• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: a na štítnou žlázu věříš? já si třeba myslím, že existuje
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ARGANNAH: Nemyslím, že by tu někdo zpochybňoval, že každý má jiný metabolismus a jiné individuální podmínky. Ale to může udělat rozdíl kolik? Deset patnáct, možná dvacet procent+/- od normální váhy? Ne dvojnásobek. A sorry, nevěřím, že někdo s dlouhodobým příjmem 7000 kJ denně a 120 kg na 160 cm nehubne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: Hele, Čarodějnice tu psala sama, že 70% jejích klientů je stejně zoufalých po zákroku jako před ním. Tady Phailo zase považuje metabolismus za ekvivalent jednoduchého spalovacího motoru na jednu rychlost a mluví o "fyzikálních zákonech". Další experti tu odvozují ideální váhu pouze z údaje o výšce člověka, aniž by o něm věděli cokoliv dalšího, a zase další odborníci tu poznají procentutální podíl svaloviny v těle jen podle zběžného pohledu. Já myslím, že to vypovídá samo o sobě.

PHAILO: Víš, co je na tom nejsmutnější? Že ve své podstatě můžeš mít hlubokou pravdu. Málokdo v tomhle klubu si uvědomuje, že obezita má svůj smysl v životě člověka, došlo k ní z nějakých důvodů a obvykle jsou ty důvody daleko významnější, než to vypadá, a dalece převažují veškerou motivaci k zhubnutí. Já bych se vůbec nedivila, kdyby Markysha pořád ještě potřebovala být tlustá, a organismus odpovídajícím způsobem upravil její už tak dost těžce poškozený metabolismus (vyfiltruj si její váhové skoky za poslední léta, období, kdy během angín skoro nejedla atd., to samo o sobě funguje při hubnutí jako obrovská brzda, i bez té psychiky). Což samozřejmě vede k dalším vlnám zoufalství a snaze si někde postěžovat, například tady. Vůbec je na nyxu spousta klubů, kde si člověk může vesele vylít srdce, jaký je život hrůza, aby pak dělal dokola tytéž chyby. Jenže nevím, jestli si uvědomuješ, jak obrovsky náročné je překročit takovýmhle způsobem vlastní stín a překousnout životní průser, který se s tebou táhne od mládí. Alkoholikům taky nechodíš vykládat, jak jednoduché je přestat pít a že se jenom vymlouvají, že ne?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    MARKYSHA: Nenech se stresovat. Jak jsem psala vedle - kdyby to bylo jen o příjmu a výdeji dle tabulek, byla bych asi mrtvá :-). Prostě máme efektivní metabolismus a vytřískáme ze stravy, co to jde. A já jsem vychrtlá, ty s nadváhou. Vydržme, to dáme!

PHAILO: Tak zrovna u MARYSHA je tohle až směšné.
    ACKO
    ACKO --- ---
    DIVA: ne starší třiceti let;-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: Tím si právě nejsem moc jistý. Víš, už jen to, jak zuřivě se tady obhajuješ, mi napovídá, že ty nechceš situaci změnit. Resp. chtěla bys, ale bez námahy. Což je ti jasné, takže raději sama sebe přesvědčuješ, že ta změna vlastně není možná, protože cokoli. A tady se snažíš docílit toho, aby ti někdo dal za pravdu, že jsi ta výjimka, čímž si legitimizuješ zachování stávajícího stavu.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: u mě to šlapalo přes třicítku, teprv teď jsem musela začít opravdu přemýšlet o jídle. doposud jsem jedla stejně jako můj stokilový muž. mám spoustu let praxe, jedla jsem víc, než (málem) všechny ženské co znám, každodenně, a rozhodně nepatřím k těm oplácaným z nich
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Já vím , jak často sportuju, co celý den dělám a co jím.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ARGANNAH: Klasika, ale mě už to nerozčiluje. Já se snažím pro sebe a ne abych někomu cokoli dokazovala. A ono to dolů půjde, tím se jistá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: Tak hlavně, že tomu věříš ty, že jo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DIVA: Pokud to bude jednou za dva týdny, je to samozřejmě možné. Ale pokud to bude dělat denně a nebude zároveň v pubertě, dlouho hubená nezůstane. I když bude mít hodně dobrý metabolismus.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Vždyť říkám, že mi to nikdo nevěří. A celou anabázi už jsem tu popisovala....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ACKO: Já vím, svět je zlé a kruté místo, nyx je samozřejmě ještě mnohem horší.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: pokud může štíhlá holka spořádat dvakrát za den guláš se šesti a nepřibere, věřím že se hmota může chovat i opačně nesmyslně. neznáš žádné hodně žravé hubené ženské?
    ACKO
    ACKO --- ---
    PHAILO: sis nevšiml, že nyx je samá výjimka, tloustne se dýcháním vzduchu, malí géniové propadají na základních školách, někoho trapně mainstreamového bys těžko našel;-)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    PHAILO: JO! Přesně. Já to věděla.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: No a protože z toho, co píšeš, musíš mít nadváhu max pár kilo, tak buď lžeš o váze nebo o svém životním stylu, to je přece každému jasné - na metabolismus je tu totiž hned několik špičkových odborníků. A my jsme krávy, co se jen vymlouvají a v životě se poctivě nepokusily zhubnout, jinak by přece už dávno měly dokonalou postavu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARKYSHA: Pak musíš buď kecat ohledně stravy, nebo popíráš zákon zachování hmoty.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PHAILO: Já to psala dole, já jsem těžce obézní. 160 cm/125 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ty jsi vážně nečetla, co tu psalo hned několik lidí? Chápeš, že hladovění a tvrdá práce fungují potud, pokud je bez výjimky budeš provozovat do konce života? Chápeš, že pak ten život bude pravděpodobně podstatně kratší a zoufalejší, než by byl, kdyby daný člověk zůstal v klidu tlustý, mírně se hýbající? Chápeš, že jakmile by daný člověk tento způsob života opustil, směřuje rovnou cestou do obezity?

A zejména, CARODEJNICE, bych se ráda zeptala, proč máš pocit, že je život v něčem, co tedy dle tvého asi má blízce připomínat koncentrák, přijatelnou cenou - za co? Za pár centimetrů na břiše? Za pocit, že jsem to těm jedovatým buchtám v internetových diskusích konečně natřela? Za iluzi krásy, která bude trvat přesně do chvíle, než někdo začne mít hemzy na to, jak nezdravě a unaveně vypadám a že mi to předtím slušelo víc? Já vím, chceš teď zase vypočítávat, jak je obezita nezdravá. A hladovění a trvalé fyzické přetěžování je podle tebe zdravé? Zavedly jsme tu teď škatulku "nezdravé, ale sexy, protože štíhlost" a "nezdravé a hnusné, protože obezita"?

Ještě chybí, abys začala doporučovat pervitin, po kterém se taky přece báječně hubne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam