• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MALKE
    MALKE --- ---
    MADIETTA: Nerada to říkám, ale tipuju to na blbý překlad a novinářskou zkratku. AHJ, odkud se to cituje, má plné verze placené, ale když se na to soustředím, tak to vyplivne tohle: tam kde novinář uvádí do problému, se mluví o "oplácaném potomkovi". Tam, kde se "cituje", mluví se výhradně o obezitě (zbytek textu pod mezititulkem "Obezita je geneticky daná").

Prostou úvahou docházím k tomu, že studie patrně hovořila o obezitě, a to už jsme někde jinde, máme tu dvě tvrzení:
    1) Obezita je geneticky daná.
    2) Sklony k obezitě (které se v nějaké fázi projeví - logicky - oplácaností) jsou geneticky dané.

Výrok prvý je nepravdivý. Výrok druhý může/nemusí být pravdivý (patrně pravdivý je, ale to teď není podstatné), ale nebyl předmětem studie. Jednoduše řečeno, předmětem studie (IMHO) bylo, že kdyby děti nežraly a cvičily, nedostaly by se do stádia obezity - což mi přijde vcelku logický závěr.

(Btw, předpokládám, že to vzali z něčeho takového: http://www.uofmhealth.org/News/1913Childhood+obesity+linked+to+habits+not+he - tam se mluví prostě o obezitě, ve studii samotné jistě nějak definované. To mě utvrzuje v závěru, že je to zkrátka ztracené v překladu. Oněnka. Ojojoj.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: mám s dětmi naprosto stejnou zkušenost jako ty, včetně toho, že ten se sklonem k obalování to podědil po mně.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ono z toho vyroste: představujeme největší mýty o dětské obezitě. - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/detska-obezita-01c-/dieta.aspx?c=A121002_090718_dieta_pet

S tím článkem nemůžu úplně souhlasit. Jsem přesvědčená, že určité dispozice jsou geneticky dané. Podle nich se pak musí uzpůsobovat dětská strava a režim. Na svých dětech to vidím naprosto názorně. Jeden je odmalička pořez, kterému musím stravu úzkostlivě hlídat a dohlížet, aby měl pohyb, protože jak mu jen maličko povolím, začne se okamžitě obalovat. Přesně tak jsem to měla v dětství i já. A mladší dítko je hubeňoučké vyžle, které pořádá hromady jídla, aniž by se to na jeho tělíčku jakkoli projevilo.
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    Konec BMI - rýsuje se nový index pro výpočet optimální váhy – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/276624-konec-bmi-rysuje-se-novy-index-pro-vypocet-optimalni-vahy.html
    BECKO
    BECKO --- ---
    Prosím o pomoc. Hledáme do videoklipu obézního muže pro jednu menší, ale výraznou roli. Natáčet se bude v Praze začátkem října a je potřeba, aby se dotyčný nebral až tak úplně vážně a byl schopný udělat si ze sebe trochu srandu. Jakékoliv tipy prosím do pošty, díky!
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    TEDDYBEDDY: nn, někdo tu musí být, aby je vedl (třeba já, ofkoz :-DDD)
    (humor)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Obezita a imunita
    Lucas Tafur: Adipose tissue & Immunity: The basics 1
    http://www.lucastafur.com/2012/02/adipose-tissue-immunity-basics-1.html
    Lucas Tafur: Adipose tissue & Immunity: The basics 2
    http://www.lucastafur.com/2012/02/adipose-tissue-immunity-basics-2.html
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TINA_SALO: ..." většina lidí se vyvinula proto, aby byla ovládána, směrována a regulována"... Ne většina, ale všichni. Většina lidí ( včetně profesorů) si to akorát neuvědomuje ;)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MURAMIXA: to je aktivni. A ze nepolkne.... to nepolkne kde kdo :)
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    BERUSKA_CA: Segra, kdyz byla tehotna a mela ni vazne chut tak si lokla, ale nepolkla a vyplivla.. :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    _BENNY: clanek nemuzu ani docist. Vubec mi to logika nebere.
    Kdyby byl nekdo laskav a vysvetlil mi, jak se pasivne pije kola?
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    _BENNY: to ještě nedokazuje, že tomu rozumí a že není zaujatej - i když to vystudoval :-D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TINA_SALO: díky za nabídku, ale nemám zájem.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TINA_SALO: psal ho pomateny pravicak lec stale sociolog ;)
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    ECLECTICA: áááno :-D jak říkáš :-D Absolutní monarchie je moje vysněné zřízení :-D

A teď pokud se na mě toužíte sesypat, tak mi nadávejte do pošty, protože mám soucit s moderátorkou :-D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TINA_SALO: A co ty? Ty ses předpokládám vyvinula proto, abys vedla a ovládala, viď?
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: Ten článek je vyhnaný trošku do absurdna - a stopro ho psal nějakej pomatenej levičák, nicméně párkrát jsem se u něj zasmála a s několika těmi tezemi, proti nimž se autor ohrazuje, musím souhlasit :-D To bude zase mínusů, ale prostě ANO, JE potřeba něco dělat s počtem lidí na této planetě (je nás tu ku**a moc!!!), ano, JE pravda, že většina lidí se vyvinula proto, aby byla ovládána, směrována a regulována (a to říká celá naše pedagogická rodina - ten harvardský profesor fakt ví, o čem mluví :-))) ) A taky nemám nic proti pralesu na Šumavě (asi jsem pražský intelektuál), a taky bych bez mrknutí oka vystěhovala romské sídliště (stačí se podívat, jak vypadá Chánov nebo košický Luník IX, žejo). Jinak spousta těch konstrukcí je vyloženě k smíchu. Smutné na tom je, že pokud tady tímhle způsobem uvažuje víc lidí, obávám se, že druhý vítězný únor se blíží :-/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    _BENNY: to je ale hodně hloupý, blbě napsaný a špatně vyargumentovaný článek.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    brzo vas stejne zdani a pak zakazou... :-)

A už to tu máme. Po pasivním kouření přichází pasivní pití koly | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/a-uz-to-tu-mame-po-pasivnim-koureni-prichazi-pasivni-piti-koly/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BARA_ONLY_ONE, MANXX: Argannah ležela s čtyřicítkami se zánětem prsu. A když to tu vidím, mám pocit, že mi ta teplota zase začíná stoupat.

MEANKITTY11: Mám pro tu agresivní reakci sice hluboké pochopení, ale říkala jsem jasně, že osobní urážky tu nechci, takže první varování.

QUORRA: Za těch několik blbců a podobných věcí jsem ti to první varování chtěla dát taky, ale popravě, za tu píču debilní to bude rovnou sbohem a šáteček.

ALL: Nechce se mi s tím vším mazat, takže zmizely jen agresivní příspěvky (včetně jedné agresorky). A požádala bych vás, abyste jídlo v porodnicích řešily v mateřských klubech (kde se to beztak řeší každou chvíli). Jo, taky jsem dostala po prvním porodu hrachovou kaši a na jídlo jsme nadávaly s ženskýma v porodce úplně všechny, a to je prý Motol ještě celkem v pohodě. Nicméně tady je to oftopik, takže se vrátíme k obezitě. Děkuji za pochopení, konec hlášení.
    MALKE
    MALKE --- ---
    GENTIANA: To on ji neofoukl, dechem ji sterilizoval.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: hlavně že víš, co tady kdokoli z nás doma jí. Já ti to říkám furt, ty jsi tak jasnovidná, že bys měla dát vale medicíně a otevřít si věštírnu.

CORNELA: no, tak ty UL popři. Vynechám tu ságu, jak rodila moje matka, neb je to dlouhý a ty bys odvětila cosi o hysterických blbkách zfefovaných hormonama, ale mám lepší. Otec utrpěl drobnou autonehodu kdesi na Vysočině a ošetřoval ho v Třebíči doktor na pohotovosti, ožralý jak dělo. Spadla mu jehla na zem, tak ji zvedl, známým gestem ofoukl a pokračoval v šití.

CORNELA: no, jenomže i mladý a jinak zdravý člověk po slepáku nebo čemkoli, když leží jako placek a bolí ho břicho, dvakrát nestojí o fazole, zelí a čerstvý chleba z důvodů, který každý normální člověk kromě tebe chápe. Kromě toho, já jsem mladá, zdravá a s poněkud zrakveným trávením, jinými slovy, je mi špatně po kde čem, aniž to byla přímo alergie nebo něco. Holt mi musíš věřit, že polívku z pytlíku v půli případů vyzvracím a v druhé půli případů je mi zle, teda, teď už takové věci nejím, protože jsem poučitelná. A jak se co vaří a dá vařit i relativně za pár šupů, to je jaksi součástí mé práce, takže mi hned tak někdo nenakecá, že za ten mizerný peníz to nemůže být chutné a dobře udělané. Na nerozvaření nudlí není potřeba pět let praxe v Alcronu a to, že nadmout pacienta s bolavým břichem a okolím je pitomost, není potřeba doktorát z výživologie.

QUORRA: tak se nech od někoho kopnout do břicha a pak si dej hromadu fazolí, jistě ti bude mnohem lépe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam