CARODEJNICE: Jistě. Chodila jsem teď půl roku k Cajthamlové, absolvovala nějaké ty bodystaty a na tomhle základě jsem dost radikálně přehodnotila svoji dosavadní představu o svém těle a jeho deficiencích. Například jsem se dozvěděla, že i přesto, že mám přes 130 kg, mám přebytečného tuku pouze necelých 15 kg, zbytek je fyziologický tuk a hlavně obrovské svalstvo, což je prostě genetika a s tou v podstatě nic neudělám (a popravdě ani nechci, jsem na ty svaly docela pyšná). Těc přebytečných patnáct kilo je potom viscerální tuk a Cajthamlová mi půl roku dokola opakovala, že to není z přejídání jako takového, ale z příšerného stresu, a že se to nedá vyřešit jiným jídelníčkem, ale změnami jiného typu. A taky mi řekla, že ten stres a všechny věci okolo toho pro mě představují podstatně vyšší zdravotní riziko, než ta nadváha jako taková.
Takže možná že nejzdravější ze všeho ve skutečnosti bude definitivně se na veškeré diety vykašlat a namísto letitého sebetýrání a střídání období hyper-kontroly v jídle a naprosté nevázanosti bude rozumnější v klidu se naučit jíst normálně a soustředit se na uvolnění, odstranění stresu, některé životní změny a hlavně zahození nejrůznějších nesmyslných indoktrinací, které si člověk nese s sebou životem a baští je i s navijákem. Což je v kostce přesně to, co píše Big Beauty. A taky píše, že v životě nebyla tak zdravá, jako když přestala s dietami a následným přejídáním. Takže asi tak.