• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KLA: chudák :(
    KLA
    KLA --- ---
    OCTOPUSS: asi přežrala no... jsem dost přesvědčena že bez psychologa nemá šanci to zvládnout. Silnější byla vždycky, ale v roce 93 si zlomila kotník, v podstatě dva roky ležela, byla na třech operacích a zničili jí ho tak že zkostnatěl a nemůže ho ohybat vůbec. Dneska má nějakých 130 kilo a naprostá většina pohybu pro ní není možná

CORNELA: musím z ní vytáhnout detaily, ale říkala něco u úpravě střeva který by pak nemělo přijímat tolik živin z potravy. Něco se s tím udělat musí, je jí jednapadesát a začínají jí ocházet klouby (aby ne, když toho mmusí tolik tahat), mám o ní strach, ale zase nechci aby se hned vrhla do další operace...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KLA: Jak to že neměla efekt? Ona to dokázala přežrat?
    KLA
    KLA --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s ISCARE - CPLO
    Doktor tam chce poslat mamku na nějaký další bariatrický zákrok (už byla jednou na bandáži, ale nemělo to žádný efekt, krom toho že se jí občas dělá špatně)

díky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JUPIII: Asi jo, dívala jsem se taky. A v ukázkách na příště je ta holka bez chlapa, co je ochotná udělat všechno... :D
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Dnešní Jste to, co jíte je repríza?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CORNELA: Já budu sluníčková až ty pobereš nějakou emoční inteligenci :)
    Takže nikdy :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ALONSY: Třeba boží mlýny fungujou, a skončí jako obvoďačka na sídlišti nebo maloměstě, a bude od rána do večera čuchat smradlavý důchodce :P
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MADIETTA: Já zase mindráky a šlápnutí na kuří oka :)
    Ale co, Cornela jednoho dne pochopí, že tenhle přístup není to pravý ořechový (jestliže ho má i v reálu, pokud ne, tak v pořádku:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALONSY: hehe, ale jsem, protože momentální BMI 30,4 a kdybych povečeřela vydatně, možná by to bylo i 30,6. Z čehož vyplývá, že jsem ještě navíc chorá a mám kuří oko:D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALONSY: neřešila bych ničí štíhlost ani tloušťku. Aspoň v tomhle klubu ne.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: koukám, žes přesedlala na psychiatrii a ten kurs porozumění čtenému sis fakt ještě neudělala.
    CORNELA: uh, tvrdím snad někde, že člověk s BMI je vždycky hezkej, štíhlej a zdravej? Nebo skoro vždycky, většinou? Nebo že mi jde o krásu, štíhlost a zdraví? Mně jde o významový posun a taky o to, že ukazatel zvýšeného rizika nemoci X není nemoc X.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    CORNELA: proč by nemohl být zdravej?
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: Nikoliv, ty ses rozhovořila o tom, s čím se Gentiana může nebo nemůže smířit a o jejích kuřích okách. Mohu se mýlit, ale předpokládám, že o tom víš kulové - jako my všichni tady.

Vzhledem k tomu, že sis sama nedávno ždála věcnost a aby na tebe někdo osobně neútočil, tak se toho aspoň sama drž a hovoř k věci.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CORNELA: Já ti nevím, fotku Gentiany jsem viděla. A obézní mi nepřišla. Velká možná, ale tlustá rozhodně ne :)
    MALKE
    MALKE --- ---
    CORNELA: "osobni utoky si nech do posty nebo se na ne vubec zkus povznest, co ty na to ;)"
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENTIANA: tak ano, je to statistický nástroj, ale jelikož vychází z nějakých průměrných hodnot, tak u většiny lidí to výpovědní hodnotu má, poněvadž lidí na těch extrémních krajích není mnoho. Naprostá většina lidí s BMI 30 a vyšším je tlustá. Deal with it. :-P
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: no protože se tak oněnkám všeho druhu dobře píšou články a rychlorekvalifikovaným výživovým poradkyním tváří odborně.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: myslím, že jakýkoli člověk bez ohledu na velikost by ocenil stabilnost aspoň v rámci jednoho státu. Jako že bych tedy mohla očekávat, že podle ČSN razdvatři mám velikost 44, takže když si koupím výrobek velikosti 44, aspoň přibližně mi padne, ne, že jednou mi bude o deset centimetrů menší a jednou o deset centimetrů větší v referenčním bodě (třeba v pase), ať mi někdo nevynadá, že věci jsou střižené různě.
    CORNELA: nepotřebuju vědět, co je zdravé a co nezdravé, prostě mě zarazilo, jak se laické veřejnosti vtlouklo do hlavy, že BMI je universální ukazatel zdravotního stavu jedince, přestože jde o statistický nástroj. A chtěla jsem nadhodit diskusi o tomto významovém posunu jako sociokulturním fenoménu - upřímně řečeno, tvoje poučky mě nezajímají, navíc jako obvykle nejsou ani trochu k věci.
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    MADIETTA: oni to maji myslim v mensich velikostech s britskymi velikostmi identicke, u tech vetsich to pak posunuji. Je to fakt dost matouci.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    No v USA mají právě velikosti posunuté už dlouho o jedno číslo dolů oproti britským, což je teda při objednávání dost matoucí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam