• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: ...ale jde to? Jo. Jde. Na tom se nepochybně shodneme. :/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Není pravda, že "kdyby se jen trochu snažily". Shodit nadváhu tak, aby si to člověk udržel, je opravdu velmi těžké. Opět: to víš velmi dobře sama.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: kdybych tě neznala, tak bych řekla, že jsi svobodná matka s otcem neznámým v zemi bez nároku na rodičovskou dovolenou.
    Ano chápu, že ženy chtějí děti a často chtějí či musí aspoň trochu pracovat, ale dělat to jaky ty, třetina žen pomře na strhání se do 5 let.
    Máš v sobě ohromnou sílu, ale napíráš ji směrem k sebezničení se.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já tak nějak nevím, ale mi přijde, že ta obezita tolik s dětma nesouvisí nebo mám divný přátele. Mám kamarádky, co rozhodně nejsou v nějaký extra sociální situaci, mají tři děti a jsou štíhlý, že prý zhubly s dětma tak nějak samy. Já taky teda s Tondou zhubla. To, že jsem přibrala, nesouviselo s ním.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Řekla bych, že se míjíme v účelu diskuse. Někdo (tuším ty) se tu pozastavoval nad tím, že většinu obézních pacientů kdesi v jakési ordinaci/nemocnici tvoří ženy. Tak jsem formulovala hypotézu, že je to proto a proto. Nerozumím úplně tomu, o co se tu snažíš. Přesvědčit mě, že jsou ve stavu naprosto neomluvitelném, protože kdyby se jen trochu snažily, byly by z nich zdravím kypící a energií sršící štíhlé sportovní krasavice? I kdyby to byla pravda (jako že není, což víš stejně dobře jako já), tak co má být? V jakém smyslu se to vztahuje k tomu, co jsem tu tvrdila?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Heh, jestliže to, že si nějaká domácnost nemůže dovolit dlouhodobě táhnout sebe sama z jednoho platu, nazýváš "hraniční az bídnou finanční situací", tak ti do tohohle šuplíčku vesele spadnou dobré dvě třetiny české populace.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A jinak ano. Každý svého štěstí strůjcem. Spousta ženských prostě volila a volí ty děti, i když to odsere jejich zdraví, volný čas a psychická rovnováha. Dneska se tomu říká "mají co chtějí, krávy tlusté". Dřív se tomu říkalo nesobecká láska.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ad "otázka priorit" - o pár příspěvků později jasně prokažuješ, že si uvědomuješ, že tohle ve většině prostě není o kariéře ale o tom, že spousta lidí prostě z jednoho platu a rodičáku domácnost neutáhla a neutáhne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: nezhubla jsem jen nežraním, ale běhání prostě nesnáším. Ona rychlá chůze funguje taky hezky. :-P

A tady vůbec není řeč o nějaké zahořklosti nebo nevědomosti - myslím, že každému průměrně inteligentnímu člověku je zřejmé, že den není nafukovací a že něco holt s dětma bude muset oželet. O to tady přece vůbec nejde, uhýbáš stranou. Jde o to, že pokud si něco zvolím (a fakt to není věc svobodného výběru, protože mít hluboko do žlabu není totéž jako nemít v něm nic :-P), tak to prostě má nějaké důsledky. Já to neomlouvám, jenom konstatuju. Důsledek stresu, přepracování a nevyspání na tělesnou hmotnost je celkem nepopiratelný.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: tak ale to je to, o čem tu celou dobu mluvíme, že mlho. Že prostě koníčky a volný čas, pokud chci práci (né kariéru, práci, abych byla z čeho živa, že) i děti, prostě půjdou na drahnou dobu stranou. Stejně jako úzkostlivá péče o vlastní zdraví.

Mimochodem, mně by teda už jenom pomyšlení na hodinu běhu denně přišlo tak stresující, že by to bylo zcela kontraproduktivní, natož abych to opravdu provozovala :-P
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    CORNELA: že děti jsou štěstí
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    CORNELA: volíš kariéru?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MADIETTA: Proboha, samozřejmě že ne! Přivydělávám si překládáním a sakra vím, co je to za řeholi).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: taky mě to zarazilo, kdo dnes vlatně pracuje skutečně jen těch osm hodin? :-) A největší mýty jsou o práci z domova, já to vidím na muži, tuhle jsem mu to počítala a odpracuje o pět hodin víc, než kdyby byl v práci, protože nejde na oběd a nezapočítává cestu do práce a z práce, vstane a sedne k počítači, umyje se a spol., když tam má něco spuštěnýho, u čeho sedět nemusí atd.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: jako že pracuji méně než žena u pultu? :-D Já jsem to myslela tak, že jsem najednou mohla pracovat osm hodin denně PŘES DEN jako normální lidé a mohla jsem spát šest hodin místo tří. Ne že bych snad najednou měla VOLNÝ ČAS. :-P
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: aspoň že tak :-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Podle mě ty nešťastnice k tomu ještě drží absurdní diety, podvyživují se a pak se potajmu uklidňují sladkostmi. :/

Jinak u nás je to taky jiné, muž je úžasný a bez něj bych se zhroutila už dávno. ;) Mluvila jsem fakt hlavně spíš o generaci našich matek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: já bych spíš zapojila chlapa do domácnosti, u nás si to dělíme, jak děti, tak domácnost a to jsem na mateřské. Nevím, proč by to měla být záležitost ženských, mě domácnosti baví stejně tak málo jako muže a ženská na mateřská je doma, aby se starala o děti a ne, aby měla víc času na domácnost, nefláká se o nic víc, než v práci.

No a oldschool chlapi - jaktože ty s...či nejsou tlustý, když nemají pohyb, válej se u televize, chlastaj pivo a nechaj se obskakovat a ženská lítá jak šuspajtl a tlustá je? :-D Feministky na ně, celou hordu feministek!!!:-D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (A teď přijdou reakce typu "ty tvrdíš, že to nejde, ale jde, jen chtít" - tak preventivně a) ale jo, jde to, ale klade to vysoké nároky na ženino okolí, které ne vždy je ochotno něco dělat, viz klasičtí čeští oldschool chlapi práce-pivo-televize-ženokdejsistouvečeří, a b) nejde mi o to někoho omlouvat, spíš to byla volná úvaha na nadhozené téma o poměru tlustých ženských a tlustých chlapů v populaci.)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ó nikoli, krásná masko, ten příspěvek byl míněn právě tak, že ženská má děti, domácnost a ještě práci a v zásadě 00 času na cokoli jiného.

CORNELA: To zní moc hezky, ale obě dvě víme, že vtip je v tom, že přidat si ke stresu s domácností, dětmi a prací ještě stres s hubnutím a místo (zaslouženého a nezbytného!) relaxu využívat těch pár chvilek volného času k dalšímu vypětí je často nejen neúčinné, ale přímo kontraproduktivní (zvyšuje to stres a přímo drasticky snižuje pravděpodobnost, že to ta žena vydrží dlouhodobě).

MADIETTA: Jenže tvoje práce se přeci jen vymyká z průměru, víš. Kdybys stála místo toho osm hodin denně u pultu tak by žádný "čas navíc" neexistoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam