• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA:

28 denní očistný program podle Antonie Mačingové - Dělená strava - Diskuze
    http://www.week.cz/28-denni-ocistny-program-podle-antonie-macingove/read.php?1,565658

1. čistí střeva
    2. podvýživa
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: kalkulačka na Floře by to měla umět, já si toteda počítala sama podle nějakýho vygůglenýho vzorce.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: tohle je pravda, když jsem byla jednolitá koule, tak jsem jednotlivé špeky fakt neřešila :-DDD
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Vždyť máš krásnou postavu, moc ti to sluší :) Nehledě na to, že moje sestra (fyzioterapeut) mi kdysi citovala nějaké vědecké studie, podle nichž jsou ve skutečnosti statisticky nejzdravější ti lidi, kteří mají podle BMI mírnou nadváhu, takže bůh ví, jestli by sis zhubnutím nakonec ještě nepohoršila :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MANXX: no, já taky říkám, že mám "ještě 4 kila navíc", a myslím tím, že mi chybí shodit 4 kg, abych dosáhla tabulkově normální hmotnosti a BMI ke svému věku. Když už se mi daří hubnout, tak jsem si to předsevzala, abych měla klid duše, že mám zdravou váhu, při které nemám žádná zdravotní rizika. Ale pocitově je mi momentálně úplně šumafuk, jestli mám "4 kila nadváhu", protože pochybuju, že bych jejich shozením mohla ještě něco výrazně vylepšit. I po jejich shození budu stále na horní hranici "normálu" a nepochybuji o tom, že hubnoucí fanatičky mě stále označí za "tlustou", protože moje postava rozhodně svlečená nevypadá ideálně, ale to je mi úplně U PRDELE :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (Daleko horší mi přijde, když sem chodí anorektičky s podváhou, stýskají si, jak nemohou zhubnout a trousí nebezpečné a kontraproduktivní rady, no ale to už je jiná pohádka.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MANXX: ...hele já se ale Martiny teda musím zastat, její postoj celkem chápu, člověk je prostě detailista a koneckonců poslední minišpíček, který vidíš jenom ty, tě asi dokáže štvát daleko víc, než čtyřicetikilová nadváha.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Mne sa paci tato. Takto by som chcela asi vyzerat ja. :)
    http://www.womenshealthmag.com/files/wh6_uploads/images/1112-ww-fraijo.jpg
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    btw začínala na 345, což je asi 160 kg ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    asi 64 kilo (145 liber, sorry, nechce se mi teď hledat ten přepočet)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: to její po je asi tak můj ideál. Sportovní, štíhlá ale ne vyhublá, stále ženská i přes osvalení. Kolik teď váží?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ta druhá před a po, asi 90 kilo dolů (doufám, že se ten obrázek zobrazí)

ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Btw tohle je fakt hustá motivace. Včera jsem to projížděla. U některých těch ženských celkem strčím ruku do ohně za to, že to v dohledné době přiberou všechno zpátky, ale jiné jsou fakt husté a inspirativní je to v každém případě. :)

http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weight-loss-success-stories-11?page=0

Je jich tam celkem 60, nejhustší mi asi přišly tyhle dvě, zvlášť ta druhá

http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weight-loss-success-stories-9
    http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/weight-loss-success-15
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MAR_TINA: vubec paleodietu nepropaguju...
    a kdo rika, ze tvoje postava neni ideal???

a prosim nemluv se mnou jako s debilem, nejses jedina dospela a pracovita na nyxu... diky
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA, DIVA: Tyhle odpovědi jsem přesně čekala. No pro vaši informaci, kdysi jsem opravdu hodně shodila (asi 25 kilo) a v té době mi finanční a časové podmínky neumožňovaly večeřet jindy, než těsně před spaním v deset až jedenáct v noci, když jsem dorazila domů. Bylo to tehdy moje největší jídlo za den. A shodila jsem stejně. Takže s obezitou to nemá co dělat.

Jiná věc samozřejmě je to, co říká Cornela - někdy mi pak bylo ráno těžko nebo jsem měla pocit překyseleného žaludku. Ale od té doby takové ty moudré hubnoucí rady, v kolik se má naposled jíst, považuju jenom za pověry.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHMAIDA: Kolik ti je?
    Už chodíš do práce? Kolik máš dalších povinností?
    Volila jsi práci podle svého vzdělání a výše výdělku nebo podle množství pohybu, které v ní máš?

Mám práci střídavě venku, ale stejně se hýbu jen malý podíl času, většinu sedím u počítače nebo v autě. Máme zahradu, pracuji na ní, včetně zalejvání skleníku konví. To bude týdně víc věděr než spotřebovala pračlověčí rodinka. (Ale vodovod máme, to jo, od roku 1932). A ještě sportuju a jí stejky a zeleninu.

Přesto mám 5 kilo navíc. A víš co? Běžná pračlověčka by to totiž vůbec neřešila a moje postava by byla ideál - dost svalů a síly a dost tukových zásob, plné zdraví, dobrý zrak, všechny zuby, žádná zranění, žádní paraziti. ;)

Považuji paleodietu za další z teorií, nad kterýma zbytečně mudrujeme ;)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    myslim, ze hlavnim problemem nas vsech je, ze prilis premyslime, prilis resime a uz vubec neposlouchame svoje telo... zadusili jsme ho pod nanosy zarucenych lekarskych doporuceni, pocitanim kalorii, vydeje a prijmu a tak... ale prestali jsme se prirozene hejbat a pracovat rukama, sedime v kancelarich na zadku a mudrujeme nad dietama... pak se jdem mucit do posilovny, misto abysme pokaceli strom, nebo prehrabali zahon, natahali par veder vody nebo jenom chodili po schodech pesky misto vytahu... a pak misto abysme si dali normalni libovej kus masa a k tomu zeleninu, vyvarujeme tukozroutsky polivky, zereme nizkotucny mlecny, chemicky zpracovany vyrobky a pak brecime, ze sme tlusty, nemocny, ze mame exem atd....

tohle je bohuzel zvracenost dnesni doby, neposlouchame svoje telo, prirodu, delame to, co delaji ostatni a co radi chytri lekari...

je to jen takovy muj povzdech, nehodlam o tom dikustovat.... jen to jen muj nazor... ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHMAIDA: Jenže stravování slouží primárně k tomu, aby tělo dostalo potřebné živiny a energii. A ta potřeba vyplývá z životního stylu - délka spánku a bdění, množství práce a pohybu, druh obydlí a teplota prostředí, klima v oblasti, množství těhotenství a délka kojení, počet velkých zranění od mědvěda, množství střevních parazitů, přístup k vodě...

A k tomu měl paleočlověk maximálně 140cm a dožíval se 40 let.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MADIETTA:
    CORNELA:
    DIVA:
    na stravovani se jako praclovek nevidim vubec nic spatneho...
    je to imho velice prirozene a co si budem povidat, vsechny pravidla zdravyho stravovani z toho vychazej ;)

PALEO DIETA
    http://www.paleodieta.cz/
    DIVA
    DIVA --- ---
    ARGANNAH: viz madietta, pračlověk mohl jíst jinak protože přijatou energii jinak využíval. a za člověka se zdravým metabolismem i příjmem můžu říct že 3h před spaním nemám hlad, resp jestli mám hlad, neusnu do tří hodin. myslím že když tahle samoregulace chybí, pude o součást problému obezity, ne o individuaitu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam