• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: některá jídla během dne by mohla být větší než jiná. po těch větších, řekněme taková dospělácká porce kachny, by mohl pocit sytosti vytrvat déle než 2,5 h (aby vybyla půlhodinka k likvidaci nadílky, 8 h na spánek a abychom nevypadli z rytmu) natož pouhou jednu hodinu :O

mi tohle neustálé jezení (6* denně) narušovalo životní režim. vytrhávalo mě z práce, přepadávalo mě při volnočasových aktivitách či přesunech, chodila jsem 2 i 3* denně na velkou. přišla jsem si jako neúnavný stroj k přeměně jídla v hovna. možná jako speciální léčebný režim pro někoho s poruchou příjmu potravy v procesu uzdravení je to účelné, pro zdravé tělo je to nesmyslné plýtvání časem. pokud samozřejmě ukájení jídlem není smyslem tvého života, pak každá příležitost dobrá

stejně jako nepřesvědčíš kuřáka, že mu bez cigaret bude líp, dokud sám nechce, nejde asi jedlíkovi vymluvit jeho neustálé pojídání. já si hodlám držet figuru, která mi umožňuje vést život jaký mě baví. jestli někdo další bude šťastný při neustálém konejšení "hladu", je to nakonec jeho věc. tak jen do toho
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: jak neustálý? Pocit hladu po třech hodinách je špatně? A jak často by ho člověk měl pociťovat? Jak to má být, aby to bylo v pořádku, pouč mě.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: a jak to vnímáš ty, ten neustálý hlad? přijde ti to v pořádku? .)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: takže jíst pravidelně je chorobné, co se tu ještě nedozvíme.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TAPINA: právě. pokud tě nezasytí kachna se zelím (klasicky na špeku nebo minimálně s jíškou z tuku) tak co už by mohlo. tady něco nehraje ,)

MADIETTA: já když jsem provedla pokus s touhle propagovanou pravidelnou stravou - šest porcí co 2, 3 h - taky jsem najednou propadla chorobným myšlenkám na jídlo .) rychle jsem ten režim zavrhla jako nezdravý a potenciálně figuru ohrožující. do jídla se nenutím a reaguju na hlad. funguje to zřejmě jak má .)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: znovupocítění hladu v době před pravidleným jídlem či po výkonu je známka zdravého nastavení.
    A pozor dietáři mívají hlad potlačený. u PPP bývá hlad ve správnou chvíli signálem uzdravování.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: to nevím. Nicméně, jak jsem se naučila jíst pravidelně, tak teď mám hlad co tři hodiny. :( Pravda, nevím, jestli je to ten "opravdový" hlad, protože jsem dlouhodobě nikdy nehladověla. Ale jsem protivná a nervózní a cítím se fyzicky nedobře, dokud se nenajím.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No nevím, dneska jsem měla oběd nanicovatej na živiny, v podstatě jen zelí s bramborovým knedlíkem a hodinu po jídle jsem pochopitelně hlad pociťovala, protože jednak v tom prd bylo a jednak ta vláknina žaludkem proletěla jak rychlík. Proč jako ne?
    Po kachně se zelím by to asi bylo lepší, ale otázka je, kolik té kachny. Zelí není zrovna zasycovací potravina.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: tje určitě individuální, ale hodinu po kachně se zelím? je to možné, podle tebe?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: a po jaké době že teda člověk smí mít hlad?
    DIVA
    DIVA --- ---
    MALKE: ok. použila jsi zvuk kručení v břiše jako fyzický důkaz hladu. co tě k tomu dojmu vede? .)

ten pocit hladu, který skutečně cítíš, ve skutečnosti neohlašuje to, co má. věřím, že cítíš touhu jíst, to je vcelku zřejmé. ale způsobuje ji jiný mechanismus než běžná signalizace skutečných potřeb organismu. něco se tam porouchalo. když k takové poruše dojde, beru to jako nemoc, což je možná nesprávné označení. jak tomu mám lépe říkat?
    MALKE
    MALKE --- ---
    DIVA: Ale já neřeším, jak to máš ty. Já ti říkám, jak jsem to měla já. Já jsem měla hlad. Já, s dovolením, svůj hlad poznám. Nebyl to normální stav (nevyskytlo se to ostatně ani při druhém těhotenství, jenom při tom prvním), nyní při identických podmínkách hlad nemám nikdy. Když se najím, jsem najedená. Hodinu po jídle mám maximálně na něco chuť. Mohu ale s touto zkušeností říct, že takový stav existuje, a já nevím, jestli ho CHIMERA má, nebo nemá. A ty taky ne, takže by bylo lépe být drobet opatrnější, než začneš vyprávět, co je přesně stav, který způsobuje psychická nemoc.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CHIMERA: A je ti jasný, že tahle poučka vznikla v době, kdy se chodilo do práce na půl šestou a spát okolo devátý večer?
    DIVA
    DIVA --- ---
    MALKE: netuším, mi běžně kručí žaludek chvíli po jídle, takže to zřejmě provází více různých dějů tenhle akustický úkaz .) rozhodně ne vždy při tom opravdu hladovím

tenhle "hlad", když právě nepotřebuješ pro své tělo žádnou další stravu, by měl mít vlastní slovo ve slovníku. aby bylo jasné, že nejde o přirozený a užitečný jev, kterému je radno naslouchat
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ACKO: blbost.
    SARGO: no, právě.
    MALKE
    MALKE --- ---
    DIVA: Čistě ze zvědavosti, když slyším kručet žaludek, tak je to taky psychického rázu?:c) (Protože ne že bych tím v současnosti - zaplaťpámbu, bylo to strašný - trpěla, ale když jsem byla těhotná, byla jsem na tom dost stejně. Hodinu po normálním obědě - tzn. co mi teď běžně stačí do svačiny/večeře - mi kručelo v břiše, jak kdybych nejedla tejden. A teď, babo, raď. Psychická choroba? Cink v uchu? Nebo že by to přece jenom bylo u někoho možný?)

Já miluju tyhle "to nemůže bejt". Nemůžeš mít hlad. Tohle vás, paninko, nemůže bolet. Tak určitě.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: Ja si vyslovene vyberám dovolenkové destinácie kvôli jedlu. Nešla by som preto nikdy na all inclusive. Snažím sa stravovať rovnako ako domáci. Napríklad vo Vietname to bolo fakt úžasné. A keďže oni prirodzene nejedia nič priberajúce, tak som sa tam cpala jak nezřízená, nachodila som 5-10 km denne v tej saune, čo tam je a schudla som. Strava nesolená varená ryža+mäso+zelenina a ovocie mi fakt vyhovuje.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: Tak v hicech nemůže snad pracovat nikdo, to je proti přírodě.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: mě zas uspává teplo, takže letos v létě jsem měla regulérní problém, zavařoval se mi mozek. :-D Ale zato v zimě, panečku, dveře na balkon otevřené, klepu se jak ratlík, ruce mi přimrzají ke klávesnici, ale jak mi to myslí!
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: No vidíš, mě jídlo uspává. Ale abych nebyla za takovýho asketu, taky se dokážu na nějaké ty gastronomické požitky těšit. Dneska jsem se těšila, že až si vyjedeme na kole, tak si dám v Potštejně pivo z toho jejich malého pivovaru, jo, to byla radost:-)
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CARODEJNICE: Co prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam