potřeba :)
MIKATCHOU: Jo, to už vypadá dobře :)
A souhlasím s Crossem ohledně té popularity - velké množství turistů = velká popularita (pokud ti někdo odpoví, že si to nemyslí, tak to naznačuje na jeho inteligenci spíš než nějaké dojmy) - navíc spojuješ v jednu otázku na dvě věci (souvislost množství turistů s krásou města a souvislost množství turistů s popularitou města). To je zavádějící.
MIKATCHOU: "Velké množství turistů v cenru Prahy vyvolává dojem, že se nacházím v opravdu krásném městě" - tohle už ti ale hodně lidí nepochopí, respektive než dočtou i druhou část věty, tak si podle mne spojí "velké množství turistů" a "dojem" a vyjdou jim "sardinky", tj. nic pozitivního. Krásy města už jim k tomu nezapadnou. :) U kvantitativních dotazníků podle mne čím jasnější, kratší a jednoznačnější otázka, tím líp - protože jinak nevíš, na co ti který člověk vlastě odpovídá (co se mu při tom děje v hlavě) - a je velmi pravdpodobné, že každý na něco jiného. A z toho jednoho zaškrtnutého čísla to nerozlišíš.
Já bych to formulovala asi nějak jako "Myslím si, že velké množství turistů v Praze odráží krásu tohoto města." Ale asi by to šlo i líp :)