Just for the record, fakt mám 175 cm a ta muskulatura je vrozená (včetně těžký kostry, ano, fakt to existuje a není to výmluva, kostru mám asi 2x mohutnější a těžší než běžná žena). Což teda samozřejmě ještě neznamená, že nejsem obézní. ;) Jsem.
Každopádně podstata původního sdělení nebyla, že nejsem obézní. Fakt nepropadám tak totálnímu sebeklamu (až propadnu, pošlete mě prosím zavčas na psychiatrii). Původní jádro informace bylo, že mi tehdy na bodystatu spočítali, že abych se dostala na zdravé procento tuku v těle, stačí mi shodit na 118 kg (možná 111, přesně si to nepamatuju). Tím bych se dostala na číslo, které v BMI vypadá příšerně a jako těžká obezita, ale z hlediska procentuálního zastoupení tuků je to v podstatě ok a dejme tomu zdravé (jako beru, klouby by mi asi tak jako tak nepoděkovaly, těm je fuk, jestli je to tuk nebo sval). A použila jsem to jako příklad toho, proč mám svá podezření ohledně té studie WHO (která se samozřejmě nemusejí potvrdit). Mluvila jsem o sobě principielně proto, že je to případ, který dobře znám a který ilustruje meze práce s BMI.