• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MADIETTA: ten percentil fakt myslíš poměr výška/váha? To mají ty tabulky nějaké rozbité :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Ne, zato mi připadá naprosto k sežrání :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: no jako je to kravina s těma precentilama, vůbec to nepochopil autor článku. Starší syn byl odmalička obřík, byl na 90. percentilu a výš pomalu od narození, ale oplácanej začal být až teď v první třídě, předtím byl prostě velikej.

Aneb toto je dvouleté dítě na 95. percentilu. Připadá vám obézní?

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: a stejně, asi něco nechápu, ale když se to počítá podle percentilu, tedy že pachole je v nejtěžších pěti procentech populace, to může znamenat, že je méně podvyživené než ostatní, nebo že je ještě vyžranější, než je vyžranost obvyklá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je zase článek:

" Konkrétně dítě, které se nachází mezi 85 a 94 percentily, už trpí nadváhou, nad 95 percentil už se jedná o obezitu. Více než 75 procent dotázaných rodičů přitom uvedlo, že je jejich lékař na obezitu potomka nikdy neupozornil."

Jasně, že 75% rodičů lékař nemohl upozornit na nadváhu batolete, když nadváha se počítá od 85. percentilu.

U velmi malých dětí bych si netroufla váhu hodnotit. Vyvíjí se to jinak, než člověk ;D. Mnohé x měsíční hromádky faldů jsou plně kojené a stejně stará vyžlata na piškotách a sunaru. Jo, pozastavím se nad dvouletým Michelinem v sedačce, který se cpe sušenkou, ale budu držet tlamu.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Většina matek obézních miminek si myslí, že je jejich dítě v normě - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/vetsina-matek-oplacanych-miminek-si-mysli-ze-je-jejich-dite-v-norme-10y-/deti.aspx?c=A120509_115818_deti_job
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLERENC: hele, smazal to Nyx :)
    Tak to tam dej.
    KLERENC
    KLERENC --- ---
    MAR_TINA: Právě že dávala a dnes zjistila, že je smazáno:( Můžu to tam kdyžtak s Tvym svolenim postnout znovu?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLERENC: dávala si to do hubeňourů? Tam sem to určitě nemazala.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TYET: jen pro jistotu, takový pěkných opálených bezdětných podvyživených jogínek znám děkolik ;) a neříkám, že to není pěkný...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TYET: néééé :DDD peklo bude!!!
    TYET
    TYET --- ---
    GRANTORINO: ou, to jsem nechtěla, jen klid
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TYET:
    tohle není o tom jestli se tobě líbí jogínky nebo mě, mě taky se líbí jogínky, ale zároven me sere pokud se predkladaj jako jediný mozný vzor dokonalého tela a tomu ty tady ted prizvujkujes, co cekas za reakci?
    já mluvim o tom, že my normální tvarované postavy dostáváme čočku... proto reaguju na Madiettu s jejími pocity, to co mi tu předkládáš je tvoje vyhrocená představa, když tady píšu o těh pocitech, protože to jinak nemůže vyznít

krása prezentovaná v médiích je rozhodně dost jednotvárně předkládáno jenom jedno, hubenost, hubenost a hubenost.... jak se někdo malinko oplácne, titulky křičí "tlustá, tlustá" hubené modelky s nadpisy "dokonalé tělo" a ještě jsou zúžené photoshopem, když někdo zhubne je adorovaný... média samozřejmě velmi ovlivnují ty představy... klukům jsou předkládány patnáctileté holky a oni je pak srovnávají se zralýma ženama a mají posunuté představy...
    stejne jako tvoje, jsme v cechach, ceska se joginkou muze stat pouze tvrdou drinou, tim, ze nebude poradne jíst a pojede se opalit do indie, tam dostane prujem a za sest mesicu bude joginka az az...

deset let jsem nebyla u kadernika a liceni nepotrebuju a nemusim byt joginka, abych zkonstatovala, ze jsem pekna...

akorat nemam postavu jako v casopise a nikdy mit nebudu protoze je tu na normalni krivky embargo ;)
    KLERENC
    KLERENC --- ---
    Vedle mě smazali, tak tady snad ne, i když jsem trochu OT, nevim, kam jinam s tim...

Mám permici na 20x vacushape a 20x lymfodrenáž platnou do konce srpna, ale budu muset odjet a nestihnu jí využít. Nechcete někdo?
    Za 2000 místo běžných 6500!! Na Praze 6...
    TYET
    TYET --- ---
    TYET: napadlo mě, že to možná vyznělo jako pobídka k hádce, ale to vůbec ne, jen jsem si chtěla zamudrovat, jak je krása relativní a jak je vkus různorodý .)
    TYET
    TYET --- ---
    GRANTORINO: máš ráda ženské křivky, ženské typy, já zase vůbec ne, líbí se mi typy asketických žen, jogínek, které žijí z podstaty v lůně přírody, nemají gram tuku, jsou dohněda opálené, šlachovité, nemají žádné líčení, žádný kadeřník je nestříhá a přesto jsou nádherný, chci tím říct, že podstatu krásy a přitažlivosti vidíme opravdu každý jinde a když se třeba mně líbí hubené ženy, určitě to není vina médií a trendů, ztráta smyslu pro křivky
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    GRANTORINO: Mne by prsia nevadili, ale o s tym, ked mi odisli ako prve..
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MADIETTA: já jsem ted ve stadiu, kdy si připadám tlustá, přijdu mezi baletky, nejak divne vypadam vlastne, protoze mam zenske tvary a prsa takze nemam sice tak hubene paze ale zase mam pekne tvarovane nohy, jenze kdyz prijdu mezi vyhuble lidi vypadam samozrejme tluste, kdyz prijdu mezi vylozene tluste lidi jsem opticky o hodne stihlejsi a vyvazenejsi a oni me chvali, jak jsem stihla, a nechapou proc hubnu, ale kdyz si stoupnu na vahu je tam proste tech 69kg coz je pro me o tech 6kg víc, takze sem tam nekde ten spicek preteka kdyz se vlezu do podprsenky, ale zase ne nejak uplne, a kdyz se poradne narovnam, zatahnu bricho a zaujmu pozu, vypada to dokonce moc pekne, presto mi leze par speku na brise a na rukou a to mi zase prijde hrozny, kdyz se na to zamerim, jsem uplne nepricetna z toho.... jsem teda po dvou detech, jsem malinka a lidi mi tipujou tak 23let prestoze mi bude 30 let a z toho zase vychazi potom to porovnavani s tema mladsima holkama nebo s tema co nemaji deti... a z toho samozrejme vychazim trochu hur, ale jinak se drzim docela, ti co me znaji nebo vi ze mam dve decka a je mi skoro 30 tak mi fandi.. ale kdyz jde na lamani chleba tak reknou ze jsem tlusta a daji prednost idealum hubenejsich typu

kdyz se ale rozumne obleknu, je to takovy cela pekny a pripadam si fakt suprove, jenze zase pak vidim kolem sebe ty idealy, prestihly holky s malyma prsama a ty proste hrajou prim, desne me to sere, kdybych zila v dobe Marilyn Monroe, tak jsem hvezda se svyma plnyma oblyma bokama :))) ale dneska proste leti ty vyhuble chlapecke typy nebo ta predstava prestihle zeny bez spicku s vystouplyma klicnima a panevnima kostma... ok uz jsem se srovnala s tim, ze to teda asi nejsou anorekticky a mozna ani nejsou podvyzivene, ale ja ani nechci takovou postavu mit, chci aby se libila ta moje :DDD chacha!!,... jak muze nekdo obdivovat neci vyhubla lytka nebo peticentimetrovou mezeru mezi stehny, nechapu... ... navic teda fakt nemaji prsa... nejak se vytratil smysl pro ty krivky...

jsme se o tom bavily vcera, ze vlastne je takove stadium mezi 20 (nekdy i 15 az) do 35 let, kdy ty zeny vypadaji ruzne, ze se to vlastne neda poradne odhadnout, zalezi na tom jak se obleka jak premysli jak sportuje proste tak vubec jako... nekdo ve 30 vypada na 20... nekdo v 20 na 30... bezvetri... v 16 na 24... je to hrozne volne prolnutelný... 30 leté se ptají na občanku... normálka... a ani ten telesny stav nemusi odpovidat ... proste nekdo ma ve triceti skvele telo a nektere dvacitky jsou spekate a vsechno jim preteka... ze nechapu...se svym velkym zadkem :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADIETTA: Vzpomínám si, jak jsem se, když jsem sjela přes 20 kg, "balila" do volných mikin. Na každé fotce jsem hledala podbradek, nějaký špek.
    Když se teď zpětně na ty fotky podívám, slušelo mi to tam a opravdu jsem nevypadala tak, jak jsem se cítila.

Chce si na ten stav zvyknout...

Popř. jak píše Malke MALKE: - člověk se pak cítí po podobně opakované akci nějak líp - prostě začne mít ze sebe konečně i radost.

MADIETTA: vzpomínám si, že mi došlo, že jsem zhubla až ve chvíli, když jsem si uvědomila, že v zrcadle konečně vidím zase sama sebe
    musí to teď pro tebe být těžké...
    chce to vážně čas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam