CORNELA: Ty jsi vážně nečetla, co tu psalo hned několik lidí? Chápeš, že hladovění a tvrdá práce fungují potud, pokud je bez výjimky budeš provozovat do konce života? Chápeš, že pak ten život bude pravděpodobně podstatně kratší a zoufalejší, než by byl, kdyby daný člověk zůstal v klidu tlustý, mírně se hýbající? Chápeš, že jakmile by daný člověk tento způsob života opustil, směřuje rovnou cestou do obezity?
A zejména,
CARODEJNICE, bych se ráda zeptala, proč máš pocit, že je život v něčem, co tedy dle tvého asi má blízce připomínat koncentrák, přijatelnou cenou - za co? Za pár centimetrů na břiše? Za pocit, že jsem to těm jedovatým buchtám v internetových diskusích konečně natřela? Za iluzi krásy, která bude trvat přesně do chvíle, než někdo začne mít hemzy na to, jak nezdravě a unaveně vypadám a že mi to předtím slušelo víc? Já vím, chceš teď zase vypočítávat, jak je obezita nezdravá. A hladovění a trvalé fyzické přetěžování je podle tebe zdravé? Zavedly jsme tu teď škatulku "nezdravé, ale sexy, protože štíhlost" a "nezdravé a hnusné, protože obezita"?
Ještě chybí, abys začala doporučovat pervitin, po kterém se taky přece báječně hubne.