• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MART1NKA: Jen poznámka, 6-8k kroků denně je na hubnutí vážně málo.
    Jinak naprosto souhlasím.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ARGANNAH: Jo :). Organismus sa týmto prudkým zásahom bráni tým, že sa snaži vrátiť do pôvodnej formy. Je to fakt špatne, pretože tento režim nedokáže dlhodobo udržať skoro nikto a psychické následky sú omnoho horšie ako tie fyzické. Človek má potom pociť, že pochybil, že si to neudržal, i keď to tak nemusí úplne byť, pokiaľ sa potom nerozožerie ako prasa. Proste akurát bojuje proti prírode.

Keby boli ľudia trpezlivejší a pomaly investovali do zdravého životného štýlu tým, napríklad že by denne ušli 6-8 000 krokov a vyradili alkohol, sladkosti a fastfood, tak by síce nechudli tak rapídne ako pri krabičkách a podobných hovadinách, ale jojo efekt by nemal byť z čoho a ešte by ušetrili.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MART1NKA: Jsem z obézní rodiny, kde se zkoušela spousta věcí - od Atkinsona přes bramborovo-vajíčkovou, dietu Diamondových a tak podobně až po "nežrat večer", kruté hladovky a projímadla dělalo úplně všechno. Potvrzuju, že po všem se nejdřív pěkně zhublo, ale po všem následoval šílený jojo efekt (včetně výčitek svědomí a depek, že že "jsme to neudrželi"). Všichni jsme v dlouhodobém horizontu akorát tloustli, scházely nám kromě tuku komplet všechny živiny, byli jsme zdeprimovaní, nešťastní a zrasili jsme si strašlivě metabolismus (což se dost těžko vrací). Hnusné nemoci, vynechávky cyklu a nárůst viscerálního tuku included. Fuck všechny diety včetně "omezte přílohy a nejezte večer".
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AIJA: Ne, krabičky, koktejly či iné podivné diéty nefungovali na nikoho.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MART1NKA:
    Na to se ale neptám, tohle snad teoreticky zvládáme všichni.
    Zajímá mě kdo to pak opravu udržel. Mám kolem sebe sedm lidí...z rodiny i z práce. Přibrali všichni, prostě neznám nikoho a myslela jsem, že třeba někdo z vás zná osobně nějaký zářný příklad...třeba po půl roce od krabiček nebo koktejlů.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AIJA: Poznám ľudí, čo si to udržali pomalým vyraďovaním nezdravých váhe neslušiacich potravín a nápojov úplne von z jedálničku navždy a primeraným pohybom, ktorý po schudnutí neprestali robiť (prehnaný pohyb sa udržať nedá). Imho je to jediná cesta. Ľudia väčšinou psychicky nedávajú obmedzujúce diéty a po skončení sa veselo vrátia k starému režimu, ktorý mohol za to, že boli tlustí. Telo sa tiež u týchto prudkých zmien snaží dostať do toho na čo je zvyknuté, existujú na to dôveryhodné štúdie :). Narozdiel od toho, u pomalého chudnutia sa dá telo pomaly preprogramovať.
    Tldr ak človek začne žiť ako zdravo stravujúci sa aktívny jedinec, tak pokiaľ nemá zdravotné problémy, mal by pomaly schudnúť do zdravej (nikoliv hubenej) podoby. Nevidím dôvod, prečo držať šílené diéty. Z dlhodobého hľadiska to je totižto úplná kravina.
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    MONROE: In box vzdy připraven;)
    AIJA
    AIJA --- ---
    Znáte někoho kdo by si sundanou váhu ketonovou, cambridge a podobnými třeba koktejlovými nebo krabičkovými dietami, udržel?
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    MONROE: Budes se potit a pri zvýšený konzumaci bílkovin ten pot proste smrdi jinak.
    Trochu vyloučeni ze společnosti, ale to se casem naucis se i najist jinde nez doma.

Trochu me mrzelo ze pri zelenino- bilkovinovych dnech mi vaha treba vylezla o 1.5kg takze me malém trefilo, na bilkovinach to zase spadlo.
    Jinak sem jeste jedla vitaminy abych mela živiny a chybělo mi ty prvni 3 mesice ovoce:/ ktery proste dokud nedosahnes svy váhy co chceš nesmis.
    Jinak asi nejlepsi vysledky/cas
    Ted naposledy jsem k tomu jeste makala ve fitku takze super vysledky behem mesice:D
    To ze si umim zhuntovat tělo za mesic a pul jezenim nesmyslu a alkoholem je moje demence :) a muzu si v cervnu zase jen rvat vlasy jaká jsem kráva, ze sem mohla uz bejt twiggy.
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    MONROE: 1f 10 dni, max povolena lhůta, vysledky byly za prvni mesic 6 kg, pak behem dalsich dvou 8, final -14kg.
    Přítel tenkrat -25, to jel semnou ale mel vic co schazovat. Prestala, no prisla posledni fáze kdy muzes jist vlastne vse ale drzet jeden den bilkoviny, takze to zacalo postupne nenapadne, a behem 8 mesicu jsem to mela zpatky.... ale to jsem pak posledni 3 zrala jak prase, chlastala a tak:)))
    Takze kdyby clovek nebyl debil tak si to udrzel.
    Opakovala jsem to pak jeste 3x většinou jsem skoncila po 6-8 tydnech vysledky vzdy super kolem tech -8 kg, ale u me to je stres= cpu se.
    Pokud potrebujes schodit a dokazes pak jist dobre dal a sportujes tak asi idealni.
    Ex dodržel vse a tech 25 ma dole do dnes.
    Kamoska taky, ta sundala za stejnou dobu co ja 22kg a taky uz to nenabrala.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    A Keto diet? Nějaké zkušenosti a názory?
    SABATHSASULE
    SABATHSASULE --- ---
    MONROE: Asi 4x...skvělý výsledky, ale neudržitelný pro mě
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Takže když by si člověk průběžně měřil glukózu, zkoumal a zapisoval, tak by si vytvořil ideální jídelníček na míru? Skoro se mi chce s tím zaexperimentovat :o)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Zajímavé. Pro skeptiky, podstatně méně kontroverzní, než naznačuje provokativní titulek.

Radkin Honzák - Názory Aktuálně
    http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=26786
    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: To víš, žraloci, co sežrali českou učitelku na Jadranu, už vyšli z módy ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zřejmě je sezóna článků o morbidní obezitě:
    Morbidně obézní chlapec z Indonésie váží v deseti letech 192 kilogramů - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-deti-vychova-hlad-dieta-p9d-/spolecnost.aspx?c=A160629_125919_spolecnost_bib
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Morbidně obézní žena se živí svým tělem, vydělává 50 tisíc měsíčně - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...ika-obezita-stitna-zlaza-1px-/spolecnost.aspx?c=A160630_095901_spolecnost_bib
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    MAR_TINA: Jo, to možná jo. Já ale obecně moc nevařim, tak to pak právě řešim, když už se do vaření puatim. Prostě úvahy z nudy nad hrncem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VON_PAULUS: řešení takovýhle pí... detailů mi připadá na hranici poruchy
    VON_PAULUS
    VON_PAULUS --- ---
    MAR_TINA: No možná... já se v tom právě nevyznám, tak mě to docela zajímá... protože doma dost diskutujem na téma, co všechno naházet do "kotlíkový číny" (rozumějte: klasiká směs: maso, cibule + co dům dal) tak, aby si z toho tělo vysosalo co nejvíc benefitů...
    Někdo může namítnout, že kotel zeleniny a kvalitní maso je kombinace dost zdravá sama o sobě, já si ale řikám, když už se s tim s... patlám, tak a't to stojí za to, ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam