TAPINA: Tohle ale nerozporuju a zmíněné články na tom webu taky ne (v tom letadlovém se přímo píše, že ten pán si dvě sedačky zaplatil a stejně se lidi nebyli schopní ovládnout a nemít na to blbé poznámky...). A to celkem chápu, že ty lidi sere.
GENTIANA: Ty to chápeš, ale zdaleka ne všichni.
Já ale přeci netvrdím, že je potřeba rezignovat... A ani jeden z těch zmíněných článků taky ne, nebo to tam někde vidíš?
To, o čem, podle mě mluví, je to, že by lidi v okolí měli mít dost slušnosti a rozumu na to, aby do toho přestali ostatním kecat a kritizovat je, když o tom nic neví. To, že pokud někdo nikdy nebyl tlustý a nezkoušel zhubnout, tak nemá co radit "tak začni alespoň jednou týdně chodit na zumbu a vynechávej večeře a nebudeš tlustá" (krom toho, že je to blbost :-)). A že při pohledu na silnějšího člověka si nemá hned pomyslet, že jen žere koblihy a hnije u televize, protože přeci kdyby to tak nebylo, tak není tlustý. A taky to, že možná má v životě i jiné priority, než jen 7x týdně cvičit a neustále řešit jídlo, aby měl postavu co nejbližší Kate Moss a prostě mu nevadí vypadat jako Adele, ale mít čas na věci, co ho baví a zajímají a naplňují... A že na tuhle volbu mají právo.
A to se mi nepříčí a částečně to prostě chápu.
A znovu říkám, ano, některé články jsou tam přehnaně ublížené, afektované a dotažené do agresivity v osočování ostatních, a volají po pozitivní diskriminaci. S těmi nesouhlasím. Přesto snahu poukázat na idiocii některých předsudků a urážlivé chování neberu jako nic špatného.
A ještě mě tak napadá, četly jste konkrétně ty dva, které jsem odkazovala (Airplane aggravation, Cycling)? Vážně je považujete za snahu dovolat se pozitivní diskriminace, nepatřičnou ublíženost a další věci, se kterými tu nesouhlasíte? Já jen jestli mluvíme všichni o tom samém....