• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JUPIII: No to je to, co mi na tom vadilo, cituju z toho původního příspěvku (GINGERCAT): Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!. A ohradila jsem se právě proti tomu (ARGANNAH). Zajímavé, jaké všechny další významy se do té debaty dají nacpat.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    ARGANNAH: Aha, ona se řeší inteligence? Já myslela, že sklony jedněch nahrazovat jídlo činností a druhých nahrazovat činnost jídlem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale pro potřeby ankety se "zapomenutím" myslí fakt zapomenutí, nikoli vědomé rozhodnutí se vykašlat na jídlo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JUPIII: Tomu bych fakt neříkala "zapomenutí". Ale i kdyby, co to má proboha společného s inteligencí/hloupostí?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jde o "zapomenutí" se naobědvat v poledne a dohnání to po příchodu domů? Já za zapomenutí počítám, když se opak Haliny Pavlovské ráno normálně nasnídá, v poledne projde kolem dvou restaurací a řekne si, že mu bude stačit kafe ve čtyři a večer studený salát. A místo zapomenutého oběda jde do knihovny.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tohle mě začalo zajímat víc. Takže na nástěnce je anketa, zahlasujte si, komu se to stalo a komu ne. Je anonymní, takže nikdo nemusí mít strach, že se teď veřejně proflákne, jaký je hlupák. ;)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Když to čtu, tak si říkám jak je fajn, že jsem ještě nikdy nezapomněl dýchat..
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Proč řešíme, kdo se opravdu celej den (ne)nají? Pod "zapomenout se najíst" si teda osobně představuju např. "zapomenout se naobědvat" nebo "vynechat dvě jídla". Jako jasně, člověk to většinou dojí večer, o tom se nepřu, ale taky jsem se v dobách, kdy jsem držela přísné diety, mockrát zapomněla najíst - přes den už jsem ani moc necítila hlad. A normální dospělý, i když nešílí s dietami nebo nemá-li PPP, prostě ví, že i když necítí hlad, je potřeba pravidelně jíst, a dělá to. Jenomže se může stát, že řeší nějaké urgentní věci nebo sjíždí v jednom kuse nějaký seriál nebo prostě se obecně soustředí na něco jiného, hlad necítí nebo nevnímá a prostě se zapomene najíst. Je to zdravé? Není. Má to něco společného s inteligencí? Vůbec nic.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ad pití: jistě. Mockrát. Jako dítěti se mi běžně stávalo, že jsem si po uložení do postele teprve uvědomila, že mám žízeň, protože jsem celý den nepila. Moje starší dcera to má stejně a kdybych ji nehlídala, prostě pít nebude. A kupodivu to opravdu nikterak nesouvisí s inteligencí.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GINGERCAT: Teda to mi přijde od Pawlowské poněkud tupé - co má schopnost vnímat pocit hladu (nebo zlozvyk ho něčím zahánět, třeba kafem) společného s inteligencí? Být křehká drobná dívka, které stačí v podstatě pár soust denně, tak se teď fakt urazím.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GINGERCAT: a já jako labužník a žrout prvního stupně jsem si to taky nedovedla představit a ono na to zapomeneš jako nic. A ještě k tomu jsem obézní, kdybych aspoň hubla...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GINGERCAT: já mám od prosince problém se streptokokovou angínou, proběhlo asi pět antibiotik, než jsem začala chodit na penicilin v injekcích a Retarpen a stejně se to zas vrátilo, od tý doby to mám. Nesnesu ani nic tučného, už jen ta představa mi navaluje, ze všeho je mi těžko a ani už z toho jídla ani radost nemám. Probiotika jsem brala i beru, na vyšetření žaludku jsem byla, pouze jsem měla zvýšený jaterní testy, ale to už je taky v pořádku.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARKYSHA: a to tak máš dlouhodobě nebo jenom z nějakého krátkodobého stresu? Já si to fakt nedokážu představit :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GINGERCAT: a nejhorší je, že já to teď tak mám a stejně hubená nejsem. Kolikrát si říkám, co mě tak bolí břicho a zjistím, že jsem se nejen zapomněla nasvačit, ale dokonce i naobědvat a nepřišlo mi to divný.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ECLECTICA: já hlavně když čtu takový pindy jako "občas se mi stává, že přijdu domů a zjistím, že jsem se za celý den pořádně nenajedla" si vzpomenu na Halinu Pawlowskou, se kterou v tomto citátu souzním :-)
    „Hubení lidé mě fakt štvou! Obzvláště, když říkají věci, jako: "Víš, já se prostě někdy zapomenu najíst." No, už jsem zapomněla, kde bydlím, kam jsem zaparkovala auto nebo třeba kam jsem dala klíče. Ale nikdy, NIKDY se nezapomenu najíst. Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!"
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: tyhle holce zrovna ty kila docela slusej, kdyz si ji tak googlim :)
    http://www.topvip.cz/wp-content/uploads/2013/05/Ulice-2014-04-14-156-e1369950124116-366x550.jpg
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Další báječný x-milióntý příspěvek do mediální masírky:
    Už není širší než delší. Hvězda seriálu Ulice se zbavila šesti kil nadváhy a bez nepříjemných diet hubne dál - Super.cz
    http://www.super.cz/...alu-ulice-se-zbavila-sesti-kil-nadvahy-a-bez-neprijemnych-diet-hubne-dal.html
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: přesně tak to na mě působí, tlustí jsou obézní a lupnou tam i lidi, co mají pouhou nadváhu, ale kostnatí a hubení jsou honosně velmi štíhlí :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: protože hubení by znělo, že jsou jako ještě navrch oškliví a oškliví přece být být nemůžou, protože čím lehčí, tím lepší, že jo.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: a proč nenapíšou hubení, proč píšou velmi štíhlí ? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    pro pobavení - britší vědci zjistili :
    U štíhlých lidí je vyšší pravděpodobnost výskytu demence než u obézních – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...-stihlych-lidi-je-vyssi-pravdepodobnost-vyskytu-demence-nez-u-obeznich.html

Ale na druhou stranu, informce, že podváha s sebou nese taky rizika, by neměly být příliš zatlačovány do pozadí. Jen by to chtělo serióznější zdroje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam