• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: u mě to šlapalo přes třicítku, teprv teď jsem musela začít opravdu přemýšlet o jídle. doposud jsem jedla stejně jako můj stokilový muž. mám spoustu let praxe, jedla jsem víc, než (málem) všechny ženské co znám, každodenně, a rozhodně nepatřím k těm oplácaným z nich
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DIVA: Pokud to bude jednou za dva týdny, je to samozřejmě možné. Ale pokud to bude dělat denně a nebude zároveň v pubertě, dlouho hubená nezůstane. I když bude mít hodně dobrý metabolismus.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Vždyť říkám, že mi to nikdo nevěří. A celou anabázi už jsem tu popisovala....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ACKO: Já vím, svět je zlé a kruté místo, nyx je samozřejmě ještě mnohem horší.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: pokud může štíhlá holka spořádat dvakrát za den guláš se šesti a nepřibere, věřím že se hmota může chovat i opačně nesmyslně. neznáš žádné hodně žravé hubené ženské?
    ACKO
    ACKO --- ---
    PHAILO: sis nevšiml, že nyx je samá výjimka, tloustne se dýcháním vzduchu, malí géniové propadají na základních školách, někoho trapně mainstreamového bys těžko našel;-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PHAILO: JO! Přesně. Já to věděla.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: No a protože z toho, co píšeš, musíš mít nadváhu max pár kilo, tak buď lžeš o váze nebo o svém životním stylu, to je přece každému jasné - na metabolismus je tu totiž hned několik špičkových odborníků. A my jsme krávy, co se jen vymlouvají a v životě se poctivě nepokusily zhubnout, jinak by přece už dávno měly dokonalou postavu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: Pak musíš buď kecat ohledně stravy, nebo popíráš zákon zachování hmoty.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Já to psala dole, já jsem těžce obézní. 160 cm/125 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ty jsi vážně nečetla, co tu psalo hned několik lidí? Chápeš, že hladovění a tvrdá práce fungují potud, pokud je bez výjimky budeš provozovat do konce života? Chápeš, že pak ten život bude pravděpodobně podstatně kratší a zoufalejší, než by byl, kdyby daný člověk zůstal v klidu tlustý, mírně se hýbající? Chápeš, že jakmile by daný člověk tento způsob života opustil, směřuje rovnou cestou do obezity?

A zejména, CARODEJNICE, bych se ráda zeptala, proč máš pocit, že je život v něčem, co tedy dle tvého asi má blízce připomínat koncentrák, přijatelnou cenou - za co? Za pár centimetrů na břiše? Za pocit, že jsem to těm jedovatým buchtám v internetových diskusích konečně natřela? Za iluzi krásy, která bude trvat přesně do chvíle, než někdo začne mít hemzy na to, jak nezdravě a unaveně vypadám a že mi to předtím slušelo víc? Já vím, chceš teď zase vypočítávat, jak je obezita nezdravá. A hladovění a trvalé fyzické přetěžování je podle tebe zdravé? Zavedly jsme tu teď škatulku "nezdravé, ale sexy, protože štíhlost" a "nezdravé a hnusné, protože obezita"?

Ještě chybí, abys začala doporučovat pervitin, po kterém se taky přece báječně hubne.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CARODEJNICE: mám kolegyni, která je o víc než deset let mladší než já, ale shodou okolností měří stejně jako já. Zatímco u nás v rodině nikdy nikdo neměl ani nadváhu, natož aby byl obézní, její příbuzenstvo kyne velmi snadno.
    A zatímco já se spokojím s cca 6000 kroky denně (což je hodinka svižné chůze), ona nachodí denně kolem těch 15 000, i víc, z čehož část naběhá. Ani jedna z nás se nijak extra nepřejídá, ona nicméně komzumuje jistě víc bílkovin než já, a já zase víc vlákniny. Pečivo apod. de facto nejíme, obě máme celiakii. Obě navíc máme stejný typ postavy. Nicméně já mám o 4 kg méně než ona (což je při našich 154 cm docela viditelný rozdíl) a nosím o několik čísel menší kalhoty.

PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: Z toho, co říkáš, to vypadá, že máš nadváhu 5-10 kg. Jak je to je ve skutečnosti?
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    OK, máte pravdu. Jste velice výjimečné případy osvalených obézních, jejichž jídelníček je jak vystřižený z nutričního rádce a já se tady snažím trapně argumentovat "desítkami let starými představami" ( ZUZKAOU ). Moje vlastní zkušenost se sebou samou a s pacienty a s klienty nemá vůbec žádnou hodnotu a proto bych Vám jí tu neměla prezentovat. Radit a pomáhat s bariatrií odmítám, protože jsem líná a ne proto, že bych tady získala špatnou zkušenost, kdy jste se na mě seběhly jak rozzuřený psi (MARKYSHA ). Stačí filtrovat, že...

Ovšem část s tou frustrací ( MARKYSHA ) odmítám tak jak tak - už jen proto že s obézními nějakou chvilku přímo nepracuji. Frustrují mě spíš ženské "To nejde", které smutně sedí zavrtané ve svých kilech, místo pohybu tlučou do klávesnice a jsou do hloubky duše přesvědčené o tom, že nic nejde. Ubližují sobě, okolí i dalším, které jsou v jejich situaci, protože si navzájem posilují své chybné vzorce chování. Navzájem si tu oplusíčkujte, jaká jsem frustrovaná potvora, ale obávám se, že ta vaše kila se díky tomu ani nehnou.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MAR_TINA: A tak ono je pravda, že nakonec ty lidi vyhladovíš. Ale naopak: koncentrák je naprosto jasný důkaz, že to tak jednoduše NEfunguje, protože jinak by Němci byli ve vyhlazování daleko úspěšnější. (A ty jídelní návyky jsou dobře popsané i u přeživších holocaust.)

MARKYSHA: Že by Marjory?:c)) Hello, fatties!

Little Britain - Fatfighters (Marjory)
    https://www.youtube.com/watch?v=uaLikjgJssk
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: rada od Čarodejnice nepadla ani jedna, nikdy.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: hlavně mi osobně přijde, že ty seš tak frustrovaná z práce s tlusťochy, že si to sem chodíš vybíjet a nandat jim to. Protože, když tady žádala Gale o radu, tak si jí odkázala na filtr, ale dávat mi tu "lekce" líná nejsi. No, když ti to udělá dobře, tak si posluž.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Početla jsem něco historie Sovětského svazu, 2. světové války, obléhání Leningradu a historie Gulagu.

A na "V koncentráku nikdo tlustej nebyl," mám v celku jednoduchou odpověď. Ono tam bylo hodně mrtvejch.

V některých případech většina mrtvejch. Včetně těch, co umřeli na nemoci, podvýživu a neuvěřitelnou fyzickou dřinu dříve, než zhubli.

To, jak se staví / stavěli k jídlu přeživší z Leningradu bylo i zkoumáno a byly to zajímavé výsledky. Jednak se dožívali/dožívají relativně vysokého věku (ukazuje na přežití fakt odolných) a také mívají nadváhu až obezitu, nesnesou pocit prázdné spíže nebo prázdného stolu, nedojídání apod. 2 roky blokády jim přinesly do života desítky let podvědomého strachování se o jídlo. Zdroj zde https://www.kosmas.cz/knihy/165458/leningrad/ , v textu. Internetový bohužel nemám.

To jen tak naokraj.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: Ne, v pořádku to není, je to v prdeli, ale to se mám oběsit? Moje psychiatrička je současne psychoterapeutka, k psycholožce jsem chodila, ale předloni šla do důchodu a zatím se mi nechtělo nějakou novou hledat,p rotože nasadila laťku. A osobně nestavím na první místo zhubnout, ale dostat se z té psychiky mi přijde důležitější. Chci se dostat na únosnou váhu, ale ne rychle.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CARODEJNICE: Hele - ale neměla by sis plést fyziku s fyziologií. ALe zjevně pro tebe cokoliv složitějšího než desítky let staré představy je příliš náročné na pochopení. Co už - každý má své limity.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MARKYSHA: Větu Tak to ale nemusí mít každý. jsi asi účelově přehlédla... co?

No, když se ptáš a píšeš "K psychiatrovi už chodím" nevím, co to znamená... Jednou do měsíce Ti napíše léky na depresi nebo s Tebou mluví o problémech vedoucích podle Tebe k obezitě ( sama píšeš, že " kdy se mi srovná psychika ... a pak to prostě najednou půjde"? Za sebe bych asi doporučila kvalitního psychologa. Vím, že někteří obvoďáci návodní fakt nejsou, stejně tak někteří obezitologové vnucují bariatrii... Zkrátka nějaký psycholog se znalostmi dané problematiky - pokud Ty si myslíš, že soma je ošetřeno po všech stranách a víc se udělat nedá (což si odporuje s tím popřením fyzikálních zákonů, které jsi popsala dříve... mimochodem).

Ale někdo prostě třeba jen potřebuje slyšet : Ano, máte pravdu, nic se s tím udělat nedá a tak, jak je to teď, je to v pořádku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam