• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GINGERCAT: dá se předpokládat, že jí to docela dlouho trvalo a je tam velkej věkovej rozdíl a ted je ji 50 no... tak jeslt na první fotkce má tech 30 treba...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAR_TINA: ťo je samozřejmě úžasný, ale trochu mě vyděsilo, že ta hubená verze vypadá jako matka tý tlustý :-/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Žena zhubla 89 kilogramů a všem dokázala, že když se chce, tak to skutečně jde – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/267187-zena-zhubla-89-kilogramu-a-vsem-dokazala-ze-kdyz-se-chce-tak-to-skutecne-jde.html
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    moje děti spaly a spí se mnou v posteli skoro pořád, je mi jedno co se obvykle dělá... podle mě to je zdravý a nejen kvůli obezitě ale celkově kvuli vztahum a z hlediska vývoje má ta blízkost k rodičům s dotekem velký vliv na vývoj citovýa tělesný... to neni jen o obezitě, ale celkově... takže se tomu vůbec nedivím...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GALE: haha, tak už vím, proč jsou naše děti takoví hubeňouři:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    GALE: No nevim, něco dělá blbě Oněnka, protože já jsem k velké radosti svých rodičů k nim chodila asi do dvanácti (protože jsem již na nyxu absolvovala tuto debatu, podotýkám, že jsem jim za to neskonale vděčná, protože v mých snech se vyskytovaly mrtvé děti s prostřelenou hlavou a podobné lahůdky, což jsem blbě zvládala i v pětadvaceti:c) ), a teda že by to mělo nějaký zásadní vliv na mou obezitu, to nemělo:c))
    GALE
    GALE --- ---
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já si myslím, že ta "obézní" batolata z toho ještě můžou normálně vyrůst, jelikož nerostou rovnoměrně, ale ve skocích, já třeba coby roční dítko vážila skoro 14 kilo, což má teď můj syn ve 4 letech. Přesto nejsem obézní, mám normální váhu, moje máti mě prostě vyžrala sunarem a rýžovými odvary,abych dobře spinkala.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MAR_TINA: To je ptákovina, jak podotkla (půvabně rozmnoženo!;)) ) Madietta. Dítě nad 95 nemusí být obézní, anžto percentily se spolu nepoměřují, je zvlášť výška a váha. Prcek bude tlustý, velké dítě bude velké.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GINGERCAT: on byl na devadesátce výškou i váhou. Byl prostě takovej solidní. Kolem čtvrtého roku potom dost zarazil a teď je váhově trochu nadprůměrnej, ale už jsme to vylepšili, a výškově vyšší průměr.

No a jeho mladší bratr je pro změnu skřítek pohybující se do 20. percentilu, který je ve svých bezmála čtyřech menší a lehčí než jeho dvouletá sestřenice. :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GINGERCAT: moje doktorka počítá percentily tři - výšku, váhu a přepočtené BMI.
    Taky mám dítě na nějakým 90. váhovým percentilu pro jeho věk - ale současně i na 90. percentilu na výšku, a na BMI je někde kolem 60. nebo 70. percentilu. Prostě v těch 8 měsících nabral na kila i centimetry to, co má většina dětí na roce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENTIANA: ANo, 5% Somálců je obézních :D

Ta percentilová metoda nemusí být blbá, když se na dítě dívá rozumný lékař a chápe ji jako vodítko. Blbá je, když se jí chopí redaktorka z ony.dnes.
    Kdyby to tabulky udělali věk-cm-kg v roce 1964, byly bychom všichni jako batolata tlustí a dnešní děti mastodonti mimo graf, jelikož se každá další generace zatím zvětšuje. To si nevybereš.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MADIETTA: ten percentil fakt myslíš poměr výška/váha? To mají ty tabulky nějaké rozbité :-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Ne, zato mi připadá naprosto k sežrání :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: no jako je to kravina s těma precentilama, vůbec to nepochopil autor článku. Starší syn byl odmalička obřík, byl na 90. percentilu a výš pomalu od narození, ale oplácanej začal být až teď v první třídě, předtím byl prostě velikej.

Aneb toto je dvouleté dítě na 95. percentilu. Připadá vám obézní?

GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: a stejně, asi něco nechápu, ale když se to počítá podle percentilu, tedy že pachole je v nejtěžších pěti procentech populace, to může znamenat, že je méně podvyživené než ostatní, nebo že je ještě vyžranější, než je vyžranost obvyklá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: to je zase článek:

" Konkrétně dítě, které se nachází mezi 85 a 94 percentily, už trpí nadváhou, nad 95 percentil už se jedná o obezitu. Více než 75 procent dotázaných rodičů přitom uvedlo, že je jejich lékař na obezitu potomka nikdy neupozornil."

Jasně, že 75% rodičů lékař nemohl upozornit na nadváhu batolete, když nadváha se počítá od 85. percentilu.

U velmi malých dětí bych si netroufla váhu hodnotit. Vyvíjí se to jinak, než člověk ;D. Mnohé x měsíční hromádky faldů jsou plně kojené a stejně stará vyžlata na piškotách a sunaru. Jo, pozastavím se nad dvouletým Michelinem v sedačce, který se cpe sušenkou, ale budu držet tlamu.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Většina matek obézních miminek si myslí, že je jejich dítě v normě - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/vetsina-matek-oplacanych-miminek-si-mysli-ze-je-jejich-dite-v-norme-10y-/deti.aspx?c=A120509_115818_deti_job
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KLERENC: hele, smazal to Nyx :)
    Tak to tam dej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam