• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Morbidně obézní žena se živí svým tělem, vydělává 50 tisíc měsíčně - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...ika-obezita-stitna-zlaza-1px-/spolecnost.aspx?c=A160630_095901_spolecnost_bib
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    MAR_TINA: Jo, to možná jo. Já ale obecně moc nevařim, tak to pak právě řešim, když už se do vaření puatim. Prostě úvahy z nudy nad hrncem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VON_PAULUS: řešení takovýhle pí... detailů mi připadá na hranici poruchy
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    MAR_TINA: No možná... já se v tom právě nevyznám, tak mě to docela zajímá... protože doma dost diskutujem na téma, co všechno naházet do "kotlíkový číny" (rozumějte: klasiká směs: maso, cibule + co dům dal) tak, aby si z toho tělo vysosalo co nejvíc benefitů...
    Někdo může namítnout, že kotel zeleniny a kvalitní maso je kombinace dost zdravá sama o sobě, já si ale řikám, když už se s tim s... patlám, tak a't to stojí za to, ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VON_PAULUS: to je spíš nějaká všeobecná urban legend, ne?
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CORNELA: No já si chtěl doma šplhnout :-D
    Jinak to taky nehrotím, ale jde mi spíš o ty všeobecně známý "nebezpečný zeleniny" jako brokolice, kedlubny, řapíkatý celer; a o špenát a mangold, který neumím zařadit. :-D
    Každopádně ale díky za názor! :-)
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    CORNELA: No to vím... ale bez ohledu na to, jsou prý určité typy potravin (především prý zeleniny) které prostě ŠZ negativně ovlivňují, protože obsahují nějaké látky, které mají negativní vliv na tvorbu hormonů a vstřebávání jodu ...a všechno to, co s tím souvisí...
    Je to fakt? Nebo je to nějaká bio-blbost, co jich je plnej internet?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MARKYSHA: chlorela mne netrapi, díky své profesi vím co je zač :-). To s vápníkem jsem nevěděla díky, asi bych si ho mohle vzhledem k rodinné dispozici víc hlídat (budu pidimu chodit na oříšky, mliko nezvladam)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: Cholesterol se hlídá a taky vápník, aby ho nebylo málo. Já mám teba autoimunitní zánět, takže to nemám přehánět ani s jódou, třeba ta propagovaná Chlorela, tu mám zakázanou.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VON_PAULUS: typy potravin nevím, ale doktorka u toho hlídala i cholesterol - takže za zatěžující bych považovala potraviny zatěžující játra. Seznam najdeš v dietě na mononukleozu
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    SOLEI: No možná by to chtělo kontrolu, nebo ještě chvíli počkat, jestli to zlepšení není prostě pozvolnější (třeba kvůli té zimě).
    Jinak to vstřebávání hormonu můžou taky omezovat některý typy potravin, ale přiznám se, že fakt nevím který... nemáš třeba za sebou nějaký velký stravovací změny v posledních týdnech?

Jo když už jsem u těch potrvin... nemáte někdo někde nějaký oficální seznam těch potravin, co maj na ŠZ negativní / pozitivní vliv? Zajímalo by mě něco spíš oficiálního... informace z netu si totiž, jsme zjistitli, protiřečí..... někde třeba zakazujou špenát, jinde ho doporučujou, stejně je to s fazolema a jáhlama.... tak já už fakt nevím...
    Není tu nějaký lékař / medik, co by ofotil kousek skript?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VALENTINA: U mne ne - jak jsem psala vedle - letos v lednu hodnota TSH 2,17 - u mne nej výsledek za posledních snad 20 let.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CORNELA: Ja vím, byla jsem na krvi před mesicem, přidali mi ale nezlepšila jsem se :-(
    Celá se nějak rozpadam
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TO by mě fakt zajímalo, jestli na šž má skutečně zima/teplo takový vliv, já už mám tak 7 let pořád stejné léky a výsledky v pořádku.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    VON_PAULUS: vadí zima, mne taky na podzim zvedají.....ale teda většinou na jaře snižují dávky. Ale teď po skončení kojení přemýšlíme nad tím že se mi nechce čekat na doktora a prihodim si tabletu navíc. Ta zima je vážně strašná věc. Sotva lezu, blbnu a tloustnu.
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    ILLUZE: No já nemám osobní zkušenost.... ale těhoteství, porod a počátky mateřství toho asi dokážou rozházet docela dost...možná se s tím pak ta štítná žláza jen "veze"... takový kojení a skákání kolem dětí bude nápor i na imunitu a metabolismus... a vůbec... přítelkyně říká, že jí a jejímu metabolismu vadí už jenom zima...a třeba vždycky napodzim jí ty dávky euthyroxu zvedaj... akorát už je pak už nesnižujou. jenom nevíme, jestli za to může chladné počasí nebo moc aktivit přes léto... asi si napřesrok uděláme hodně línou dovolenou a budem čekat, co na to metabolismus...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ILLUZE: já přibírám a hubnu zcela nezávisle na euthyroxu. Nepomohl mi po nasazení zhubnout, a když jsem pak po dětech hodně zhubla a pak zase trochu přibrala, tak to bylo pořád při stejné dávce. Já mám teda fakt koňskou, ale už několik let stále stejnou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VON_PAULUS: Ne, měla jsem kdysi problém i s Letroxem po navýšení dávek.
    Ale může být, že to je následkem u mne zjištěného ébéčka.

Mám kolem sebe víc lidí, co přibírali i po nasazení Euthyroxu. Přes kopírák - matky s malými dětmi. Únava je sviň...
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    ILLUZE: A nebylo to tím, že Ti ho dali málo a pak třeba po kontrole zvedli? Nebo že se ty hladiny vyrovnaly pomaleji? ...ale zase tak možná za to mohly vážně ty cukry a třeba méně pohybu vlivem té únavy... I když i ta by po nasazení euthyroxu měla postupně odeznívat, prý.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VON_PAULUS: Je mi líto, dá. Letos mi vylítla váha na mou jateční - předporodní váhu s druhým dítětem. Šlo to nejdříve hezky plíživě, pak po nasazení Euthyroxu přišla darda. Přestože jsem se hýbala. Zářným příkladem jsem ale ve stravování rozhodně nebyla - únavu jsem si kompenzovala cukry.
    Nyní mám cca 10 kg dolů a v plánu ještě jednou tolik. Kupodivu to ani tak moc nebolelo...

TAPINA: Bylo mi naznačeno, že jsem přírodní úkaz. Povedlo se nám Euthyroxem snížit hodnoty, ale vylítla váha. Pak to najednou začalo stagnovat a na přelomu jara léta (kdy mi na jaře navýšila "pro doladění" dávku) mne již lékařka podezírala, že neberu léky - navýšila mi to na 150. Po 3 dnech užívání této dávky jsem jí volala, že tohle ne, bylo mi pekelně fyzicky zle, klepala jsem se jak tvrdý feťák bez dávky, ječela jsem na vše, co se hýbalo - věděla jsem, že jednám iracionálně, ale bylo to absolutně neovladatelné.
    Ale asi jsem měla štěstí, doktorka mi na to odpověděla, že tu není od toho, aby mne trápila, ale abych se léčila a ať beru poloviční dávku.
    Světe div se - obratem se vše obrátilo k lepšímu, psychika ok, výsledky z posledního vyšetření krve - mám hraniční hodnoty normy. Vzhledem k tomu, že jsem před rokem začínala na pětinásobku povolených hodnot, velký úspěch...
    Plus tedy hubnu. Cíleně - změnou jídelníčku, fyzickou aktivitou a snažím se dodržovat odpočinkový režim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam