• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENTIANA: nevšimla jsem si, že by z těch abstraktů vyplývalo, že obezita není nemoc a že se nepozná podle BMI.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    GENTIANA: hubnu! Na váhu ani tak ne, ale ubrala jsem snad 15 cm v pase
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jo, a jak tu měl kdosi hysterický záchvat, že obezita je nemoc, protože je to tak v návodu k lidem/učili je to na přednáškách/protožeproto, a pozná se to hlavně podle BMI a tovípřecekaždý a kdo nesouhlasí, je ublížený blb, tak...
    http://www.jabfm.org/content/25/4/422 a http://www.cmaj.ca/content/183/14/E1059
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARGANNAH: no, tak to kuchyňský komando u nás na hotelu dělá tiramisu z pomazánkovýho másla a je to docela v pohodě, i když bych tomu říkala nepečený tvarohový dort, s tiramisu to nemá vůbec nic společného. Akorát až já budu náčelníkem, tak jim vyhodím z okna ty toppingy ve flaškách, v makru k mání asi za 3.50 za litr a chuť podle toho. Tím se zkazí všecko.
    JUPIII: no a já mám recept na tiramisu z jiné hospody (tucet vajec atd.) a místo mascarpone dávám tvaroh. Je to dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ne, tam nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: já nepsala, že tiramisu z pomazánkového másla je dobrý.
    Moje zkušenost je, že je to dobrý na kvalitním pečivu se zeleninou k tomu :D

A že by to asi mohlo jít, to jo. Ale zkoušet to nebudu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: v lučině a žervé by žádný škroby bejt neměly. Rozhodně ne v těch dobrejch.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: s tím pomazánkovým teda nevím, jak které. Dostala jsem ho v sobotu na talíř - tiramisu a moc mi nechutnalo, asi proto, že jsem čekala jinou chuť.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GINGERCAT: je to proto, že tam je nesprávné označení máslo. Tak aby na tom nějaké poleno nezkoušelo smažit.
    ALe sušené mléko a škrob tepelně upravit lze. Lučinu a žervé někdy používám do omáček na těstoviny, nevařit prudce, spíš v horkém rozpustit a prohřát. Tak by asi šlo i pomazánkové máslo.

Já ho objevila právě po plamených diskuzích o bydlenčím tiramisu. Přečetla si složení a zjistila, že jako pomazánka na pečivo to kvalitní surovina je.

A existují i nepečené cheesecaky. Existují stovky verzí, od Ameriky přes Západní Evropu po domovské Řecko a Balkán. A vždycky používají domácí suroviny. Já docela ráda dělám částečně z lučiny a částečně z tvarohu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GINGERCAT: jj. přesně tak. Za tepla by to pak mělo cuckovatět, protože ten škrob je tam pochopitelně už vařenej...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAR_TINA: já pomazánkové máslo skoro nekupuju, ale není na všech vyložené napsáno "pouze pro studenou kuchyni", protože v tom kromě smetany je ještě sušené mléko a nějaký ten škrob?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GINGERCAT: Philadelphia není dietní chyba, záleží na množství. ;)

MEANDER: Vzhledem k tomu, že (neochucené a kvalitní) pomazánkové máslo lze řadit do skupiny čerstvých sýrů, tak proč ne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MEANDER: Ale prej to z pomazánkového másla není vůbec špatné (sama jsem zkoušela z lučiny a z tvarohu, obojí má něco do sebe)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    SADAKO: Nedivila bych se, kdyby z pomazánkového másla.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    JUPIII: jojo, Philadelphia je velmi nutná dietní chyba ;)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jsem na základě včerejší debaty, napsala na nákupní seznam Philadephii!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SADAKO: soft cheese je víceméně verze tvarohu. Je to čerstvý, krémovitý a nezrající. A tvarohový koláč už nezní tak strašně, ne?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Vlezem o pol dvanastej v noci do Obezity a tam na mna kouka krasny a urcite aj chutny Chesscake. Tecu mi sliny.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: v mém nejlepším cheesecaku nic nahrazovaného není. Trik se jmenuje "dej si jeden kousek a běž sportovat ;)".

Má-li někdo zájem, několikrát odzkoušeno a doladěno :

cheesecake.txt (3752 B)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: nutno naznat, že třeba na tofu coby míchaná vejce nedám dopustit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam