• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ARGANNAH: ...a, co jsem zapomněla, že to může být vnímáno i jako určitá výhoda (ovšem v současné době a při současném životním stylu je to spíš kontraproduktivní).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Když škrtneš provokaci typu "obezita je docela dobrá věc" a sám název článku, což mi taky přijde, že je nejen provokace, ale ještě ke všemu nepravda (z článku plyne jen, že "tlustí lidé, mají-li stejný typ nemocí jako hubení, mohou žít v určitém procentu déle") - tak mi to přijde docela příčetné a celkem to značně odpovídá mojí zkušenosti. Totiž že, zjednodušeně, určití lidi mají tendenci zvládat stres pomocí přežírání a že během stresu má tento typ lidí mnohem větší chuť k jídlu, zvlášť na sladké, a mnohem hůř pálí. Takhle postaveno bez Novinkovské omáčky je to ovšem velmi příčetné (jiná otázka je, jestli je to vůbec něco nového, ale ok, tak to s články a la "vědci zjistili" koneckonců obvykle bývá).
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TRISSIE: Njn, anorektičky holt žene sebenenávist.

    Taky mi bylo v těhotenství blbě, i když takhle moc teda naštěstí ne. Tak hodně sil přeju, kolik máš ještě do porodu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ARGANNAH: já si teď zase nedobrovolně ověřuju, že při podvýživě se nedá absolutně nic. Fakt nechápu, jak zvládnou anorektičky běhat po půlce jablka. Když maj hydry (jsem těhotná s dvojčatama) blbej den a já nemůžu nic jíst a co sním, to vybleju, tak vrchol energie je vylézt na pohovku. Když můžu sníst aspoň dvě jídla za den, tak jsem v pohodě.

    A taky jsem přestala chápat bulimičky. Původně mi připadala představa, že se člověk v pohodě nají a pak to vyzvrací, nulový příjem kalorií, vcelku pochopitelná, ale - jaksi ta druhá část operace výrazně přebije dobrý zážitek z té první části operace.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A zajímavá synchronicitka téhož typu:

    Paradox obezity: lidé s nadváhou žijí déle – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/zdravi/284322-paradox-obezity-lide-s-nadvahou-ziji-dele.html
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jinak tak na okraj, jsem chodící důkaz toho, že základ při hubnutí není jídlo, ale okolnosti, které silně ovlivňují vztah k jídlu. Jakmile jsem začala po porodu vstávat v noci k miminu a kojit a dělat sunar, okamžitě se váha, která už začala po odchodu z porodnice pomalu klesat, zastavila a dokonce naskočilo pár kilo navíc. Provázených samozřejmě nesnesitelnými chutěmi na sladké. A stačilo, aby mrně povyrostlo a začala jsem víc spát - kila klesla sama zpátky na výchozí poporodní cifru a chutě na sladké se zmenšily (a vsadím se, že až budu moct spát v noci déle než 4,5-5 hodin v kuse, zase zmizí úplně).

    Ať mi někdo zas vykládá, jak odkazy na stres u váhy jsou jenom "výmluva". :/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ELIE: Je to málo, ale odhaduju, že to asi možná nedodržovala, jinak by to nevydržela takovou dobu. To, že někdo dokáže hubnout pozvolna tři roky a dát přitom dolů takovou obří váhu je imho důkaz sám o sobě, že to dělá dobře. ;)
    ELIE
    ELIE --- ---
    Uvažuju to samozřejmě k její počáteční váze a výšce...
    ELIE
    ELIE --- ---
    ARGANNAH: A není 1200 - 1500 kalorií denně málo? Moc na TV nekoukám, ale jedna z mála věcí, které jsem si od Havlíčka odnesla bylo: "pod kotlem se musí pořádně zatopit" a "5000 kj dle oblíbených ženských diet jsou hovadina". Já si myslím, s tímhle kalorickým příjmem bych hladověla... (S váhou problémy nemám, jdu spíš kolem,)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Většinou mi před-a-po-story vyvolávají spíš skeptický úsměv na rtech, kritické poznámky na adresu metody a povzdechy stylu "kdypak to budeš mít zpátky, holka." Ale tahle je teda FAKT hustá.

    Proběhlo téměř nepovšimnuto v Před a po, ale rozhodně si to zaslouží nějakou podobu síně slávy.

    Half the woman - home & FAQ
    http://halfthewoman.weebly.com/index.html
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VICTOIRE
    VICTOIRE --- ---
    ZUZKAOU: díky za tip, mám za sebou první lekci a vypadá to zajímavě :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    On- line, zdarma 4 týdenní kurz o obezite/ekonimii obezity, pořádá Bloomberg school of public health na John Hopkins university.

    https://class.coursera.org/obesityecon-2012-001
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ECLECTICA: já nezahušťuju. Nelíbí se mi představa, že do dobré šťávy z masa a zeleniny nakydám mouku osmaženou na tuku. Pod masem vyrábím spíš šťávy, zeleninové omáčky jsou husté samy o sobě, vylepší je kousek másla daný na závěr a v polévkách rozvařím brambor, čočku nebo pohanku nebo dam dám prostě hodně zeleniny.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ECLECTICA: Já zahušťuju, když je to nutné, hladkou rýžovou moukou (ne škrobem, prostě mletou rýží). Není to tak šlemovité, jako když se zahušťuje škrobem, a chutná to dobře.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ECLECTICA: U nas sa polievky zahustuju bramborami, ktore sa tam davaju hned na zaciatku, aby sa stihli rozvarit :). A to nie je nikto bezlepkovy.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: i zahušťovat se dá, třeba jizerkou nebo solamylem...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE: vůbec to není problém. Jedla sem chvíli bezlepkově a spíš lehce hubla. Ona je většina potravin přirozeně bezlepkových, navíc musíš vyřadit kupované hotové směsi, obědy venku apod. Jen to pečivo je dražší a není stejné na chuť.
    Chápu, že pro dítě není snadné pochopit a dodržet, že něco už nikdy nesmí, ani kousek. Ale kompenzovat by mu to mohli jinak. Třeba hračkou nebo výletem do zoo. A spíš by celá rodina mohla jíst hlavní jídla bez lepku, aby se necítil odlišný - brambory, rýži, kukuřičné těstoviny, nezahušťovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam