• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KLA
    KLA --- ---
    ANYSA: děkuju, podívám se tam.
    Myslím že ten bypass je to o čem mluvila. Včetně toho že už by to měla hrazený pojišťovnou.
    Ono se to asi někomu snadno řekne že je potřeba spolupracovat, ale myslím že je důležitý pochopit že někteří lidi na to už nemají. Viděla jsem mámu držet desítky různých diet (včetně absurdit devadesátých let v podobě "zcela zaručně fungujících koktejlů" a dalších nesmyslů) a nefungovalo nic. Něco z toho určitě její vinou, ale ať tak nebo tak, sebralo jí to všechnu motivaci snažit se.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    MADIETTA: jen tak na okraj poznamenám, že autisti nejsou nutně retardovaní.
    jinak se u nich většinou využívá jako motivace právě jídlo, ale myslím si že z toho vyrostou. dospělých obézních autistů znám velmi málo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: u Sv. Anny bývala docela kompetentní obezitologie.
    Obezitologické centrum při II. interní klinice
    FN U sv.Anny v Brně
    Pekařská 53
    656 91 BRNO
    tel/fax.: 543 184 284
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANYSA: Mimochodem, když jsi zmínila tu mentální retardaci, vzpomněla jsem si, že u syna ve škole mají ve třídách integrované autisty. Syn má spolužačku a ve vedlejších třídách jsou ještě dvě děti. Všechny jsou obézní. Zajímalo by mě, do jaké míry s tím souvisí jejich retardace a do jaké míry je to prostě vina rodičů, že jim povolujou. Je nějaká korelace mezi retardací a obezitou?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KLA: chudák :(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANYSA: dívala jsem se kdysi na dokumenty o takových těch superobézních lidech (britské teda), a tam říkali, že je i horní limit, že člověku, co má třeba 400 kg, tu bandáž neudělají, dokud sám něco nezhubne.
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    KLA: zrovna jsem o tom dost načetla, tady o tom najdeš všechno, včetně zkušeností s různýma klinikama http://www.forum.bandingklub.cz/
    A myslím že to vynechání části střeva se jmenuje žaludeční bypass, má to největší úspěšnost, používá se to i pro mentálně ratardované kteří nejsou schopni spolupracovat.
    Madietta: při BMI nad 40 ti to schválí pojišťovna automaticky, při BMI nad 35 bys k tomu měla mít přidružené zdravotní problémy jako diabetes, vysoký tlak atd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: jaké jsou limity na tahle operativní řešení obezity? Je to nějak od-do?
    KLA
    KLA --- ---
    CORNELA: díky za radu
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNELA: Neni i nejaky podobny pracoviste v Brne, netusis?
    KLA
    KLA --- ---
    OCTOPUSS: asi přežrala no... jsem dost přesvědčena že bez psychologa nemá šanci to zvládnout. Silnější byla vždycky, ale v roce 93 si zlomila kotník, v podstatě dva roky ležela, byla na třech operacích a zničili jí ho tak že zkostnatěl a nemůže ho ohybat vůbec. Dneska má nějakých 130 kilo a naprostá většina pohybu pro ní není možná

CORNELA: musím z ní vytáhnout detaily, ale říkala něco u úpravě střeva který by pak nemělo přijímat tolik živin z potravy. Něco se s tím udělat musí, je jí jednapadesát a začínají jí ocházet klouby (aby ne, když toho mmusí tolik tahat), mám o ní strach, ale zase nechci aby se hned vrhla do další operace...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KLA: Jak to že neměla efekt? Ona to dokázala přežrat?
    KLA
    KLA --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s ISCARE - CPLO
    Doktor tam chce poslat mamku na nějaký další bariatrický zákrok (už byla jednou na bandáži, ale nemělo to žádný efekt, krom toho že se jí občas dělá špatně)

díky
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JUPIII: Asi jo, dívala jsem se taky. A v ukázkách na příště je ta holka bez chlapa, co je ochotná udělat všechno... :D
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Dnešní Jste to, co jíte je repríza?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    CORNELA: Já budu sluníčková až ty pobereš nějakou emoční inteligenci :)
    Takže nikdy :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ALONSY: Třeba boží mlýny fungujou, a skončí jako obvoďačka na sídlišti nebo maloměstě, a bude od rána do večera čuchat smradlavý důchodce :P
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MADIETTA: Já zase mindráky a šlápnutí na kuří oka :)
    Ale co, Cornela jednoho dne pochopí, že tenhle přístup není to pravý ořechový (jestliže ho má i v reálu, pokud ne, tak v pořádku:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALONSY: hehe, ale jsem, protože momentální BMI 30,4 a kdybych povečeřela vydatně, možná by to bylo i 30,6. Z čehož vyplývá, že jsem ještě navíc chorá a mám kuří oko:D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALONSY: neřešila bych ničí štíhlost ani tloušťku. Aspoň v tomhle klubu ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam