• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Když škrtneš provokaci typu "obezita je docela dobrá věc" a sám název článku, což mi taky přijde, že je nejen provokace, ale ještě ke všemu nepravda (z článku plyne jen, že "tlustí lidé, mají-li stejný typ nemocí jako hubení, mohou žít v určitém procentu déle") - tak mi to přijde docela příčetné a celkem to značně odpovídá mojí zkušenosti. Totiž že, zjednodušeně, určití lidi mají tendenci zvládat stres pomocí přežírání a že během stresu má tento typ lidí mnohem větší chuť k jídlu, zvlášť na sladké, a mnohem hůř pálí. Takhle postaveno bez Novinkovské omáčky je to ovšem velmi příčetné (jiná otázka je, jestli je to vůbec něco nového, ale ok, tak to s články a la "vědci zjistili" koneckonců obvykle bývá).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: Njn, anorektičky holt žene sebenenávist.

    Taky mi bylo v těhotenství blbě, i když takhle moc teda naštěstí ne. Tak hodně sil přeju, kolik máš ještě do porodu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: já si teď zase nedobrovolně ověřuju, že při podvýživě se nedá absolutně nic. Fakt nechápu, jak zvládnou anorektičky běhat po půlce jablka. Když maj hydry (jsem těhotná s dvojčatama) blbej den a já nemůžu nic jíst a co sním, to vybleju, tak vrchol energie je vylézt na pohovku. Když můžu sníst aspoň dvě jídla za den, tak jsem v pohodě.

    A taky jsem přestala chápat bulimičky. Původně mi připadala představa, že se člověk v pohodě nají a pak to vyzvrací, nulový příjem kalorií, vcelku pochopitelná, ale - jaksi ta druhá část operace výrazně přebije dobrý zážitek z té první části operace.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A zajímavá synchronicitka téhož typu:

    Paradox obezity: lidé s nadváhou žijí déle – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/284322-paradox-obezity-lide-s-nadvahou-ziji-dele.html
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak tak na okraj, jsem chodící důkaz toho, že základ při hubnutí není jídlo, ale okolnosti, které silně ovlivňují vztah k jídlu. Jakmile jsem začala po porodu vstávat v noci k miminu a kojit a dělat sunar, okamžitě se váha, která už začala po odchodu z porodnice pomalu klesat, zastavila a dokonce naskočilo pár kilo navíc. Provázených samozřejmě nesnesitelnými chutěmi na sladké. A stačilo, aby mrně povyrostlo a začala jsem víc spát - kila klesla sama zpátky na výchozí poporodní cifru a chutě na sladké se zmenšily (a vsadím se, že až budu moct spát v noci déle než 4,5-5 hodin v kuse, zase zmizí úplně).

    Ať mi někdo zas vykládá, jak odkazy na stres u váhy jsou jenom "výmluva". :/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIE: Je to málo, ale odhaduju, že to asi možná nedodržovala, jinak by to nevydržela takovou dobu. To, že někdo dokáže hubnout pozvolna tři roky a dát přitom dolů takovou obří váhu je imho důkaz sám o sobě, že to dělá dobře. ;)
    ELIE
    ELIE --- ---
    Uvažuju to samozřejmě k její počáteční váze a výšce...
    ELIE
    ELIE --- ---
    ARGANNAH: A není 1200 - 1500 kalorií denně málo? Moc na TV nekoukám, ale jedna z mála věcí, které jsem si od Havlíčka odnesla bylo: "pod kotlem se musí pořádně zatopit" a "5000 kj dle oblíbených ženských diet jsou hovadina". Já si myslím, s tímhle kalorickým příjmem bych hladověla... (S váhou problémy nemám, jdu spíš kolem,)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Většinou mi před-a-po-story vyvolávají spíš skeptický úsměv na rtech, kritické poznámky na adresu metody a povzdechy stylu "kdypak to budeš mít zpátky, holka." Ale tahle je teda FAKT hustá.

    Proběhlo téměř nepovšimnuto v Před a po, ale rozhodně si to zaslouží nějakou podobu síně slávy.

    Half the woman - home & FAQ
    http://halfthewoman.weebly.com/index.html
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    ZUZKAOU: díky za tip, mám za sebou první lekci a vypadá to zajímavě :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    On- line, zdarma 4 týdenní kurz o obezite/ekonimii obezity, pořádá Bloomberg school of public health na John Hopkins university.

    https://class.coursera.org/obesityecon-2012-001
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ECLECTICA: já nezahušťuju. Nelíbí se mi představa, že do dobré šťávy z masa a zeleniny nakydám mouku osmaženou na tuku. Pod masem vyrábím spíš šťávy, zeleninové omáčky jsou husté samy o sobě, vylepší je kousek másla daný na závěr a v polévkách rozvařím brambor, čočku nebo pohanku nebo dam dám prostě hodně zeleniny.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ECLECTICA: Já zahušťuju, když je to nutné, hladkou rýžovou moukou (ne škrobem, prostě mletou rýží). Není to tak šlemovité, jako když se zahušťuje škrobem, a chutná to dobře.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: U nas sa polievky zahustuju bramborami, ktore sa tam davaju hned na zaciatku, aby sa stihli rozvarit :). A to nie je nikto bezlepkovy.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: i zahušťovat se dá, třeba jizerkou nebo solamylem...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE: vůbec to není problém. Jedla sem chvíli bezlepkově a spíš lehce hubla. Ona je většina potravin přirozeně bezlepkových, navíc musíš vyřadit kupované hotové směsi, obědy venku apod. Jen to pečivo je dražší a není stejné na chuť.
    Chápu, že pro dítě není snadné pochopit a dodržet, že něco už nikdy nesmí, ani kousek. Ale kompenzovat by mu to mohli jinak. Třeba hračkou nebo výletem do zoo. A spíš by celá rodina mohla jíst hlavní jídla bez lepku, aby se necítil odlišný - brambory, rýži, kukuřičné těstoviny, nezahušťovat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GALE: pohyb hmotnosti (nahoru i dolů) je po nasazení bezlepkové diety docela častý.
    Jinak se dělají i bezlepkové tatranky, směsi na chleba, buchty, bez potíží lze sehnat směs na bramborové knedlíky, vyrábí se výtečné kukuřičné testoviny (a nejsou ani drahé). Jejich přístup fakt nechápu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam