VON_PAULUS: Je mi líto, dá. Letos mi vylítla váha na mou jateční - předporodní váhu s druhým dítětem. Šlo to nejdříve hezky plíživě, pak po nasazení Euthyroxu přišla darda. Přestože jsem se hýbala. Zářným příkladem jsem ale ve stravování rozhodně nebyla - únavu jsem si kompenzovala cukry.
Nyní mám cca 10 kg dolů a v plánu ještě jednou tolik. Kupodivu to ani tak moc nebolelo...
TAPINA: Bylo mi naznačeno, že jsem přírodní úkaz. Povedlo se nám Euthyroxem snížit hodnoty, ale vylítla váha. Pak to najednou začalo stagnovat a na přelomu jara léta (kdy mi na jaře navýšila "pro doladění" dávku) mne již lékařka podezírala, že neberu léky - navýšila mi to na 150. Po 3 dnech užívání této dávky jsem jí volala, že tohle ne, bylo mi pekelně fyzicky zle, klepala jsem se jak tvrdý feťák bez dávky, ječela jsem na vše, co se hýbalo - věděla jsem, že jednám iracionálně, ale bylo to absolutně neovladatelné.
Ale asi jsem měla štěstí, doktorka mi na to odpověděla, že tu není od toho, aby mne trápila, ale abych se léčila a ať beru poloviční dávku.
Světe div se - obratem se vše obrátilo k lepšímu, psychika ok, výsledky z posledního vyšetření krve - mám hraniční hodnoty normy. Vzhledem k tomu, že jsem před rokem začínala na pětinásobku povolených hodnot, velký úspěch...
Plus tedy hubnu. Cíleně - změnou jídelníčku, fyzickou aktivitou a snažím se dodržovat odpočinkový režim.