RUSTFIZZLE: někde v settings - preferences - search (FF už nějakou dobu nepoužívám ani jako sekundární prohlížeč, tak sem to už dlouho nedělal/neviděl, ale někde tam to bylo. Kromě toho se tam nějak dá i nastavit default preference vyhledávání (jako že chceš pro libovolné vyhledávání, neřekneš-li jinak, upřednostnit výsledky s určitým jazykem a podobně)
TRIPLT: Ano. Ještě v době kdy tam "nikdo nebyl". G+ =/= FB, není určen k tomu aby se používal stejně, popř. ke stejným věcem (i když ho tak používat lze, pokud se lidé které znáš na G+ přesunou).
Nejsnazší komprimované shrnutí které jsem našel: FB mě znovu spojuje s lidmi, které jsem z dobrých důvodů a rád zanechal ve své minulosti, G+ mě nově spojuje s lidmi, které rád uvidím ve své budoucnosti.
Případně méně ofenzivně - FB je o lidech které znáš protože jsi je potkal, G+ je o lidech které ještě neznáš, ale s nimiž sdílíš zájmy.
Tohle je starší, delší, ale velmi výstižné myslím:
Why Use Google+: It's What You Know, Not Who You Know
http://www.huffingtonpost.com/2011/12/07/google-plus-users_n_1122056.html
(závěr článku a dost videí níže už jsou poměrně neaktuální, ale odpověď na Tvojí otázku je tam stále stejná)
Co se mě týče: G+ je výborný pro vyhledávání obsahu (ať už protože se dají snadno najít k tématu relevantní posty obsahující relevantní odkazy, nebo skrze automatické generátory typu Sparks atp.), nachází se na něm spousta lidí která aktivně posílá zajímavé věci a skrz G+ se k nim není těžké dostat - pokud se o něco aktivně zajímáš, na G+ brzo snadno najdeš lidi kteří k danému tématu postují hromadu novinek a zajímavostí.
Kromě toho G+ čím dál tím víc a docela elegantně propojuje různé Google služby, takže pokud používáš gMail, gDocs (/Drive), Picasa atp., tak G+ toho docela dost usnadňuje.
A v neposlední řadě Hangouty sou fakt suprová věc, zvlášť když máš smartphone co je umí zpracovat.
(a v neposlední řadě mám na G+ o dost radši tamnější komunitní kulturu a etiketu, ale to už je hodně subjektivní a případně diskutabilní a nevím jak moc to oceníš, pokud se na sociální síti nechceš pohybovat ve "veřejném" prostoru mimo okruch lidí které už beztak znáš)
Jo a v neposlední řadě: terms of use.