• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DIVA: to se dela vsude po svete, kde stat postupne chudne az na uroven one kostelni mysi. Daleko mimo CR se par rozvedl, ona tehotna, majetek se nekam zahrabal, firma se nekam presunula (oficialne: zbankrotovala), ti dva talentovani dostali furu penez - vraceni dani, protoze podle tehdejsi legislativy: firma nevykazovala dostatecny zisk az zbankrotovala, tak se jim za posledni rok pred bankrotem penize vratily, plus nejake ty socialni davky a prispevky....no a ted ziji stastne a spokojene v bohatem state, firma jim kvete, dum stoji a nikdo na ne nemuze. Kdyz se jich jeden zepta proc, odpovi proste: chteli jsme, aby mely nase deti sanci na slusny zivot.

JAJITA: ja utekla, protoze krast neumim, lhat take ne a nechtelo se mi zit ve state, kde to funguje, jak to funguje. Nekdo neumi utect, nekdo krast...ale casem neco udelat musis. Na poctive pracujiho holt zbyva ukol krmit tluste politiky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: a takovéhle "samoživitelky" si pak zajdou křičet před ubytovnu ve Vandsorfu...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAJITA: a co bys delala, kdyby ses ocitla bez prace a bez prostredku a byla by moznost "okrast" stat o par tisic mesicne? nevyuzila bys ji? radsi bys sla pod most teda?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Já spíš žasnu nad tou samozřejmostí podvádět... :-/
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Přijde mi to jako součást toho konzumního myšlení, kdy musí neustále být vše k dispozici. Po celý rok veškerá zelenina, ovoce, otevřeno každý den, zákazník nemusí myslet, všechno se mu naservíruje rovnou pod nos...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: Dělá svoji práci. Domů na návštěvu chodí většinou na udání. To víš, maloměsto.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: teta přehání. jedna moje kamarádka se dokonce falešně rozvedla, dál spolu bydlí, a stát nic netrklo .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Každopádně tvrdit, že nezaměstnaná bývalá prodavačka ze supermarketu to nebude mít tak zlý, protože na sociálním systému se dá podvádět a tím pár tisícovek získat, je dost zcestný.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Však jo, to se kolikrát i doma šoupe nábytkem, aby nebylo poznat, že člověk, co se nachází doma, je něco víc, než momentální návštěva.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: a to já právě neudělám, protože to není pravda. Představa, jak loudím u vzálené tety o bydliště.... Nebo jako jak? Každopádně manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost a kouká se na příjem obou. Moje teta dělá na sociálce a říká, že právě navštěvují "osamělé" matky doma a jak ráno vyleze chlap v pyžamu, je označen za přítele a musí prokázat, že tam nežije a neplatí.

To mi právě říkala teta v době studia na VŠ, že kdybych si dala bydliště jinam a prohlásila, že mě rodiče neživí, měl abych nějaký nárok. Ale nebyla to pravda, živili, tak mi to bylo fakt blbý.

(Jsme furt v teoretické rovině, já vydělám přiměřeně normálně a dávky nechci.)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ale dyt to prepsani trvalyho bydliste u vydelavajiciho manzela/pritele neni problem, staci docasne a ze s tebou i nadale bydli a plati najem, jidlo a nevim co vsechno, to pak uz nikoho nezajima.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Jednou jsem to zjišťovala, a podle úřadů na tebe má očividně "vyživovací povinnost" i spolubydlící se kterým nejsi v naprosto žádném vztahu kromě bydlení pod jednou střechou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: nojo, ale musíš mít oficiálně holý zadek a celá tvoje rodina taky, abys měla nárok. Takže jo, na začátku života to získat lze a celoživotní flákači a vyžírkové to taky zvládaj.
    Jak už ale člověk něco má a bydlí s rodinou, počítá se příjem všech.

Patřím do skupiny hloupých, co si bydliště nepřepíšou a na úřadu nezalžou, no :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: no hele, nerikam, ze to kazdej potrebnej vyuziva, mozna za to muze spis neznalost, ale treba jeden znamej (doufam, ze si to neprecte a nezabije me, na nyxu je) je profesionalni flakac a na vselijakejch davkach od statu dostava mesicne cca 14 000 + si privydelava bokem prodejem dvd, takze ono se na davkach da zit i dlouhodobe. treba prispevek na bydleni je v maximalni vysi neco malo pod 6 000 (kdyz jsem byla zrovna bez prace, tak jsem i jako studentka vs mela 5 500 mesicne) a do prijmu pri vypoctu se soc. davky nepocitaj, takze to mas navic a skutecne te nikdo hlady umrit nenecha.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Radši bych vypla televizi než zavřela kravín :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: důstojné podmínky ano, ale nedojde se k nim jednoduchým zákonem, který zakáže nedělní prodej. Pomohla by podpora zaměstnanosti snížením daňového (a pojistného) zatížení. A příný dohled nad dodržováním současných zákonů.

Nárok na podporu v mnoha případech nevzniká, pokud ano, trvá 5 měsíců. Paní, co měla ve Žďáru nad Sázavou práci v Kauflandu, těžko najde jinou. 6. a další měsíce nemá nic. Sociální dávky dostaneš, až když vyluxuješ všechna konta, prodáš auto a nemáš vydělávajícho (alespoň 11 600 kč hrubého) manžela. S dětma možná dostaneš trochu víc a dříve. Ty dávky jsou cca 3000kč.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TAPINA: To je slovo do pranice! Zmíním se o tom na příští pracovní poradě :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak jistěže, nepřetržitý provoz je třeba jen v životně důležitých institucích, jako jsou nemocnice, elektrárny a přirozeně televizní a rozhlasové stanice.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Naopak by ti nejslabší nebyli nuceni makat za tolik otrokářských podmínek :)

(Já souhlasím s Cornelou, bude konec světa!:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak by 1/7 těch lidí neměla práci žádnou. Co dál? Budeš je živit? Nárok na podporu nebo dávky už dnes pro mnoho lidí není.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: problém je, že podobný zákon by u nás měl za následek pouze významné snížení počtu pracovních míst a to pro ty nejslabší.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    Moje kolegyně, štíhlá osoba s dobrou kondicí, mi přišla oznámit, že je tlustá, že si dneska byla nechat udělat ANALÝZU TĚLA a koupila si rovnou za tři tisíce ozdravné čaje a detoxikační soju.
    Mám před sebou pult, takže ji nemohu praštit, ale ráda bych to udělala.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Nehledě na to že když je zavřeno v neděli, člověk se nezblázní, ale v takovém Španělsku mě k smrti deptaly jejich siesty - trvalo hoodně dlouho, než jsem si zvykla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam