• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hele úplně mimo jaterní debatu, co je pravdy na tom, že kafe bez kofeinu (zvlášť rozpustné) je ještě větší svinstvo než normální kafe? Člověk to občas slýchá stylem jedna paní povídala, tak si říkám, jestli nějaký místní odborník neví něco přesnějšího.
    AIJA
    AIJA --- ---
    CORNELA:
    Jak se dá zjistit příčina?
    AIJA
    AIJA --- ---
    CORNELA:
    No to je dobrý...Nikdy jsem nechlastala a přesto mám problémy s játry. Měla jsem mononukleozu a CMV. Pravidelně chodím na kontrolní odběry, všechno mám v normě jen nějaký ALT nebo co mám neustále zvýšený, nikde jsem se nedopátrala čím to změnit...už jsem se tím přestala zabývat. Kolegyně měla potřebu mě zachraňovat, tak mi udělala přednášku.
    Jím docela zdravě, i když tedy přiznávám, že občas ujedu jednorázově na něčem "jedovatém".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    K jaterní dietě ještě doplním: měla jsem lehčí žloutenku a ta se léčí klidem a jaterní dietou. První týden jsem pěkně ležela a jedla karlovarské suchary (pečivo se nesmí, nadýmá a vadí játrům) a přesnídávky, bílý jogurt a občas pudink z netučného mléka. A bylo mi blbě.
    Pak jsem si začla vařit silné masové vývary, libové maso zejména hovězí a k němu brambory a vařenou zeleninu a zalčo se mi velmi rychle dělat lépe. Játra k regeneraci potřebovala zdroj živin, nejen vynechat tuk a pečivo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Játra regenerují sama podle potřeby bez ohledu na dietu s červenou řepou. Pokud nestíhají, je někde problém. Ten řeší jaterní dieta, léčba, transplantace a smrt. Tonka Mančingová na to vliv mít nebude.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: no tak zrovna jaterní tkáň patří k těm, co regenerují poměrěn snadno. A případné usazeniny v močových cestách je taky lepší proláchnout dřív, než se zformují do kamenů a ucpou to.

Tipla bych si, že i cholesterol se může o něco promětit k více žádoucím parametrům.

Stejně tak jako omezení výkyvů krevního cukru i na měsíc určitě nikomu neuškodí. Med, hrozinky a ovoce jsou dost lepší, než koblihy a mňamózní buchétky či penis dorty. (ano, mančingová jede na mimibazaru)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: ...a když se pak zase vrátíš ke starému režimu, tak se zase prokazatelně zhorší a nula od nuly pojde.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A pokud už někdo měl náběh na nějaké močové a nebo ledvinové kameny, tak si myslím, že zvýšení pitného režimu a omezení bílkovin taky pomůže.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: jestli se nepletu, tak zvýšené jaterní hodnoty se po měsíci bez alkoholu a s omezením tuku zlepší prokazatelně.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: To má spíš význam obecně a dlouhodobě, osamocené jednorázové čtyři týdny v tomhle ohledu nikoho příliš nevytrhnou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNELA: no tak zrovna tady odlehčení od tuku, alkoholu, přemíry nejrůznějších solí a podobných sajrajtů má svůj význam.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    CORNELA: kvuli vsemu :)))
    FKA82
    FKA82 --- ---
    ARGANNAH:
    ZUZKAOU: Držela jsem to těch 28 dnů a přítel taky. Oba jsme zhubli, spíš teda na cm než na kila. Po skončení jsem nepřibrala, ale já jím i normálně celkem zdravě, nepřežírám se a cvičím. Myslím, že je to dobré na takovou jarní " očistu", ale držet to dlouhodobě je podle mne blbost.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A vsadím se, že vyvolává taky pěkné chutě k jídlu a po skončení diety touhu pořádně se přejíst.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NA druhou stranu - krátkodobě to její krmení skutečně dá prostor játrům aby se regenerovaly a odlehčí ledvinám a doplní případné vitamínové a minerálové deficity.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: jako píše tam, že není potřeba omezovat množství a má v tom sem tam nějakou bílkovinu, takže hladovění úplně ne, ale tipla bych si že prostě celkový příjem bude vždy nižší, než bazální metabolismus.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ARGANNAH: Hele, hlad jsem fakt neměla vůbec.. A ta snídaně mi přišla úplně geniální (strašně moc sacharidů, samozřejmě, ale nakopla skvěle).

Nesmyslných keců tam je dost, to zas jo :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZUZKAOU: No kristova noho, tak na tomhle fakt není zdravého vůbec nic. Obyčejné hladovění opentlené spoustou nesmyslných keců.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    AIJA: Jedla jsem podle té knihy skoro čtyři týdny, cítila jsem se dobře, zhubla jsem asi 5 kilo a všichni říkali, že mi to hrozně sluší (zlepšila se mi trochu pleť a celkově jsem vypadala odpočinutě). Nevýhodu bych viděla v tom, že je to trochu monotónní, ale ten měsíc se to vydržet dá v pohodě, recepty jsou chutné (některé vařím i teď, kdy jinak jím všechna možná zvěrstva) a hlavně rychlé.
    Navazující knihu neznám.

Čištění střev, detoxikace a další termíny, které tam používá, jsem ignorovala, brala jsem to čistě jako pokus. V podstatě jsem ty texty mimo návodu na jídlo moc nečetla :D
    Každopádně to nebyla dieta typu "každé jídlo je špatné, jíst se má, až když je člověku na omdlení" nebo tak :)

Upřímně si myslím, že hlavní důvod hubnutí i lepšího pocitu byl v tom, že jsem plánovaně výrazně zvýšila příjem zeleniny, vynechala pečivo a alkohol (to je moje velké prokletí) a necpala se sýry a tatarákem :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak čistí všechno (játra, plíce, střeva, lymfu, močové cesty a hlavně mozek!) a taky pochopitelně odkyseluje a jí syrovou zeleninu, protože tím dodává do těla živé enzymy. A píše ve zdrobnělinách!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam