• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    RETAL
    RETAL --- ---
    VALENTINA: jak pak vysvětlit to, že tak málo jí a tolik váží?
    To má jednoduché vysvětlení:
    1) Lidé systematicky podhodnocují svůj kalorický příjem a nadhodnocují kalorický výdej. Čím mají vyšší váhu, tím je chyba větší.
    2) Někteří navíc věří, že jejich obezita je podmíněná geneticky a tudíž s ní nic nezmůžou, což je sebenaplňující proroctví.

Ad tvrzení 1)
    a. https://datasciencecampus.ons.gov.uk/2018/02/15/eclipse/
    The average reporting error across all adults in the sample was found to be 32.0%.
    The findings presented in this report corroborate weight as a significant factor associated with individual reporting error.

b. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199212313272701
    In contrast, the subjects in group 1 underreported their actual food intake by an average (±SD) of 47±16 percent and overreported their physical activity by 51±75 percent.

Ad tvrzení 2)
    Zdroj b.
    Although the subjects in group 1 had no distinct psychopathologic characteristics, they perceived a genetic cause for their obesity, used thyroid medication at a high frequency, and described their eating behavior as relatively normal.
    ...
    In addition to their greater degree of misreporting, the subjects in group 1 used thyroid medication more often, had a stronger belief that their obesity was caused by genetic and metabolic factors and not by overeating, and reported less hunger and disinhibition and more cognitive restraint than did the subjects in group 2.

AIJA
    AIJA --- ---
    VALENTINA:
    Lže především sama sobě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VALENTINA: Ano, většínou to probíhá tak, že jí málo, metabolismus se smrskne na minimální záchovnou úroveň a když pak z nějakého důvodu jednou sní víc, tak to všechno uloží rovnou do tuku beze zbytku. Já teda bohužel funguju podobně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VALENTINA: podľa mňa má nejakú ppp. pravdepodobne binging.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALENTINA: dyt pise, ze je schopna celej den nejist a vecer vyzrat celou lednicku
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MART1NKA: já s tím souhlasím, ale jak pak vysvětlit to, že tak málo jí a tolik váží? je možný, že různýma dietama se člověku fakt tak zpomalí metabolismus? nebo kecá a večer sežere co může?:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MADIETTA: omg, ta vubec mele pekny blbosti

"Je spousta předsudků, že tlustý lidi smrděj. Jak se víc potěj, tak víc smrděj. I s tím jsem se setkala, ale přitom to není pravda! Moje zkušenost je, že hubený smrděj daleko víc. "
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MADIETTA:
    VALENTINA:
    Kamarátka doktorka na to vždy povie: Maximálne 20kg!
    Ano, spomalený metabolismus, nadváha, ale za 150kg si môže sama.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Tak té stahovačky fakt nepomůžou. Ale fandím jí, aby jí ten trenér pomohl. Alespoň trochu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: já taky, už přes dvacet let. Jako jo, jsem tlustá, ale 150 kilo fakt nemám.
    Jakmile je hypofunkce kompenzovaná, je člověk v podstatě zdravý, metabolismus je pomalejší, to je fakt, ale s tím se prostě musí počítat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: mě by zajímalo, jeslti je fakt možné takhle ztloustnout jen kvůli štítné žláze. sama hypofunkci mám.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ARGANNAH: no já nevím, přijde mi to takové typické. Za moji tloušťku může štítná žláza, jasněééééé, a hubený ženský jsou všechny určitě strašně nešťastný a chlapi s nima nevydrží, určitě by radši měli tlustou, protože my jsme víc v pohodě... blá blá blá.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Dobrá baba :)

Život v XXXXL | Příběhy lidí
    http://www.pribehylidi.cz/rozhovory/zivot-v-xxxxl/
    KYO
    KYO --- ---
    ARGANNAH: Uz je objednan a vyplnujeme poctive tabulky prijmu a aktivit :)
    KYO
    KYO --- ---
    ARGANNAH: OK. Zkusime s ni jednu konzultaci a kdyz bude muzi vyhovovat, tak uvdime :) Je trochu slozitej pripad.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KYO: Tisíckrát ano.
    KYO
    KYO --- ---
    SOLEI: Aha, no ja myslela konkretniho doktora na doporuceni, kdo k nekomu z vas primo dochazi.
    ARGANNAH: Je docela draha. Stoji to za to?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KYO: Cajthamlová.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KYO: přímo v endokrinologickém ústavu Praha na národní třídě je dietologie
    KYO
    KYO --- ---
    SOLEI: Endokrinologa ma, shanim dietologa
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KYO: přímo endokrinologických ústav v praze
    KYO
    KYO --- ---
    Zdravim, shanim pro partnera dobreho dietologa z Prahy, ma nekdo nekoho na doporuceni?
    Mel by to byt nekdo, kdo se vyporada s jeho zdravotnimi problemy (endokrinologicky povedomi) a taky jeho tvrdsi palici :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARAJ: to je muj sen, to by mi pomahalo velice. Ale holt nemuzu mit vsechno.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIGHTFURY: 7
    MAR_TINA: tez rozumim a soucitim, ani 12 tisic kroků denně (a tu a tam 20k nebo 30k) neudelalo skoro nic, kdyz uz, bylo nutny z toho aspon 6k ujit v kuse a vyssim tempem.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CEPAL: Já ale nejsem v depresi :) Prostě se občas nashromáždí stres a někdy to končí tím, že mě rozbrečí nějaká úplná maličkost (nebo ani ne maličkost, ale něco nesouvisejícího přímo s mým životem) a pak dost dlouho trvá, než se rozdýchám a přejde to.
    Brzdí mě spíš společenská nevhodnost pláče, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam