• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: vodu umím jenom na žízeň. když žízeň nemám a piju kvůli pitnému režimu, s čistou vodou bych se asi nepoprala
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Tuhle výhodu vlastním taky. Nikdy jsem nepila sladké ani jako dítě i přes to, že jsem chodila i na kostkový cukr do špajzu. Ta cola se u mě zabydlela až při hubnutí jako nesladké povzbuzovadlo, takže skoro ve 30.

Slazený čaj ráno k vyvážené nesladké snídani ano. ALe pokud nejsem schopná pít nesladký čaj, vyberu si na den sladce chutnající druhy - různé ovocno bylinkové (lékořice, vanilka, hruška atd.) nebo ho nepiju vůbec. Kdo nedokáže pít vodu, je vadný ;).
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: vidím to stejně. sice to nemám tak dobře věcně podložené .) ale raději si upřu cukr v něčem co doopravdy "sladké" ani vlastně není a pak si dám něco co vážně chcu a co mi chutná a čím se odměním za svoje nové pozitivní návyky .)

MAR_TINA: jsem teď nejčastěji na těch třech jídlech, dopoledne večer večer. praktičnost už jsem byla rozhodnutá obětovat, ale jedině výměnou za efekt - který se nedostavil
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: no nerikal bych prevazne, kdyz to zprumerujes, vyjde ti to s glukozou dost nastejno.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Víš co, ale to předpokládáš schopnost zvyknout si na neslazené. Já mám v tomhle třeba nefér výhodu - sladké nápoje (do nichž nepočítám víno a portské) mi vůbec nechutnají, dokonce vlastně ani džusy (jenom čerstvě vymačkané šťávy), sladím jen svařák a čokoládu, a obojí si dávám tak jednou ročně. :D Ale vem si někoho, komu se z neslazeného pití prostě zvedá žaludek - fakt umím pochopit, že si ten obligátní ranní čajík prostě osladí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nedík, žes mi tu slast připomněla
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Když tak o tom přemýšlím, tak nejvíc cukru přijímám ve sladkém víně. :-) Ovoce skoro nejím, sladkosti taky ne, piju kohoutkovou vodu s citronem a teplé nápoje nesladím.
    Ovšem tokajské... :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: pod 3x denně bych nešla. Měla bych doma / s sebou i tak jídlo vhodné k malé svačině pro případ potřeby. Ale naproto chápu, že mnoha lidem vyhovuje jíst jen 3x denně, ať už kvůli praktičnosti - ty svačiny jsou nepraktické, nebo kvůli častému podráždění jídlem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vraťme se k slazenému čaji.
    Radši bych jednou denně (no, já ne :)) požila malou sladkost - míša (10g sacharózy), můj domácí cheesecake (15g), kus mléčné čokolády (15g) i ten věneček (10-15g) než sladila 3x denně čaj /pití.

Ona ta sacharóza = řepný a třinový cukr, případně glukózo-fruktózový sirup, jsou látky, které vznikají sice ze zemědělských plodin, ale dost složitou rafinací. Spustí v těle onu známou reakci, podpoří ukládání, způsobí následnou chuť k jídlu a hlad a podporují návyk na sladké (to ta čokoláda teda taky:))).
    Radši jednou denně s dalšíma živinama (tuk, složité cukry, bílkoviny), které tu reakci prodlouží, než 3x denně jen s vodou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: však ono si zvykne, nehodlám s ním diskutovat .)

ZUZKAOU: uf, dík, některé záhady asi ponechám záhadami :)

CORNELA: přesně tak. akorát sem z toho celý den přemýšlela o jídle .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no ale v ovoci je převážně fruktóza a na tu není inzulin potřeba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NYX: to tvrdila cca 1 studie a pak se z toho udělalo moc populárních článků.
    Nemá to moc logiku - cítím, ovoce, uvolním inzulín, nepotřebuju inzulín a tak si zbytečně způsobím hypoglykémii. Cítím sousedovo jídlo atd...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: neumím. Ptej se na to nějakého endokrinologa po té, co ti změří takovým tím přístrojem, co si nepamatuju jeho název, spalování cukrů v klidu a při zátěži a bude mít před sebou velmi podrobný záznam tvého energetického příjmu a výdeje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: je dosažen, není to tak složité. A to cukry nejím, krmít to masem, zeleninou a ovcem ;)

DIVA: protože tenhle styl dostane pomalu tělo do vyvážené ideální váhy. A tvoje tělo si myslí, že ideálně bys mohla mít trochu víc tuku ;)
    NYX
    NYX --- ---
    MAR_TINA: inzulin se zveda treba uz jen kdyz to jidlo citis vonet, nemusis ho jeste ani mit v puse, takze telo vi prd o jeho slozeni :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: v pohodě;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: umíš mi vysvětlit proč mi ty časté malé dávky nefungujou? zkusila jsem to jen na cca 2týdny a nejprv se hubnutí přibrzdilo, pak zastavilo, pak jsem vyskočila o kilo nahoru (a okamžitě s tím sekla) .)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Sorry, tak to si asi pletu s někým jiným :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Zhubla 198 kilo! Vážila víc, než její partner a čtyři děti dohromady | Pro ženy | Blesk.cz
    http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-a-hubnuti-hubnuti/169905/zhubla-198-kilo-vazila-vic-nez-jeji-partner-a-ctyri-deti-dohromady.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tak ideální je odnaučit tělo požadovat rychlé cukry - tedy intenzivní sladkou chuť- pomocí udržování stabilní hladiny glukózy v krvi. Tedy pravidelný, častý příjem menších dávek složitějších škrobů.

Pak se obejdeš jak bez vysokých dávek cukru, tak bez sladidel.

Ale jaksi ideál nebývá zrovna dosažitelný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam