• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: hele ja jsem pribrala v tehotenstvi 24kg, v porodnici jsem nechala 11 a ted po 8 mesicich mam stale oproti puvodni vaze navrch 8kg a nemam pocit, ze by to byla nejaka hruza. tohle je uplne neco jinyho, tady slo o prilady, kdy si muz zacne se zenou, ktera vazi dejme tomu 60kg na 170cm, takova ho vzrusuje, jeji telo je pro nej ideal, ale najednou za 10 let ma ta zena 90 a jemu se zacne hnusit. a neni mozny mu to vycitat, je to naprosto pochopitelny. ze nekdo pribere v tehotenstvi a pak mu chvili trva, nez se toho zbavi, pripadne se ani nedokaze zbavit vseho, to je uplne neco jinyho. 10/15kg plus vypada preci jinak nez plus takovejch 30/40/50, to uz je najednou uplne nekdo jinej.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ECLECTICA: Asi moc nechápu - já je dávala jako příklad, že se rapidně netloustne fakt jen z deprese a tragických události. Že to prostě někdy postupně jaksi samo. Pokud se takoví dva najdou, tak třikrát hurá, průšvih je, když jeden z páru metamorfuje a druhý ne. Na terminologii jsem si vzpomněla na paní, co si libovala, jak se ten její hezky "vytaťkoval".
    ACKO
    ACKO --- ---
    ARGANNAH: tady je ovšem otázka, proč je největší radostí Mařky jídlo, mojí největší radostí by se třeba nikdy nemohlo stát, mám tam aspoň 5 lepších věcí, které se vejdou i do velmi napjatého časového harmonogramu a nízkého rozpočtu. Spíš je to tím, že lidi si připadají unavení a tak jedí, přičemž já jsem třeba úplně nejvíc unavená, když se válím a jím. Když jsem celý den v pohybu a jím málo, unavená nejsem
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ECLECTICA: jasný, tyhle hormonální věci okolo mateřství a tak do toho bych nerad zabrušoval...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ARGANNAH: my ani nejsme nějak v opozici...takový příběhy jak jsi popsala určitě jsou. Že to maníkovi vyhovovalo tak tomu se nedivím žejo:) Na druhou stranu tu hlavní odpovědnost za sebe přeci jen neseme sami...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TEKKIT: já třeba v těhotenství, vlivem kombinace hormonálních změn, léků proti depresi a nutnosti omezit pohyb z důvodu hrozícího předčasného porodu přibrala z původních 44 kg na 63. Po šestinedělí jsem měla stále 12 kg navrch, a to je při mé miniaturní výšce sakra znát. Dolů to šlo vlastně samo, ale to je spíš výjimka než pravidlo. A dovedu si představit, že vlivem změn životního stylu v takovém případě někdo ještě nabere, klidně i dalších 10 kg.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TEKKIT: Nechci, aby to znělo, že ta žena za nic nemůže - dostala se do té situace z vlastní vůle a jsou to její vlastní volby, které jsou jí příčinou. Dá se říct, že přesně takhle jí to vyhovovalo. Ale to, co chci říct, je, že to vyhovovalo i jemu a jsou to i jeho volby a očekávání, co umožnilo vznik takové situace. Je za ní spoluzodpovědný a místo toho, aby společně s láskou hledali cesty jak to udělat, aby jídlo přestalo být jediná nebo hlavní radost v jejím životě, tak ji ještě potopí.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: no tam je právě problém v tom, že ARGANNAH nezná pojem "bezdůvodně" vyžrat. Z jejího pohleduje to o tom, že za to vyžrání v podstatě můžou okolnosti a ten manžel, čili ten jí pak nemá co vyčítat...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANNIKA: při vší úctě, úplně nerozumím té - vcelku rozšířené - potřebě zabývat se "mamkama a taťkama". Je to snaha o nějakou útěchu, že na tom člověk může být hůř? A jsou na tom dotyční (třeba z hlediska životní spokojenosti) opravdu hůř?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Líbí se mi váš překlad "vyhoření a depresivní epizoda" na "začal chlastat, kretén jeden". Tohle nevznikne samo od sebe, lidi se často vzájemně podporují v tom nejhorším a pak odmítají připustit, že se na tom podepsali. Chlápek, jehož žena zbabovatěla, to udělal taky. Vždyť to všichni známe, hlavně ve starší generaci. Ženská jede na dvě směny, lítá kolem dětí, doma aby bylo vypiglováno, a chlápek chodí akorát do práce, doma dělá houby a jde si, kam chce. Jak píšete, pokud i on zfotrovatí z dlouhodobého povalování u fotbalu a sedmi dvanáctek denně, tak o nic moc nejde. Ale pokud se o sebe stará, sportuje, pěkně se oblíká, a zatímco leze po skalách, Mařka doma píše s dětmi úkoly, tak se nesmí divit, že jediná radost, která té ženě zbývá, je jídlo. A když jí opustí kvůli tomu, že už nemá velikost 36 a je věčně přetažená a podrážděná, tak ji doslova vysosal a zahodil. A popravdě, nemyslím si nic moc ani o variantě, kdy Mařku milostivě neopustí, ale dá jí nůž na krk, že se sebou něco musí udělat, pokud o něj stojí. Mařce zůstanou všechny povinnosti, které ji do té situace dostaly, ale ještě přibude askeze a aktivity, které k celkové únavě jen přispějí. Jak dlouho to asi pak Mařka vydrží, než se zase začne přežírat, že. A pán pak může důstojně odkráčet a většina společnosti, zjevně včetně tohohle klubu, mu dá za pravdu. Manželka rezignovala, přestala o sebe dbát a ztratila veškeré kouzlo. Ale že on lvím podílem přispěl k tomu, aby se to stalo, to už nevidí nikdo. A o to spíš, že Mařka po rozvodu zahořkne a rezignuje ještě víc.
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANNIKA: Tohle je u me omezeny na relativne uzkou skupinu a je to takovy to: "Haha, hele, s tim bez do ksa."
    Pricemz bohuzel v tehle me skupine je to v podstate defile ruznych existenci, za jejichz problemy muzou uprchlici/politici a nikdy oni sami.
    Takze o nic neprichazim.

Jen jsem chtela rict, ze chlapce z puvodniho prispevku dokazu pochopit, ono dicela hreje, kdyz je o cloveka najednou zajem.

Ja mam kolem sebe par chlapu, se kterymi jsem se intimne vidala v rozmezi svech triceti kilo a nikdy (!) zadnej z nich neprohodil abi slovo o moji vaze. Asi to dotahuju jinejma prednostma.
    A v podstate nejakej takovej kus bych rada k dlouhodoby spolupraci i ted.

-----

Nicmene kdyz jsem nad tim tak uvazovala, tak mi prijde, ze vetsina obeznich (plus lidi s nulovou sebelaskou) ma extremne osekana kriteria pro vyber partnera na "chce se mnou bejt" (ja sama to mivala taky, az posledni cca rok se ptam "A co mi ten clovek nabizi, proc bych ho mela chtit ja" - prineslo to spoustu nepeknych zazitku a docela rozumim, ze nektere to muze semlit na permanentni "jsem k nicemu a nic jinyho nez idiota si nezaslouzim").

Zda se mi to, nebo mate ve svym okoli taky takovej pripad.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ISCH: Tak 10 kg rozhodí asi málokoho, 40 už je jiná. Jinak samozřejmě je dobrý nápad si se sklony k tloustnuti a udržování postavy jen s každodenní námahou nevybirat frajery na extrémně hubené :-) Na druhou stranu zase nevím, kolik fajn chlapů do nepohody by prošlo konkurzem s dotazem "Ale budeš mě chtít (a mít na mě chuť) pořád stejně, i když budu mít 120 kg, viď?" To by se nejspíš zdesila i většina kvalitního materiálu.

Mezi snasenim extenzivniho cukrovani a posílání do prdele je naštěstí spousta prostoru :-)

Osobně jsem nezažila moc případů, kdy by to na poslání do prdele hned bylo. I když, pravda, i nakopnuti do kouli už jsem rozdavala :-) Ale to byl extrém, jinak to byl většinou dost decentně naznaceny zájem bez vlezlosti po decentně naznacenem nezájmu. Spíš mě štvalo, že se takhle pořád rozpadala kamarádství, protože jsem jako pěkná holka s typicky mužskými koníčky a v mužském prostředí holt kamarádila hlavně s kluky. No a pak to často šlo do kytek na tohle konto. Teď už mám tyto problémy podstatne redukovany :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANNIKA: Mluvim o tom, ze az budu ve "finalnim stadiu", tak budu mit stale nadvahu. A ano, muze se pak stat, ze priberu a budu zase obezni.

Chci chlapa, kteryho rozhodi deset kilo? No nechci. Tohle podezreni ve mne mirne bude, zvlast u muzu, ktery nejakej ten patek znam, ze. (Jiste, pokud si s nim zacnu az budu mit pod metrak a zase bych se vyzrala na 140, tak se mu asi divit nebudu, ale do tohodle stadia uz se nikdy znova dostat nechci).
    Uprimne mi prijde jednodussi a ferovejsi je poslat do pr*ele na prvni dobrou a ne snaset jejich cukrovani jen proto, ze bych snad z nejaky spolecensky roviny mela...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ANNIKA: v tom je asi ta zlomová pointa. Jestli ten protějšek vnímá to tloustnutí jako projev nějaké krize anebo to bere tak, že "on už akorát sedí v hospodě, leje pivo a pak se přežere a jde chrápat". Protože to ale potom opravdu není ten koho si brala:)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: No ale i s tím chlapem je to krize, tzn propad, snaha hledat řešení a nějak se z toho zase s podporou partnerky vyhrabe, i když to chvíli trvá. Versus rezignuje, pivo mu zachutna, začne chlastat první ligu, práci nemá, protože sem by musel brzy vstávat a tam zase dojíždět, a to ne, za chvíli je víc v hospodě než doma a ženská maká v práci, v domácnosti a po pár letech nemůže fyzicky ani psychicky.

A s tím tloustnutim výhradně z deprese a těžkých problémů - já ti hele nevím. Přijde mi, že hlavně na vesnici je to docela častý "samovolny" trend. Životospráva šílená odjakživa, ale v mladším věku to tělo unese, holka chodí tancovat na diskotéky, jezdi na kole, atd. A pak se vda, pořídí děti, ostriha vlasy a je z ní "mamka" se vším všudy. Vaří a pece, všude jezdí autem, stravuje se šíleně, tepláky už nesundava ani na ven, na sport není čas skrz děti, navíc komplikované dojíždění, třeba, tak se na to vyprdne a brzy je jediné hobby posezení v hospodě nebo u příbuzných, případně šipky. Krupky a limonády doma nikdy nechybí, a kila sice přibývají, no, ale co, vždyť je vdaná a po dětech a Pepovi to neva a navíc to mají v rodině. A Pepa buď je v tom s ní a je z něj obratem taťka s pivasem, co nejradši chodí do Die Kneippe, hehe, nebo ten fyzicky maká/sportuje, takže se drží, a nastává čím dal větší problém. Zvlášť, pokud to ta dotyčná měla doma v rodině stejně, takže ji ty špeky sice štvou, no, takový je prostě život, tak to nehodlá nijak rapidně měnit.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TAPINA: ...taky si říkám že by si to zasloužilo nějaký podrobnější vysvětlení:)

Tady ARGANNAH: to vyznívá, že by sis to představovala nějak takto:

"Život pro něj začne být noční můra, dělá mu problém jenom vstát z gauče, celé dny čumí do stropu, přeje si umřít, nedbá o sebe, tloustne, opíjí se, rezignuje." ...."a ženská si vleze k němu na gauč, čumí taky do stropu, dá si flašku tvrdýho a až chlápek jednoho dne zaklepe bačkorama, tak se společně s ním nechá upálit zaživa na hranici (jak kdysi v Indii nebo kde.)" Aby ukázala jaká to je láska...

Ten příklad kdy někdo někoho opustí protože přibere v těhotenství je extrém. Stejně tak jsou lidi, kteří můžou velkou část života strávit "řeholí", protože "já jí to přece teď nemůžu udělat, co by si počala"...a to teď je 20 let

Snaha pomoci tomu druhému musí mít svoje meze přeci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ARGANNAH: Ty bláho, myslela jsem, že se asi nenajde jediný člověk, který by odsoudil ženu za to, že opustila chlapa, který se dlouhodobě opíjí. A heleďme se, i pro to už se najde omluva. Neuvěřitelné.
    Ano, přesně tohle je druhý stejný případ, kdy jestliže situace trvá dlouhodobě a ani náznak snahy o řešení nebo nějakého progresu, tak je na místě v zájmu zachování svého vlastního duševního zdraví (nemluvě třeba o dětech) odejít.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANNIKA: Nepopisuješ nějaké rozcházení zájmů, kdy si lidi radši jdou z cesty, protože si už nerozumí. Popisuješ obrovskou životní krizi a propad, který se neděje bez důvodu. 50 kilo opravdu nepřibereš proto, že ti najednou zachutná jíst, a rezignace, kterou líčíš, je nějaká forma pádu na dno, která má svoje zatraceně vážné příčiny. Kdyby to bylo celoživotní nastavení té ženy, tak je to jedna věc, ale ty mluvíš o změně a takováhle radikální proměna je symptom něčeho zásadního, co se musí řešit. Jistě, chlap může takovou ženu opustit, protože na to nemá koule - asi se to i běžně děje. Ale pokud jsou spolu v dlouhodobém vztahu nějaký pátek, pak i on s nejvyšší pravděpodobností mohutně přispěl k tomu, že se do téhle situace dostala. A pokud ji opustí, je to ekvivalentní hajzlovi, který našuká holce dítě, ona v těhotenství hrozně přibere a on ji opustí, že je moc tlustá. Fuck off.

Aby to bylo lépe vidět, představme si naopak vážnou depresivní epizodu v životě muže. Manželství mají nastavené tak, že chlápek akorát pořád maká a najednou v jednu chvíli vyhoří a odpadne. Život pro něj začne být noční můra, dělá mu problém jenom vstát z gauče, celé dny čumí do stropu, přeje si umřít, nedbá o sebe, tloustne, opíjí se, rezignuje. A ženská odejde, protože ona si přeci zaslouží repre frajera, co má horu peněz, šarm, pěstěný plnovous a tělo jako z katalogu. Ne trosku, co smrdí i z fotky a je zralá na psychiatra. A podle své logiky by udělala správnou věc - ona, krásná, aktivní a mladá, se přece s někým takovým nebude zahazovat.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ARGANNAH: Když to je pořád dokola. Jedna věc je chlap do nepohody, kdy mě podrží, já se z toho vyhrabu atd. Samozřejmě. Ale to jsou krize a životní prusery, které zákonitě přijdou, dřív, nebo později.

Druhá a zcela jiná věc je, že těch 30, 40, 50 kg ztloustnu a pak totálně rezignuju. S rodinou na lyže, kolo, brusle? Ani náhodou. Běhat a dovadet s dětmi? Neudycham. Sportovat chodí beze mě, voda, cundry, nic pro mě, já maximálně na horách třeba vařím, nebo se dovalim na lavičku na hřišti a tam sedím. Zjistím, že koupit hezké oblečení velikosti třeba 50 je zázrak, rezignuju. Vlasy nejlíp okudlam na květák s vozivenickem. Sex? Na ten už není ani chuť. Deprese zajidam zmrzlinou a ideálně začnu zarlit a drzkovat, že ten chlap o víkendu určitě ocumuje jiné cyklistiky v elastakach, dobytek. A to se táhne pár let. Když chlap něco takového vzdá, tak je to hajzl povrchní, kterýmu nejde o dusevno a podle mě opustil pro pár kilo? A správný chlap do nepohody zatne zuby a drží a drží, protože... Ehm... Jednou mě chtěl, tak mě teda má?

Všechno tak nějak vocud pocud. Sama v tom teď plavu ve spojení s enormně těžkou životní situaci a nemyslím si, že opuštění mužem hrozí. Pokud se to ale s ustalenim situace nepokusim nějak řešit, naopak do toho zabrednu hloub, rezignuju a začnou se totálně rozcjazet i naše zájmy, názory, celkove nastavení atd, tak tam už vidím hodně vysoké riziko, že ten vztah to nevydrží. Ne proto, že chlap je hajzl a neunesl pár kilo, ale proto že jsem se změnila příliš moc a příliš špatným směrem z původní kompatibility. Ale jako výmluva pro sebe sama, že on je vlastně povrchní šmejd, co si mě beztak nezaslouží, a to je jediný důvod celého průseru, to asi bude fungovat dobře, to jo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANNIKA: ANNIKA: To je všechno moc fajn a super, ale dlouhodobé vztahy se v podstatě redukujou na otázky typu "zůstane se mnou, když v těhotenství přiberu třicet kilo? Když budu mít autonehodu a budu na vozíku, okamžitě odejde? Vysere se na mě, když těžce onemocním a pár let budu vypadat příšerně? Nechá mě, pokud se stane něco hrozného a já budu pár let v hajzlu a v péči nejrůznějších terapeutů? Anebo je to chlap do nepohody, co se mnou zvládne dobré i zlé?"

Je jistě fajn, když se lidi hrozně moc přitahujou, ale vztah s podmínkou "vždycky už budeš tak krásná a sexy, jako teď", je živoucí permanentka pro rozvodové řízení. Jestli jde jenom o to, si zašukat, tak fajn, ale sama bych nikdy nešla do vztahu s mužem, který si klade nějaké specifické, obtížně splnitelné nároky na můj vzhled a podmiňuje jimi své setrvání ve vztahu. Ne. Buď mě chce takovou, jaká jsem, tedy i s nadváhou nebo se sklonem k ní, nebo ať si hledá jinou. A jestli jeví zájem jen ve světlých obdobích a v krizích si mě ani nevšimne, tak to není perspektivní partner. Já s Isch naprosto souhlasím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam