• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    SUPET
    SUPET --- ---
    CORNELA: Cory Everson, Boris Becker, Carl Lewis, Martina Navratilova a plno dalsich vrcholovych sportovcu vegetarianu/veganu by s tim "musenim" pozirani vlastnich svalu kvuli nejedeni masa urcite taky souhlasilo no..
    LANNA
    LANNA --- ---
    CORNELA: Kvalitni nazor!
    GALE
    GALE --- ---
    SKATEMURAI: Na tohle mi zabírají bílkoviny. Mám doma zásobu tuňáků v konzervě a když mám tyhle déle přetrvávající chutě, dám si prostě konzervu jen tak.
    Další možností je jogurt se lžičkou medu a kakaem (lze dodat i oblíbené oříšky) a najednou si tělo myslí, že má čokoládu a má jí dost.
    Máš nějaký důvod, proč pomalu odstraňuješ maso?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: ehm, já nemluvím o sobě ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ECLECTICA: málokdo se rodí s tolika potížema jako ty.

Nebo si mám ke každému příspěvku dávat podčárník : výjimky existují?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: nebo máš špatné geny a křečáky už ve dvaceti, vytažení žil ti lékař v tak mladém věku neroporučí, maximálně tak nějaké kosmetické zákroky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ECLECTICA: ale jejich prevence je chůze. Když už jsou, tak léčba, odstranění a chůze!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAR_TINA: technická: pro křečové žíly je lenošení lepší než běh nebo chůze. Jinak ale souhlas.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SOLEI: hledej rozdělení eustres a distres...

A především následky dlouhodbé nadlimitní zátěže a její fyziologické důsledky. Problémeme není to že člověk je v zátěži, ale to, že v důsledku současného životního rytmu nebývá prostor pro regeneraci z předchozí zátěže. Optimální není dosáhnout blaženosti jógiského mistra (ten k tomu navíc bývá většinou někde o samotě v jeskyni v tropickém klimatu a jídlo mu nosej místní vesničani), ale umět pravidelně zavřít dveře, nechat ze sebe starosti spadnout.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MAR_TINA:
    to už je teď vyštudýrované - někde někdo prokázal, že dlouhodobý mírný stres udržuje srdce v kondici a naopak klid mu velice škodí, protože "vypadne z tréningu" a případné stresové situace mohou napáchat mnohem víc škod
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: tos mi připomněla, že mi bývá těžko po salátové okurce a z opravdových letních domácích okurkách občas zvracím :)
    Správná strava nemusí být zelenina. Nebo spíš ne všechna - kapusta prý zvyšuje cholesterol. A vlastně vůbec nikdo neví, co přesně to správné je. Třeba se 30 let objeví nemoci z příliš málo stresu :)

Souhlasím s tím, že hodně lidí o sebe nedbá a časem se dokrmí a dolenoší k cukrovce, křečovým žilám, vysokému tlaku, metabolickému syndromu a zkaženým zubům. A mělo by se víc na lidi tlačit (osvětou, osvětou, ne tresty), aby se snažili. Jenže zároveň s tím je dneska každý cukrovkář, vysokotlakař a smrdihub házen do pytle "může si za to sám", v horším případě i lékaři.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LANNA: ja ti asi castecne rozumim.
    u nekterejch chorob by spravna zivotosprava pomohla. jenze najit, co je pro konkretniho jedince psravna zivotosprava bude dost tezyk.
    nase rodina je skrz na skrz prolezla zlucnokovejma kamenama. ja si na prvni priznaky vzpominkam nekdy v dobe na stredni skole. (vzdycky sem se docela hejbala, sice ne sporty, ale turistika, byla sem hubena jak lunt, jedla sem pravidelne a asi i lepe nez vetsina populace)

myslim, ze kdybych byla od malicka stravovana jinak a mela jinej zivotni styl, tak by ta dispozice propuknout nemusela. nicmene mati nam vyvarela, zelenina byla na denni poradku... - je otazka, co by ta jina strava musela byt. bohuzel je kazdej konkretni clovek testovacim subjektem jen na jeden pokus...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: chápu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MART1NKA:
    Možná si tu dnu uhnal ze "zdravého" jídla. Stačí se víc krmit luštěninami, rajčaty a některými rybami...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mama bola jedna z prvych zien na Slovensku, ktore odrodili po lieceni Sheenanovho syndromu hypofyzy a chudak bracek sa zamotal do pupocnej snury a doktori si mysleli, ze to je nejaka anomalia. Mama preto rodila cez cisarak a pozeralo sa na nu vsetko, co mohlo.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    MADIETTA: Nad mojí mámou zase jásali a fotili jí nohy, protože měla lupus s ukázkovými příznaky. Brala to sportovně.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: no je to vlastně mnohonásobně zvětšená štítná žláza.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: chudák. Co vlastně ta struma fyzicky je, z čeho je ta tkáň?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Právě že lékaři se o to pokusili, babičce se ta struma udělala už v mládí, protože ještě k nemoci měla nedostatečnou výživu (vyrostla v extrémní chudobě). Jenže to bylo v roce 1948 a asi to ještě tak neuměli nebo co, prostě po té operaci jí struma znovu narostla a ještě větší než předtím, za tehdejší situace a úrovně medicíny už to nikdo nechtěl riskovat a když jí pak znovu nabídli operaci někdy koncem 90. let, tak babi odmítla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a to nejde nějak operativně odstranit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam