• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ne že bych principielně nebyla ochotná uvěřit, že 60% populace má nadváhu. Ale proč bych v tom neměla hledat chybu? To se u odborných studií běžně dělá, že se ověřuje metodologie, zákaz hledání chyb platí jen pro věřící a jejich náboženské texty. Jestli je ten výzkum dobře udělaný, tak prostě žádné hnidy nenajdu a všichni si potvrdíme stávající převládající dojem, že populace nám děsně tloustne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Promiň mi kousavost, ale moc bych se divila, kdybys na ulici jen tak pohledem a přes šaty poznala procento tuku vs. procento vody vs. procento svalů, což jsou hodnoty, které bez profi měření nepozná ani člověk sám na sobě. Váha sama o sobě je většinou nic nevypovídající číslo.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TAPINA: Taky si všímám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mně to nepřijde nepravděpodobné. Že by na ulici 6 z deseti lidí, které potkám, nemělo přinejmenším nadváhu? Ale má, má...
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    WATTEVILLE: Vadilo by ti odkázat na konkrétní místo nebo kus zkopírovat? Ráda bych se podívala, jakou metodou to měřili a jestli pracovali s BMI, ale nechce se mi to celé pročítat
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WATTEVILLE: WHO má taky tabulky dělaný vychrtlých příjemců humanitární pomoci :D
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    WATTEVILLE: Nechodis ven na ulici? :-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    Podle WHO trpí 59% evropské populace nadváhou či obezitou, vždycky si říkám, kde ti lidi jsou :) http://www.euro.who.int/...a-and-evidence/european-health-report/european-health-report-2015/ehr2015
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: podotýkám, že to dítě nemělo žádnou potravinovou alergii ani intoleranci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: Mně přijde, že to je nějaká forma tvorby závislosti na matce a potvrzení její důležitosti. Takový to "Beze mě byste chcípli hlady" už v době tyčinek, mekáčů, nonstop bezínek a rozvozu pizzy neplatí, tak se to musí nahradit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (Jsem si vzpomněla právě na ty naše školní praxe na vysoké. Odvezli nás do vesnice, kde byl jeden konzum na návsi a beztak nebyl čas si do něj dojít, ubytovali na ubytovně, ráno jsme vstávali v šest a vyráželi hromadně autobusem do kravína, jídlo se fasovalo, na oběd se chodilo do jezeďácké závodky, návrat večer. I kdyby si chtěl někdo připravit svou dokonalou dietu na týden z domova, tak si ji přes den nemá jak nosit s sebou)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MADIETTA: To je strašný, todle. Jak si ty matky představujou život svých dětí do budoucna? Stravování na táborech, na škole v přírodě, na školních praxích?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: Mladší syn si chtěl pozvat na návštěvu kamaráda ze školky. Samozřejmě jsem souhlasila, kontaktovala jsem kamarádovu matku. Nebyla proti. Když mi dítě předávala, dostala jsem několikaminutovou přednášku o tom, co kluk jí/nejí a co mu smím/nesmím dát k svačině. Šla mi z toho hlava kolem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOLEI: to je další věc. Jednotlivé rodiny se tak moc liší v přístupu k jídlu (a výchově), že v rámci soužití jakkoli kontaktovat cizí dítě je nesmírně riskantní.
    Zážitky typu "všichni jsem se bahnili na konci ulice a paní W. nás nahnala z louže na zahradu a dala nám rohlík s čajovkou" prostě mizí.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: já se teď pekelne lekla, do autobusů přede mnou nastoupila mamka s dvojcecim kočárem, bylo jim něco kolem dvou let? Děti z kočárů utekly a chtěly sedět přesně na těch sedačkách které bránily tomu aby kdokoliv ještě do autobusu nastoupil, plakaly a probíhaly , autobus se rozjizdel, prostě nebezpečná cituace,. Tak jsem zkusila využít moment překvapení abych upoutala jejich pozornost a nabídla sušenky, až potom mi došlo že mi dotyčná maminka mohla za něco takového dat taky pěkně přes drzku, přesně z toho důvodu, že bych mohla nejen uskodit pokud to nesmí, ale i proto ze takove veci prostě nedostávají.
    Moje dítě mi na limonadu u sušenky prdi, moje dítě chce rajče a čistou vodu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: těžko říci a na téhle úrovni pokažení (tj. malé či žádné) nikdo nic zjišťovat nebude a asi nezjistí.
    Jinak můj střevní systém funguje hezky, na vstupu i na výstupu, tak to asi je velká spotřeba kamení.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MARKYSHA: Bacha na asociace, a to jsem cudná. ;-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak to já vodu ráda, naopak z citrónovky mě bolí žaludek. Ale v létě jsem si tam dávala okurku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no a nemáš nějak pokažená střeva a následně mizernou schopnost vstřebávat minerály? Škála možných chorob je velmi široká a většina z nich má hodně dlouho nejrůznější vágní příznaky a nebo jsou dlouho bezpříznakové.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MADIETTA:
    Čistou vodu jedině ledovou, to mám pak pocit, že jsem se fakt napila. Jinak musím vodu fakt nějak dochutit. Když ne sirupem, tak citronem určitě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam