• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: No jistě, navíc je všeobecně známo, že hubený ženský jsou mizerný kuchařky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Bratranec (tlustý cévní chirurg) mi taky na rodinných sešlostech rád oponuje, že za zdravotní problémy jeho a mých drahých sourozenců nemůže nadváha, že to holt máme v rodě, že su otravná a hubená. :-D
    Ale teď po mně chce, abych se mu věnovala v posilovně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: tak to už je jiná. Ti lepší mají možnost vytáhnout ze šuplíku brožuru Dieta č. X, ony jsou rozpracované pro určité diagnózy a fungují.

Speciálné léků na tlak a na diabetes II. typu by se dalo spotřebovat násobně méně, kdyby lidé dodržovali režim dieta a pohyb. A dieta na tlak není nic extra děsného, je to normální strava, nekouření, nechlastání a pohyb.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MANXX: Oni oba fakt mají problémy z nadváhy a nepohybu. ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: radši dostanu doproučení na pohyb a stravu, než baterii léků a poukázku na operaci ;)

A kafe mi lékaři už několikráte předepsali. Se slovy radši kafe než léky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MANXX: Tak obrovští nejsou, ale oběma lékaři důrazně doporučili zhubnout. Sestra na to kašle, bratr pod mým vedením cvičí a jelikož teď pracujem spolu, tak mu v restauraci vybírám oběd - nejmenší zlo z denního menu. :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DIVA: "a tobě ten dortíček nechutná ivanko? vždyťs měla jenom malý kousíček, tak já ti ho zabalím domů a dáš si později ju!" - jeste, ze mam psa (nez se do me nekdo pusti, dostava nejlepsi kanadske granule a po nich kousek neceho "lidskeho" aby na to nebyl nadrzenej a v nestrezene chvili se nezmocnil obeda a nebylo mu vazne zle. V celku nam takhle dohoda funguje.)
    DIVA: ja bych vrhla jen z jedne veci a to kdyz matka krmi batole a cim dele ho krmi, dim je batole spinavejsi.... Jednou jsem se na to ptala odbornika a bylo mi vysvetleno ze utiranim tlamy po kazdem souste, co padne vedle, se v diteti pestuji zakladni navyky, hygienicke i stolovaci. Ale jedna znama mi durazne dala najevo, ze "to by to dite krmila celou vecnost a na to nema cas".
    MAR_TINA: jo to si jedna kamaradka pravnicka stezovala, ze reklamacni lhuta 30 uz ji vyprsela :)
    MANXX: znam stejny pripad, dve sestry, starsi 60kg, o dva roky mladsi 130-150kg. Ta druha ma celozivotni potrebu neco zazirat, cokoliv (sama to priznala).
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    To mi připomíná jednu rodinnou sešlost, kdy nějaká matka okřikuje dospělého syna ať se tak necpe, že vypadá hrozně...a on jak byl lehce ovíněn, tak na ni houkl ať se uklidní, že mu napřed zkurvili s otcem geny a teď dělá chytrou!
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MAR_TINA: To je pravda, u nas byl nejmladsi bratr taky vzdy povazovan za extremne hubeneho a matka se desne bala, ze malo ji. Samozrejme toho okamzite vyuzil a jeho oblibena hrozba byla: "za trest nebudu jest!"
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak to dělali, tu výrobu hladu? A existuje i výroba nechuti?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Jo, já jsem tak ovládala a vydírala rodiče, že mě šupli do výkrmny. :-) Tam jsem za dva měsíce 5 kilo přibrala, uměli nám tam vyrobit hlad.

MANXX: Sestra - představ si mě plus 30 kilo. Bratr má pěkné nohy a ruce a velkej břuch.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nojo, ale proč si tvoji sourozenci (stejné prostředí, stejná výchova, odpadá i problém benjamínek) nakládali na talíř a ty ne? Gen pro žravost a gen pro nežraní.

I když to bude množina vzájemně působících genů. Stane se, že malé přirozeně nejedlé dítě záhy zjistí, že mamince na jedení záleží a udělá cokoli. Nejedlík má zároveň inklinaci k vydírání rodičů a v tu chvíli to začne, využije svoji nechuť k ovládání matky. Například, neříkám, že ty.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Hlavně nevíš, jak bych dnes dopadla, kdybych byla u dětského stolu třetí Otesánek do party. :-) Asi bych byla tlustá geny negeny, kdybych si položila takový pěkný základ, jako oni.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KEMENTARI: u někoho do smrti v pokročilém věku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Na kurvageny se dá svést kdeco. :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: Otázka trvá, kde se vyměnují geny?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nooo, od každého rodiče máš půlku každého páru chromozomů. A teď kterou? A jak se tam namíchaly dominantní a recesivní geny a tak dál.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Můžou za to rodiče, přece. Měli ti předat kvalitní geny!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: No, to ne! Jak to? My tři jsme přece z jednoho hnízda a hodně genů máme společných. A jsme dva tlustí a jedna hubená.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: takže za to můžou geny a ne my. Dobrý, důvod mám. A teď kde se dají vyměnit ty geny?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam