• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: čtu správně, že si při svojí výšce(175cm nebo i víc?) přibrala z 50 na 54 kg? Tak to toho ubožáka, co zneužívá tvoji slabost (tvoje slabost je, že nemáš ráda svoje tělo a chceš zbytečně hubnout) k tomu, aby tě ponižoval a ovládal, pošli hodně rychle do háje. Jinak máš před sebou kolotoč sebenenávisti, obviňování se, diet a celkově nešťastného života.

Mimochodem, moje kolotoče diet a nenávisti ke svému tenkrát fakt štíhlému a osvalenému tělu začly nebo je aspoň podpořil tehdejší přítel, cca v 18 letech, když mi říkal to samé. Kdybys zhubla 4kg, spal bych s tebou častěji. Hovno, poruchu měl, buď je asexuál nebo homosexuál, nebyl normální a házel to na mě. A ve svém mládí sme si neuměli vyjasnit, že každý od sexu očekáváme něco jiného a jinak často.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    QUORRA: tak teda predpokladam, ze on je pan dokonyly, nikdy se mu postava nezmenila ani nezmeni, jinak je bud idiot, latentni homosexual, nebo ss etim snazi zakryt svoje problemy s erekci.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MANXX: Cca 4. Ovšem ne z 50 na 54, už předtím to nebyla žádná sláva :).
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Btw, taky jsem se setkala s tím, že se mnou přítel už nechce spát, kvůli tomu, že jsem ztloustla. A já přitom cvičím každý den (jen v sobotu vynechávám), najela jsem na zdravější styl...ach jo, doufám, že se to otočí.
    TYET
    TYET --- ---
    ILLUZE: to by se mělo tesat do kamene
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Já bych ti teda poradila nechat to třeba na příští rok. Ono za těch posledních pár let jsem si všimla, že když tělo něco uhubne, u mně je to pravidelně tak po 8-10 kg, začne hrozně dalšímu hubnutí vzdorovat. Dá se to zlomit, když člověk prudce zdrsní režim, ale to je o jojo efekt, nebo se dá pokračovat ve stejném režimu jako do té doby a čekat, než se to zas rozjede. Ale ještě se taky dá nechat to být, začít pomalu jíst normálně, soustředit se na udržení váhy a dát tomu tak půl roku až rok. Váha se ti krásně stabilizuje a začneš si ji udržovat, aniž bys na to musela hrozně myslet, tělo se srovná, metabolismus ještě víc rozjede a za ten půlrok až rok, až to zase začneš víc hrotit, ti to půjde podstatně líp a rychleji. A ještě se ti zvednou šance na to si tu výslednou váhu dlouhodobě udržet.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: nemá smysl zvyšovat dávky fyzické zátěže, jako spíše průběžně měnit styl a výběr fyzické aktivity
    a hlavně si najít takové, které ti opravdu sednou
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: spím teď už dobře. Prostě se tělo musí vyrovnat s lety předchozích diet a tloustnutí a zabít ty věčné tukové buňky, která rády rostou a nerady mizí.

Přetažená nejsem. Uvědomila jsme si další věc. Na základě všemožných dietních doporučení typu sportujte lespoň 3x týdně 3/4 hodiny jsem podceňovala možnosti lidského těla. Ano, 3 x týdně rotoped je dávka pro obézní lidi, kteří se už roky nehýbou. ALe chodit denně pěšky, jezdit na kole a tu a tam udělat nějakou těžší práci nebo se proběhnou, zabruslit si, zaplavat pro zábavu je přeci normální. Na gymplu o prázdninách jsme se denně jezdili koupat na kole, 10-30 km daleko, tam blbli, plavali, pak domů a večer šli do kina - pěšky. Dneska by to člověk počítal za sportovní výkon.

Omezuje mě leda čas.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: kolik toho vlastně naspíš, nejsi třeba tou dřinou už přetažená?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: optimum ve velikosti 'utáhne pluh a přežije válku' se mi nelíbí ;)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MANXX: MAR_TINA: nemusí jít o strop, ale prostě optimální váhu, kdy je tělo schopno relativně dobře fungovat bez výkyvů - má se vé "zásoby", avšak ne přes čáru

QUORRA: ať ti někdo tu váhu schová - nejeden výživový poradce ti narovinu řekne, ať ji vyhodíš nebo na pár měsíců prostě schováš a nelezeš na ni
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: *mně (ehm...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: jednou za půl roku se nechám změřit bodystatem. Pak beru tu hodnotu aktivní hmoty jako pevně danou a dopočítám to na kalkulačce. ALe mě aktivní hmota zatím neklesá, nemá důvod, spíš pomalu ještě nabírám svaly.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: podle čeho počítáte množství tuku. Docela by mě to zajímalo, chvíli jsem uvažovala o osobní váze s ukazovatelem tuků, ale po prozkoumání recenzí jsem ji zavrhla jako nepříliš přesnou a závislou na vnějších podmínkách. Uvažuju o tom, že bych si někam zašla nechat změřit základní hodnoty. Máte zkušenosti?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: ne není. Nabrala sem něco zpátky a mám nadbytek tuku, 3-5kg dle tabulek (a 8 kilo na pocit). Časem se to změní. Jo, dlouho si bude tělo zvykat a pak třeba sundám 2 kila za půl roku. Prostě dobře nastavit režim a čekat. Stejně je to super prospěšné jíst správně a hýbat. A musí říci, že mě ta dobrá kondice fakt těší, v hodně situacích si ji uvědomuju, že dost věcí dělám snadno, třeba v práci a kondice mě nelimituje. (Teda nejsem horský vůdce, na toho bych musela ještě dva roky makat :)))

Ten výživář říkal, že mám dobrý jídleníček, ale chyby vidí. Což mě těší, je-li chyba, je co opravit.

QUORRA: Neustále si opakuju: nejíst není řešení, nefunguje mi to. A fakt nefunguje, já bych byla osmdesátikilová anorektička a pak umřela na podvýživu tlustá. A váhu mi muž schoval.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MAR_TINA: Ad poslední řádek - také si myslím, že "vydržať" je asi jediná možnost. Mě to děsí, se svojí váhou se peru už dlouho, leckdo ví, že mám za sebou i epizodu anorexie a od té doby je to jako na houpačce. Navíc jsem měla (minulý čas = už tři dny se držím :) psychedelický zvyk vážit se několikrát denně a když váha ukázala ošklivé číslo, měla jsem na celý den zkaženou náladu. Konečně jsem se rozhodla s tím fakt něco dělat, takže ačkoliv první co mě dneska ráno po zvážení se napadlo, bylo "no tak mi asi nezbývá, než přestat zase jíst úplně", tak pojedu dál v tomhle režimu a uvidím. Ovšem pevná vůle, to byl vždycky můj problém!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: Vypadáš dobře, k moři koukej jet. To kilo vidíš na váze ty, na tvém těle nikdo.
    Tuhle jsme šla bruslit a ptala se muže, jestli můžu jít v tílku, že vypadám špekatě a blbě. Víš co mi řekl? "Koukni se na ostatní, jak vypadaj (jako mnohem hůř) a nevymýšlej".

Sem docela zoufalá. Snažím se jíst pravidleně a dobře a hodně sportuju, fakt hodně a intenzivně, takovou kondici jsem roky neměla. A nic nebo tloustnu. Mám domluveno s nějakým poradcem na výživu, že mi zkusí sestavit jídelníček, až se vrátí z dovolené. tak uvidíme. Vypadal rozumně, což je docela zázrak mezi poradci. Zatím se snažím jíst, zase se histericky bojím jíst málo, abych se nepropadla do té strašlivé únavy a slabosti, co jsem měla na jaře.
    Asi musím to tělo hodně dlouho krmit správně, aby se dostalo do normálu.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MAR_TINA: :) Jo.

Já nějak začínám chytat z toho hubnutí zoufalství. Teď se zase pár dní (do pondělka - a jo, pro mě je i těch pár dnů nadlidský výkon!) nebudu vážit a budu se snažit jet v tom "zdravém" režimu, ale děsí mě, že to nefunguje :-/. Potřebovala jsem shodit, protože jsem chtěla jet příští víkend k moři, takhle se mi ale nikam jet nechce :(.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUORRA: Pomůže ti, že jsem zvládla odsportovat za týden 12 hodin a přibrala sem kilo? :(
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Tak jsem se teď snažila tři dny nevážit, nestresovat se jídlem a jíst jenom, když mám hlav, pravidelně...a mám o dvě kila víc. To bych brečela :(.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jděte s tou narkózou do klubu o zvracení a snech po narkóze.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    CORNELA: mně se nezdálo nic :-) líbily se mi akorát stavy na premedikaci a každá první půlhodina poté, co mi píchli dolsin :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam