• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MARKYSHA: Viděla jsem to jako záznam:
    https://www.csfd.cz/film/248229-tlusty-prase/prehled/

Je tam hezky vidět, jak vypadá tlak okolí. Ale nechci věřit, že to tak je i chlapů nad 30.
    Kamarádi tě nezavrhnou kvůli tlusté partnerce. Zaměň tlustá za vegetariánka, příliš hubená, hysterická, afektovaná, žárlivá - normální baby, všechny úžasné, žádná dokonalá.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MARKYSHA: Nechce se mi tomu ani věřit. Připomnělo mi to tuhle divadelní hru a tam se mi zdálo, že je to divadelně nadsazené.
    Tlustý prase - Jihočeské divadlo
    https://m.jihoceskedivadlo.cz/porad/160-tlusty-prase

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi přítel vyrazil dech, že mě nechce seznámit s kamarády, protože by měli kecy, že jsem tlustá a že by o ně mohl přijít. A že si myslí, že o kamarádky jsem přišla taky kvůli tomu a že si vytvoříme okruh přátel a doporučoval mi nějaký jiný tlustý holky. Myslíte, že svět takhle funguje?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: A vlastně - můj masér to má podobné - jí jen od do ráno a večer. I paní, co uklízí.

Že když pracují, nemohou jíst, že by prý nefungovali.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ECLECTICA: Zeťak, hlavně kvůli práci, dělá venku, jakozě outdoor, ji v ještě kratším intervalu. Jí od 4 do 9. Tedy přesněji od 16 do 21. Mimo tento interval jenom pije. A taky mu to vyhovuje.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Aha, tak renonc je pět a sedmnáct:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: V podvečer ano :)
    A to mi pak stačí, líp se mi i cvičí.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Kurnik, a jíš v těch pět nebo ne?:-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: Počkej, sedm není pět,-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    A máš fakt v těch pět ráno hlad? Já do sebe dostanu jen sklenici vody a snídám až v práci...tak víc jak za hodinu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ECLECTICA: Mně vyhovuje jíst od 7,00 do 17,00 hod., snadno tím i shazuji.
    Bohužel aktuální životní styl (dojíždění do práce) to znemožňuje a myslím, že i to je svým způsobem jedním z důvodů, proč s tím tak bohuji.
    V pět se najím a už nemám hlad. Jak je to kolem sedmé, už lítají chutě.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CORNELA: já jsem právě četla, že je to pro dost lidí snesitelnější, než se muset dlouhodobě omezovat v tom smyslu, že jedí pořád malé porce.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MADIETTA: já netvrdím, že je to novinka, i když pro mě to nové je, nikdy jsem se nepídila po tom, jestli způsob, jak jím, je nebo není zdraví prospěšný, mně to tak vyhovuje dlouhé roky.

Nicméně to jde proti takovému tomu tradičnímu jez xkrát denně a po probuzení se hned nasnídej apod.

Spíš jsem se měla zeptat, jestli se s tím někdo setkal třeba v rámci doporučení nějakého odborníka na výživu, obezitologa apod.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ECLECTICA: V pracovních dnech mi IF velmi vyhovuje, 16/8, 20/4 v pohodě. O víkendech jím víckrát.
    Jen se mi za to, na nyxu, dostalo nevyžádané diagnózy PPP. :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ECLECTICA: No ja takhle normalne ziju :D. Snidam kolem 8h a veceri mivam kolem 17h, je to tak pro me pocitove optimalni.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ECLECTICA: ehm, objevila jsi Ameriku :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MADIETTA: ja nestacim zirat. pan je galantni protoze chce pustit peknou zenskou sednout, a ty si z toho vyvodis, ze jsi tlusta.. cmon!
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nevím, jestli se to bude někomu hodit, ale při obhajobě svých podivných jídelních návyků jsem se jala googlovat a narazila na způsob stravování, vhodný i pro snižování hmotnosti, který tomu odpovídá, v angličtině se mu říká "intermittent fasting" - jedním ze způsobů je, že člověk jí jen po dobu nějakých 6-8 hodin denně, cokoli chce, a zbytek hladoví a pije jen nápoje bez kalorií. Našla jsem i nějaké studie, podle kterých se lidem dařilo tenhle způsob stravování držet snáz než klasickou diet, u obézních to pomohlo se snižováním tlaku apod.

Slyšel o tom někdo něco? Až budu mít po víkendu víc času, mohla bych k tomu něco dohledat.

Jen dodávám, že nemám problém s obezitou a nepotřebuju ani shazovat, jen jsem chtěla zjistit, nakolik je můj preferovaný způsob stravování (jíst od rána do nějakých 12-14 odpoledne a pak šlus) špatný, jak mé okolí vždycky tvrdilo.

ZANNA
    ZANNA --- ---
    MADIETTA: Nemluv tak hnusně o sobě! A to ti říkám jako někdo, kdo k tomu má taky sklony.
    Jsi krásná, ikdyž tomu nevěříš. Ale to, že si vždy dokonale upravená, příjemná a oku ladící :-), to nepopřeš.
    (To břicho bychom shodit mohly, ale no a co)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam