• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no ale v ovoci je převážně fruktóza a na tu není inzulin potřeba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NYX: to tvrdila cca 1 studie a pak se z toho udělalo moc populárních článků.
    Nemá to moc logiku - cítím, ovoce, uvolním inzulín, nepotřebuju inzulín a tak si zbytečně způsobím hypoglykémii. Cítím sousedovo jídlo atd...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: neumím. Ptej se na to nějakého endokrinologa po té, co ti změří takovým tím přístrojem, co si nepamatuju jeho název, spalování cukrů v klidu a při zátěži a bude mít před sebou velmi podrobný záznam tvého energetického příjmu a výdeje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: je dosažen, není to tak složité. A to cukry nejím, krmít to masem, zeleninou a ovcem ;)

DIVA: protože tenhle styl dostane pomalu tělo do vyvážené ideální váhy. A tvoje tělo si myslí, že ideálně bys mohla mít trochu víc tuku ;)
    NYX
    NYX --- ---
    MAR_TINA: inzulin se zveda treba uz jen kdyz to jidlo citis vonet, nemusis ho jeste ani mit v puse, takze telo vi prd o jeho slozeni :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: v pohodě;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: umíš mi vysvětlit proč mi ty časté malé dávky nefungujou? zkusila jsem to jen na cca 2týdny a nejprv se hubnutí přibrzdilo, pak zastavilo, pak jsem vyskočila o kilo nahoru (a okamžitě s tím sekla) .)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Sorry, tak to si asi pletu s někým jiným :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Zhubla 198 kilo! Vážila víc, než její partner a čtyři děti dohromady | Pro ženy | Blesk.cz
    http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-a-hubnuti-hubnuti/169905/zhubla-198-kilo-vazila-vic-nez-jeji-partner-a-ctyri-deti-dohromady.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak ideální je odnaučit tělo požadovat rychlé cukry - tedy intenzivní sladkou chuť- pomocí udržování stabilní hladiny glukózy v krvi. Tedy pravidelný, častý příjem menších dávek složitějších škrobů.

Pak se obejdeš jak bez vysokých dávek cukru, tak bez sladidel.

Ale jaksi ideál nebývá zrovna dosažitelný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: to je mýlka, adipex jsem neměla nikdy. V jedná fázi hubnutí, kdžy se to zastavila, jsem měla předepsaný tenuate a pomohl mi, rozběhlo se to znova. Provázel mě asi 4 měsíce a 12 kilo. Vypočítaně a správně jím 3 roky.

Pro mě je hrozně moc důležité mít normální váhu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Že to říkáš zrovna ty, která jsi zhubla na adipexu.

Ačkoli jistě, ty to vlastně říkáš právě proto. :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: No, extrém to je, ale pro mě je to v podstatě projev stejně podivně nastavených priorit.

Tak jako hubnout má člověk primárně hlavně kvůli zdraví. A když si v zájmu toho hubnutí budu huntovat zdraví něčím jedovatým, co to pak má celé za smysl. Tak nebudu mít nadváhu, ale zase si poškodím nějaké vnitřní orgány, no.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Když jste u toho pití. Máte někdo v práci barely na vodu? A od jaké firmy? My měli Pívodu a ode dneška nějakou jinoum, teď nevím firmu a ta voda je docela hnusná, má takový umělý šmak...jakoby umělou hmotu z toho cítím. Vracím se ke kouhoutku.
    TESSS
    TESSS --- ---
    ARGANNAH: aspartan byl puvodne brany jako bojova latka, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    srovnávat miligramy aspartamu s pervitinem není normální
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: nemám, mám inzulínovou rezistenci, která se pomalu upravuje. Časem budu jíst normálně.

Ale přichází téma, co je normální. Pokud do svého života nedostanu 4 hodiny (více, méně?) přirozeného pohybu denně a to asi nedostanu, nechodím do práce pěšky přes les ani nedělám na pile nebo v JZD, ani nemáchám prádlo ve vaně a neštípu haldy dřeva, skutečně nemohu baštit jako horník nebo jako žena v domácnosti v 50. letech. A oni ti lidé skutečně jedli méně, nepili kupované limonády a za moučník považovali pudink a kompot, bábovka byla v neděli a pro 6 členou rodinu a návštěvu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Jak jsem psala Cornele tady.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: No, už delší dobu si říkám, podle toho, co tu píšeš, že ten metabolismus asi nebudeš mít úplně v pořádku, člověče. Kdysi jsem to takhle taky mívala (a ještě hůř), trvalo mi snad šest let, než jsem se dala dohromady, ale dneska můžu jíst poměrně normálně (včetně sladkostí), hýbat se normálně až podprůměrně a prostě nepřibírám. Fakt mi přijde smutné, že někdo na každodenní bázi řeší pár lžiček cukru a radši si bude rasit tělo umělými sladidly.

CORNELA: Takhle, abychom si lépe porozuměly, já osobně nemůžu colu ani cítit, a v podstatě žádné sladké bublinkované limonády. Léta jsem se jich ani nedotkla.

A znovu, to, že potřebuješ zhubnout, ještě neznamená, že je v pořádku huntovat si tělo jinými jedy a mít pocit, že je všechno v pořádku, protože se po tom nepřibírá. Ale ano, je taky třeba spousta tlustých žen, které by si upřímně přály anorexii, aby zhubly, a holky, co skutečně kvůli linii dávají ten pervitin. Jsem jediná, komu to nepřijde normální?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: podezírám cukrovarnický průmysl, že ty teorie rád hlásal a využíval. Jiný důvod pro nacpávání násobného množství cukru do potravin (nápoje, jogurty, ochucené mléko, pečivo) než zisk pro cukrovarnictví snad není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam