• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: Tak v hicech nemůže snad pracovat nikdo, to je proti přírodě.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: mě zas uspává teplo, takže letos v létě jsem měla regulérní problém, zavařoval se mi mozek. :-D Ale zato v zimě, panečku, dveře na balkon otevřené, klepu se jak ratlík, ruce mi přimrzají ke klávesnici, ale jak mi to myslí!
    ACKO
    ACKO --- ---
    MADIETTA: No vidíš, mě jídlo uspává. Ale abych nebyla za takovýho asketu, taky se dokážu na nějaké ty gastronomické požitky těšit. Dneska jsem se těšila, že až si vyjedeme na kole, tak si dám v Potštejně pivo z toho jejich malého pivovaru, jo, to byla radost:-)
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CARODEJNICE: Co prosím?
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    VON_PAULUS: Laďko, laďko... :) Nějak si to pleteš. Nejen svoji vlastní identitu, ale i argumenty.
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CARODEJNICE: hm... tak tohle mě pobavilo.... TAPINA upozorní na něco .... CARODEJNICE to kousave okomentuje...snad aniž by zjistila, že hájíc své pozice pochybnou arguemntací dala kolegyni za pravdu konstatováním "...dělá pokoroky.... postupné...atd." neboť tím potvrdila výjimku z exaktních pravidel svého matematického světa...a přesto tvrdí, že je v tomto světě (který vlastně nefunguje) nakonec spokojená.... no... já se bavím... pominu-li fakt, že oba příspěvky měly s problematikou obezity nakonec pramálo společného... a jinak ona rovnice příjmu a výdeje (ten obrázek níže) sice platí, ale není tak jednoduchá ... je tam x dalších koeficientů... jak se neustále řeší ...ale to snad už dneska ví úplně každý, ne? Takže v tomto ohledu s TAPINA: naprostý souhlas!
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MADIETTA: anebo taky nemusí. mně to pomohlo. ptala se na zkušenosti. zkusit to může a nemusí, je to na ní. nehraju si na nutriční poradkyni, ale bojovala jsem se stejnou situací.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CHIMERA: akorát že si ten už tak rozhašený metabolismus může zprasit ještě víc.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MADIETTA: rozhodně ti to nedoporučuju.
    nabízela jsem Markyshe. a nikomu neříkám, že je to zdravé (a vůbec - kdo ví, co je zdravé? co 20 let se tvrdí něco jiného, na to já se.u).
    pouze říkám, že když jsem byla v Markyshině situaci, tak mi to pomohlo. když to zkusí, rozhodně nezemře ani nebude nadosmrti poznamenaná :-D
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    TEKKIT: Jo, to je přesně to, co jsem tím svým příspěvkem chtěl naznačit... a z hlediska obezitologie, výživy apod. je to prostě, nezlobte se na mě, mimo mísu...
    Přibejvá tu toho víc, než jsem schopnej kvalitně sledovat (to už bych nedělal nic jinýho), ale pokud jsem do dobře pochopil, tak ten problém, který se tu řeší má za cílovou skupinu dnešního běžného člověka/ lidi s nějakými metabolickými poruchami... a KZ a jejich podmínky jsou úplně jinde... Nebo se pletu?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    DIVA: můj mozek potřebuje palivo, vysloveně si o něj říká. Ale snažím se mu dodávat palivo netoxické. ;-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MADIETTA: já myslím na jídlo když mám hlad. teď jsem snědla nějaké rybičky s okurkou a se sýrem (no já vím, to je kombo) a maliny (jakkoli jich jindy sním klidně hodinu (hodinu u keře)) bych teď nepozřela ani pod pohrůžkou násilí. jedla jsem tak před hodinou a jsem naprosto sytá, až i moc, bylo to vcelku velké jídlo. zvažuju dvě deci ať se mi líp vrhne do práce .)

MADIETTA: tak já třeba když pracuju za účasti vyšších funkcí mozku (teď asi vyvolám nepokoj) mi vyhovuje nebýt najezená. líp mi to myslí hladové

MAR_TINA: mě nejlíp nasycuje tučné jídlo, nejmíň toho do mě vejde na množství. málotučných a sacharidových jídel pozřu mnohem větší objemy a kratší dobu vnímám účinek. pokud máš podezření, že se jedná o autosugesci, dál to prosím nezpochybňuj, mi to takhle dost vyhovuje :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ACKO: já to teda osobně odděluju (chutě a závislost). Mám regulérní psychickou závislost na jídle (a vím to o sobě), prostě mě jídlo, zejména sacharidové, uklidňuje - před několika lety mi konečně diagnostikovali klinickou endogenní depresi a antidepresiva s tím hodně, fakt hodně pomohla, zjevně se starají o to, co jsem se předtím snažila "léčit" jídlem.

Ale když mám záchvaty "jídlo jako lék", tak je mi v postatě jeho chuť ukradená, naopak si ho skoro nevychutnám. Je to úplně jiné než dobroty, na které dostanu chuť, těším se na ně a pak si je bez problémů dokážu v přiměřeném množství dopřát a užít si je.

[Podotýkám, že v současnosti nehubnu, ale už dlouho ani nepřibírám, projevy své psychické závislosti na jídle jsem téměř stoprocentně odbourala (pochopitelně nevyléčila, stejně jako se nevyléčí alkoholik, nevyléčí se ani jídloholik), jím velmi pravidelně a jídelníček mám zdravý. Mám nejspíš tendence se podjídat, což není dobré, ale bojím se přidat, abych nezačala zase raketově přibírat. Jím kolem 6000 kJ za den. V den, kdy jdu plavat, si trochu přidávám.]
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACKO: já když pracuju, tak pracuju. Když nemám do čeho píchnout (haha), tak jdu píchnout do zahrádky nebo si jdu zabruslit nebo si přečtu knížku nebo nyx.

Nyxem proti obezitě. :)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MAR_TINA: Zkusím něco takového doma mít, já teda doufám, že jsem si to vybrala. Mě snad někdo proklel, v prvním trimestru s druhorezenou jsem měla otřes mozku, ten jsem adekvátně nedoléčila, byla pořád unavená, pak jsem měla opakující záněty dutin a bambilion ATB, ale jen ty co šlo v těhotenství, pak jsem se toho zbavila po porodu cílenýma ATB. Chvíli klid a série angín, dobrala ATB a do týdne znovu, až jsem skončila na píchaném penicilinu a pak šest týdnů Retarpenu. Celý léto klid, pak syn přinesl blbou rýmu a já dostala zánět průdušek. No to snad už stačilo.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: Nepracuješ v kanceláři, nejstrašnější hlad řádí odpoledne. Oběd je nazýván světlým okamžikem dne. A když se k tomu připočte sezení, všechno se to pěkně zacyklí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: hm, buď mám spustu práce a činností a nestihnu pořídně krájet vařit a chystat nebo rozumně práce a vařit stíhám. Stav žraní z nudy jsem 10 let nezažila. Aspoň nějaké výhody to má :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: hlad brzo po velkém jídle se může objevovat i jako signál tlustého střeva "chci energii na trávení, jede toho sem hodně, potřebuju krvinky a kyslík" a krvinky běhají jenom na cukr v krvi, který se půlhodinu až hodinu po kachně s knedlíkem možná ještě nedostavil.
    Zmenšit hlavní jídlo (pokud je velké), odmastit ho a zajíst ho trochou ovoce = asi hrst (ne banán) nebo i malou porcí kompotu, výjmenčně dvě deci slakdého nápoje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MART1NKA: Jo, to s tou nudou přesně. Když mám co na práci, a nejlíp mimo domov, tak jím pravidelně kdy je třeba a samé vyhovující věci. Když se plácám doma, tak jsem nedožraná.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CHIMERA: vzhledem k tomu, že chodím spát cca mezi 2.-3. hodinou, přičemž většinu z toho večerního času pracuju, bych v podstatě dvě třetiny svého bdělého (a mozkově velmi aktivního) stavu strávila hladověním. Fakt strašně zdravé, už se vidím, jak mi to prospívá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam