ARGANNAH: Když to je pořád dokola. Jedna věc je chlap do nepohody, kdy mě podrží, já se z toho vyhrabu atd. Samozřejmě. Ale to jsou krize a životní prusery, které zákonitě přijdou, dřív, nebo později.
Druhá a zcela jiná věc je, že těch 30, 40, 50 kg ztloustnu a pak totálně rezignuju. S rodinou na lyže, kolo, brusle? Ani náhodou. Běhat a dovadet s dětmi? Neudycham. Sportovat chodí beze mě, voda, cundry, nic pro mě, já maximálně na horách třeba vařím, nebo se dovalim na lavičku na hřišti a tam sedím. Zjistím, že koupit hezké oblečení velikosti třeba 50 je zázrak, rezignuju. Vlasy nejlíp okudlam na květák s vozivenickem. Sex? Na ten už není ani chuť. Deprese zajidam zmrzlinou a ideálně začnu zarlit a drzkovat, že ten chlap o víkendu určitě ocumuje jiné cyklistiky v elastakach, dobytek. A to se táhne pár let. Když chlap něco takového vzdá, tak je to hajzl povrchní, kterýmu nejde o dusevno a podle mě opustil pro pár kilo? A správný chlap do nepohody zatne zuby a drží a drží, protože... Ehm... Jednou mě chtěl, tak mě teda má?
Všechno tak nějak vocud pocud. Sama v tom teď plavu ve spojení s enormně těžkou životní situaci a nemyslím si, že opuštění mužem hrozí. Pokud se to ale s ustalenim situace nepokusim nějak řešit, naopak do toho zabrednu hloub, rezignuju a začnou se totálně rozcjazet i naše zájmy, názory, celkove nastavení atd, tak tam už vidím hodně vysoké riziko, že ten vztah to nevydrží. Ne proto, že chlap je hajzl a neunesl pár kilo, ale proto že jsem se změnila příliš moc a příliš špatným směrem z původní kompatibility. Ale jako výmluva pro sebe sama, že on je vlastně povrchní šmejd, co si mě beztak nezaslouží, a to je jediný důvod celého průseru, to asi bude fungovat dobře, to jo.