• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TINA_SALO: to je asi jako tvrzení, že kdo nedělá nic nelegálního, nemusí se bát špiclování a kamer na každém kroku.
    Co se týče diskusí, je pro mě cennější názor než skutečnost, že ho napsal Pepa Vopička. A nevidím důvod, proč by měl opravdu každý mít možnost poznat mé názory a přiřadit si je k mému obličeji. Včetně různých stalkerů a psychopatů.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    věčná elektronická stopa nemusí děsit nikoho, kdo se nemá zač stydět.... jsem ráda, že na FB lidi vystupujou pod svým ksichtem a jménem.... pak si nedovolej tolik anonymně nadávat.... to mě sere na český povaze.... pod rouškou anonymity tě pošle do prdele každej - ale koule na to udělat to face to face nemá skoro nikdo. To je jako s mínusama tady. Když si čas od času zaplatím prémium, nemám žádný. A jinak - člověk tu dostane mínus i za to, že řekne "Země je kulatá."
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MALKE: na druhou stranu to spoustu slušných diskutérů odradí. Sama třeba nemám ani profil na facebooku (měla jsem pod smyšleným jménem, abych to ozkoušela, ale to je jiná historie), protože mě představa věčné elektronické stopy spíš děsí. Ale to sem nepatří. Takže zpět k obezitě :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    ECLECTICA: Číslo občanky snad ne, probůh:) A upřímně řečeno, připadá mi to jako krok správným směrem. Jestli to způsobí, že se nebude muset zavírat každá diskuse pod článkem o cikánech, protože jediné, na co se milí anonymové zmůžou, jsou variace na výkřik "cikáni do plynu", tak jen houšť.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MADIETTA: a dokonce zavedou i diskuse pod jménem a od vybraných lidí budou požadovat číslo občanky. To jim opravdu zvýší sledovanost....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    JUPIII: nic, očekávala bych prostě, že se budou více snažit.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MADIETTA: Co má společného Křišťálová lupa, vlastně hlasování na internetu, možná i za drobnou úplatu, se seriózností média?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TINA_SALO: tak vadí mi, že je to nejčtenější zpravodajský portál, vyhrálo to Křišťálovou lupu a objevujou se tam takový slinty.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ZUZKAOU: tak tak.... a proto se divím, že to lidi furt berou tak vážně.... přitom tam je tolik evidentních volovin.... média jsou opravdu zlo....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TINA_SALO: občas? ;-)
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ZUZKAOU: idnes.cz taky už občas dostává punc polo-bulváru....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TINA_SALO: no jo, jenže oněnka je součást nejserioznějšího internetového deníku, že...
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    já se vám divím, že na tu Oněnku lezete.... i Novinky.cz jsou proti ženským serverům hotový akademický zdroje :-O
    MALKE
    MALKE --- ---
    MADIETTA: Nerada to říkám, ale tipuju to na blbý překlad a novinářskou zkratku. AHJ, odkud se to cituje, má plné verze placené, ale když se na to soustředím, tak to vyplivne tohle: tam kde novinář uvádí do problému, se mluví o "oplácaném potomkovi". Tam, kde se "cituje", mluví se výhradně o obezitě (zbytek textu pod mezititulkem "Obezita je geneticky daná").

Prostou úvahou docházím k tomu, že studie patrně hovořila o obezitě, a to už jsme někde jinde, máme tu dvě tvrzení:
    1) Obezita je geneticky daná.
    2) Sklony k obezitě (které se v nějaké fázi projeví - logicky - oplácaností) jsou geneticky dané.

Výrok prvý je nepravdivý. Výrok druhý může/nemusí být pravdivý (patrně pravdivý je, ale to teď není podstatné), ale nebyl předmětem studie. Jednoduše řečeno, předmětem studie (IMHO) bylo, že kdyby děti nežraly a cvičily, nedostaly by se do stádia obezity - což mi přijde vcelku logický závěr.

(Btw, předpokládám, že to vzali z něčeho takového: http://www.uofmhealth.org/News/1913Childhood+obesity+linked+to+habits+not+he - tam se mluví prostě o obezitě, ve studii samotné jistě nějak definované. To mě utvrzuje v závěru, že je to zkrátka ztracené v překladu. Oněnka. Ojojoj.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: mám s dětmi naprosto stejnou zkušenost jako ty, včetně toho, že ten se sklonem k obalování to podědil po mně.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ono z toho vyroste: představujeme největší mýty o dětské obezitě. - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/detska-obezita-01c-/dieta.aspx?c=A121002_090718_dieta_pet

S tím článkem nemůžu úplně souhlasit. Jsem přesvědčená, že určité dispozice jsou geneticky dané. Podle nich se pak musí uzpůsobovat dětská strava a režim. Na svých dětech to vidím naprosto názorně. Jeden je odmalička pořez, kterému musím stravu úzkostlivě hlídat a dohlížet, aby měl pohyb, protože jak mu jen maličko povolím, začne se okamžitě obalovat. Přesně tak jsem to měla v dětství i já. A mladší dítko je hubeňoučké vyžle, které pořádá hromady jídla, aniž by se to na jeho tělíčku jakkoli projevilo.
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    Konec BMI - rýsuje se nový index pro výpočet optimální váhy – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/276624-konec-bmi-rysuje-se-novy-index-pro-vypocet-optimalni-vahy.html
    BECKO
    BECKO --- ---
    Prosím o pomoc. Hledáme do videoklipu obézního muže pro jednu menší, ale výraznou roli. Natáčet se bude v Praze začátkem října a je potřeba, aby se dotyčný nebral až tak úplně vážně a byl schopný udělat si ze sebe trochu srandu. Jakékoliv tipy prosím do pošty, díky!
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    TEDDYBEDDY: nn, někdo tu musí být, aby je vedl (třeba já, ofkoz :-DDD)
    (humor)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Obezita a imunita
    Lucas Tafur: Adipose tissue & Immunity: The basics 1
    http://www.lucastafur.com/2012/02/adipose-tissue-immunity-basics-1.html
    Lucas Tafur: Adipose tissue & Immunity: The basics 2
    http://www.lucastafur.com/2012/02/adipose-tissue-immunity-basics-2.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam