• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: míra, míra je klíč k tomu, abys tu nefungovala pouze v módu vypnuto, zapnuto,.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: a proto se dělají jaterní testy. A především všechny fungujou stejně. Aha.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: a zapomněla sem zinek a hlavně vápník, nejlíp šumivý. Způsobu splasknutí nateklých sliznic. Možná to můžeš dát i dítěti s rýmou, uvolní to nos.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: hlíva. A tuším že ani v tabletách by neměla působit v těhotenství problémy.

Poměrně zázračně mi funguje (z lekrány) kombinace zinek, echinacea C vitamín. A případě takové ty tabletky s lyzáty - gs imunostim, imudon a tak. Tam jsou kolonie střevních bakterií, co podpoří imunitu. Do organismu se nedostanou, tudíž dítěti vadit nemůžou.

Dohledala bych si jak je na tom ten zázvor u 7 měsíce, jestli náhodou neprokrvuje něco, co by neměl.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    jeee, silný vývar, ten miluju i když jsem zdravá, to je nápad :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: odpočinek, silný domácí vývar (kráva nebo slepice), černý čaj s citrónem - já vím, že se tím ničí, ale mně to funguje, česnek, zázvorový čaj.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    tak jsem se chystala vylejt si tu srdce, jaká jsem hrozná, že jsem to už dneska fakt nedala a sežrala tabulku čokolády, protože mám posledních pár dní nesnesitelné chutě k jídlu, jenže pak jsem si uvědomila, že moje škvrně zrovna lehlo s rýmou, kašlem a teplotou a že se takhle moje tělo nejspíš brání infekci. máte na tohle někdo fígl? chemii do sebe moc rvát nechci, přeci jen jsem v sedmým měsíci, ale jsou nějaký potraviny, co podporujou imunitní systém? u nás doma se vždycky mluvilo o česneku a o citrusech, ale u nás doma kolovala spousta nesmyslných mýtů, tak si říkám, jestli třeba taková Cornela nezaslechla něco někde na přednášce ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: zejména když se k tomu třeba dlouhodobě berou léky, zatěžující játra. Jako třeba HA.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: je dost rozdíl mezi foie gras a mírně zhoršenými jaterními hodnotami, kterým pomůže měsíc odpočinku!

A jíst musí to, čím se vykrmily do obezity.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tady pak přímo v souvislosti s obezitou, bez mikrobiologie
    Steatóza jater: příznaky, léčba (ztukovatění jater) - Vitalion.cz
    http://nemoci.vitalion.cz/steatoza-jater/
    Obesity News - noviny pro prevenci a léčbu obezity
    http://www.obesity-news.cz/?id=186
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale koukám, že to může způsobovat i hladovění ;-))))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: http://www.wikiskripta.eu/index.php/Steat%C3%B3za

A ve větší, či menší míře se to bude týkat většiny obézních.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: tučná strava zhoršuje jaterní hodnoty. Sraženiny v močových cestách nejsou rovnou šutry, ale hmota, co začne krystalizovat, když se nerozpustí.
    ARGANNAH: no protože při té dekafinaci se to tuším zpracovává tak, že se vylouhujou všechny věci, které by se ti při správné přípravě nevylouhovaly. Kdo ale jede na českého turka, tak to má jedno.
    Tipla bych si, že dekaf instatní, taková ta lyofilizovaná (zlaté vločky, ne černá hovínka) bude mít ten proces jinak-
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: zkus diskuzi o kávě, tam jsou opravdu velcí odborníci.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hele úplně mimo jaterní debatu, co je pravdy na tom, že kafe bez kofeinu (zvlášť rozpustné) je ještě větší svinstvo než normální kafe? Člověk to občas slýchá stylem jedna paní povídala, tak si říkám, jestli nějaký místní odborník neví něco přesnějšího.
    AIJA
    AIJA --- ---
    CORNELA:
    Jak se dá zjistit příčina?
    AIJA
    AIJA --- ---
    CORNELA:
    No to je dobrý...Nikdy jsem nechlastala a přesto mám problémy s játry. Měla jsem mononukleozu a CMV. Pravidelně chodím na kontrolní odběry, všechno mám v normě jen nějaký ALT nebo co mám neustále zvýšený, nikde jsem se nedopátrala čím to změnit...už jsem se tím přestala zabývat. Kolegyně měla potřebu mě zachraňovat, tak mi udělala přednášku.
    Jím docela zdravě, i když tedy přiznávám, že občas ujedu jednorázově na něčem "jedovatém".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    K jaterní dietě ještě doplním: měla jsem lehčí žloutenku a ta se léčí klidem a jaterní dietou. První týden jsem pěkně ležela a jedla karlovarské suchary (pečivo se nesmí, nadýmá a vadí játrům) a přesnídávky, bílý jogurt a občas pudink z netučného mléka. A bylo mi blbě.
    Pak jsem si začla vařit silné masové vývary, libové maso zejména hovězí a k němu brambory a vařenou zeleninu a zalčo se mi velmi rychle dělat lépe. Játra k regeneraci potřebovala zdroj živin, nejen vynechat tuk a pečivo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Játra regenerují sama podle potřeby bez ohledu na dietu s červenou řepou. Pokud nestíhají, je někde problém. Ten řeší jaterní dieta, léčba, transplantace a smrt. Tonka Mančingová na to vliv mít nebude.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: no tak zrovna jaterní tkáň patří k těm, co regenerují poměrěn snadno. A případné usazeniny v močových cestách je taky lepší proláchnout dřív, než se zformují do kamenů a ucpou to.

Tipla bych si, že i cholesterol se může o něco promětit k více žádoucím parametrům.

Stejně tak jako omezení výkyvů krevního cukru i na měsíc určitě nikomu neuškodí. Med, hrozinky a ovoce jsou dost lepší, než koblihy a mňamózní buchétky či penis dorty. (ano, mančingová jede na mimibazaru)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam