• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    POZITRON: Zkoušela jsem léky proti úzkosti v době, kdy se mi sesypalo víc věcí najednou. Teď jsem vlastně "v pohodě", až na tu nemoc v rodině (jde o rakovinu).
    Práce v pohodě, vztah v pohodě, kamarády mám, finančně nějak nestrádáme.. prostě se jen nervuju kvůli věcem, které nemůžu ovlivnit, ale tak jako "nenápadně", v běžném životě si to neuvědomuju.
    Můj ventil je bohužel pláč, takže jednou za čas to přijde a trvá mi, než se srovnám. Ale je mi to trapné a nechci děsit okolí, tak si to málokdy povolím.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NIGHTFURY: nezkousela jsi nejaky slaby antidepresiva? nerikam sjizdet se nejakejma dryakama, to vubec ne. mam generalizovanou uzkostnou poruchu a po ssri po ni neni ani pamatky a to i v minimalni davce, coz je 10mg. jinak teda marne premyslim, jestli znam nekoho, kdo nema v nejblizsi rodine nikoho vazne nemocnyho, jestli se teda pocita i rakovina, chronickej zanet slinivky, infarkty a podobne, nebo jestli myslis jenom vylozene konecny stadium cehokoli.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    POZITRON: Já mám třeba práci v pohodě, ale mám vážně nemocného člověka v nejbližší rodině a kromě toho jsem nervák. Navíc mám pocit, že bych měla na sebe přenést stresy, které má mamka (a že jich je!)
    Stresuju se určitě zbytečně, ale neumím s tím moc pracovat.
    A to je pro hubnutí konec.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: na mne celkem zabira jedna vec, dojdu domu, behem minuty jsem svlecena z pracovniho obleceni, udelam si rychlou veceri - jakoze staci fakt jen chleba s necim, placnu s sebou na gauc, postel a hluboce vydechnu, zni to jako blbost, ale mne to hodne pomaha - nejak se tim uzavre ten pracovni den a postupne mi to pomohlo zacit relaxovat, klidne na hodku, pul...jinak by mi jeblo.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ale ja to po tobe ani nechtela.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ILLUZE: diky za odpoved, takze vyhovet vsem a byt z toho dlouhodobe ve stresu, coz muze mit v budoucnu vselijaky nepekny zdravotni nasledky, je podle tebe jeji povinnost a odmitnout zakazky s tim, ze jednoduse nejsou kapacity, nelze.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: nezvýším pro dnešek svoji hladinu stresu tím, že to zrovna s tebou nebudu rozebírat
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: Protože dobrých lidí ve svém oboru je teď málo. Buď vyhoví a bude pod tlakem, nebo ne a bude pod tlakem dál.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    takze kdyz Martina pise, ze ma moc prace, ma problem si ji dobre zorganizovat a k tomu neumi odpocivat, tak proc si ji nenabere min? dela sama na sebe, takze tu moznost asi mit bude. nemyslim si, ze by tady slo o to, jestli bude nebo nebude mit na jidlo. prece je lepsi byt v pohode a v klidu, mit cas pro sebe a holt teda nejezdit na dovolenou na maledivy, kdyz to prezenu do extremu. nebo mi neco unika? je to klidne mozny, nerikam, ze ne.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ILLUZE: ja jsem treba pred necelym rokem dala vypoved ve stresujici praci a sla radsi pracovat za ze zacatku o dost min penez do klidu a rozhodne toho nelituju! odhodlavala jsem se k tomu dlouho, ale teprve kdyz uz jsem pak prestala menstruovat, tak jsem pochopila, ze musim a zpetne lituju, ze jsem to neudelala driv. prezirala jsem se a kynula taky, nicmene ta dlouhodoba absence menstruace, kdy jsem menstruovala prakticky jen po injekcich, mi prisla horsi. no a prave znam hodne lidi, kteri jsou v praci od nevidim do nevidim, permanentne ve stresu, nekde uvnitr premysli, ze si najdou neco klidnejsiho a ja to nechapu, vzdyt stres je rizikovej faktor pro snad vsechny civilizacni choroby, ne? myslim to dobre, aby nedoslo k omylu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: Zeptám se jinak - můžeš nám ty poradit, jak žít a fungovat v dnešní době, mít práci a ve stresu nebýt?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: zeptam se asi blbe, ale je fakt nutny zit zpusobem, kdy ses permanentne ve stresu?
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MAR_TINA: Potvrzuju. Na kazde dovolene zhubnu, ac mam u nosu prehrsel vseho jidla a piti.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Obávám se, že je to stres. Má moc (fakt moc moc) práce a pořád ještě neumím dobře koordinovat a dost odpočívat a pracovat dost efektivně.
    A fakt se mi stává, že se cítím sevřená a buší mi srdce i několikrát denně. A žravost ze stresu a únavy taky není kamarádka.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Poslední rok mě hodně naučil. Pohyb a dostatečně jíst je naprostý základ, ale funguje to úplně jinak, než takové ty diety na co nejrychlejší hubnutí. Trvá to mnoohem déle, ale zato se to hned tak nevrátí. Na váze to tolik není vidět (zato na tvaru těla a poměru pas-boky), lidi něříkají "ty jsi zhubla", ale "tobě to sluší", pod kůží se dějou zázraky. Jsou to fakt dva úplně odlišné mody.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    zanedbatelný
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si čím dál víc myslím, že pohyb má úplně nezanedbatelný vliv. Tělo si o tu navíc spotřebovanou energii prostě nějakým způsobem řekne a dostane ji. Klíčová je strava.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Nepotěšila jsi mě!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: soucítím sestro. Ani 12000/ den plus 2-3x týdně dlaší cvičení nezmohlo nic. ALe pevná jsem, pod tukem.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MART1NKA: Bohužel, mám cca 15 kg navíc a ani 10k kroků denně s tím nehlo. Zpevnily se mi nohy, cítila jsem se líp.. ale nestačí to. Natož skoro o polovinu méně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIGHTFURY: Na to, aby človek zhubnul z 65 na 55 kg to málo je, ale o tom tu nehovorím. Hovorím o ľuďoch, čo nemajú žiadny pohyb a 30 kg navyše. Ujsť 5 km denne je cca hodina chôdze. Niekedy si želám, aby som sama mala toľko času na pohyb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam