• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZANNA: jo, je skvělé mít partnera, který mě miluje, má rád mé tělo, vzrušuju ho a nestydí se za mě.
    Pokud kulhá na poslední nohu a chce s tím něco dělat, ok.
    Protože řiznejme si, jak blbě se loví chlapi, když člověk není model "Koudyho modelka". (A takové uloví Koudyho, to je teda výhra :D).
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    ARGANNAH: Je to možné a omlouvám se za to. Zároveň doufám, že budu mít sílu to udělat, kdyby se mi to stalo. Nebudu nikoho ostuda. Vidím kolem sebe naštěstí spoustu příkladů (i obezity), že to není nutné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZANNA: fatshamming je ve společnosti tak moc silný a rozšířený, že se na ty lidi snad i přestávám zlobit.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MAR_TINA: Asi ano. Mám sotva nadváhu a někdy je to těžké. Pamatuju si jak extchánovci po mém porodu přivezli váhu a pokaždé chtěli, abychom se “všichni” převážili. Báli se, že budu po dětech tlustá jako moje mamka. Jenže on se bál i exmuž. Takže se mi možná jen vynořilo staré trauma.

Ja fajn, že má Markyshin přítel rád baculky :-) Za to bod nahoru. A kdoví, proč se bojí ji představit rodině. Spíš by potřeboval kámoše, co jsou v pohodě a nesoudí. Jen jsem doufala, že mezi “dospělými” už se to neděje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ZANNA: Jestli nechce, ať jde o dům dál, co nejdřív. - Tak ale on evidentně chce, místo toho, aby opustil Markyshu, napůl opouští své přátele a rodinu.

Myslím, že to není tak jednoduché, jak to kladeš - má pocit, že má důvody se obávat společenské ostrakizace, dost možná ty důvody jsou oprávněné, a přesto mu to stojí za to s Markyshou být. To je v podstatě obrovské vyznání lásky, které může ty strachy z reakce okolí totálně převážit. Je to samozřejmě o těch věcech, do kterých nevidíme, totiž jestli ho Markysha miluje, jestli ji to bolestně ranilo, jestli s ním i tak chce být, jestli je to v jiných ohledech fajn chlap - a Markysha se přišla zeptat "jestli svět takhle funguje", ne jestli ho má opustit. Mi to přijde nápovědné.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZANNA: ono je to těžké.
    Pokud se pán zamiloval do Markyshi, která je fakt hodně tlustá, přitahují ho pravděpodobně ženy obdobnývh rozměrů. To není nic jako "máš skvělou povahu, ale pár kilo navíc." To prostě musíš mít rád. Tedy dobře pro Markyshu.
    Ale neumí, bojí se vyjít před okolí. Je to smutný a zraňující, ale minimálně bych se o nějaký posun v uvažování pokusila.

ZANNA
    ZANNA --- ---
    ARGANNAH: Ne! Určitě ne! Jestli má už zkušenost, tak by naopak naopak mohl poučit.
    Jsou pravděpodobně ve fázi zamilovanosti, měla by být paní božská a ne se za ni stydět.
    Ano je to jeho problém a měl by ho vyřešit, někdo mu pomoct, ale mne by to hodně zranilo.
    Vlastně je to něco, čeho se bojím. Zamiluju se do chlapa, který si po čase najednou všimne, že jsem tlustá. Vždycky budu boubelka, prostě krev a mlíko (fuj) a nejde to přehlídnout. Jestli nechce, ať jde o dům dál, co nejdřív.

Tím k ničemu nenabádám.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARKYSHA: No, jestli s tím má mizerné zkušenosti, byla bych tolerantní. Jasně, je to smutné, depresivní, v mnoha ohledech nechutné, nicméně dala bych mu šanci, ať se sám s tou představou srovná. Třeba mu dojde, že kámoši jsou možná povrchní kreténi, a rodina po dlouhých měsících/letech zarytého odmítání vzájemných styků dostane po zásluze za vyučenou za to, že se chová jako banda ichtylů. Třeba to bude k něčemu dobré.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TESSS: rodině mě taky představit nechce, že prej poslouchal kecy na vzhled partnerky už minule.
    TESSS
    TESSS --- ---
    Markysa: normálně to nepíšu, ale coze, jako fakt? Kdyz nemá koule představit tě kamarádům, jak tě představí rodině? Ale asi na Tobě něco je, když s Tebou chodí. Btw párkrát jsem tě viděla, bydlíme nedaleko a není to tak strašný, jak furt píšeš. Hubena nejsi, ale vždycky jsi mi přišla fajn :) teď jen doufám, že jsi to pochopila jako pochvalu!
    ACKO
    ACKO --- ---
    MARKYSHA: to je to nejhnusnější, co jsem za dlouhou dobu slyšela. Fakt mě mrzí, že lidi jsou kvůli své váze i od svých nejbližších vystaveni takovým manipulativním kecům. Prosím ať tě ani nenapadne na chvíli uvěřit, že opravdu takhle to funguje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARKYSHA: to je od něj strašně moc zlý. :(
    Svět takhle nefunguje, kamarádi ho nezavrhnou, max si o něm budou říkat, že si našel tlustou prasnici (což taky bolí). Pokud jsou fakt idioti, budou se mu smát. Ale pořád s ním nepřestanou chodit na pivo.

To on má v sobě obludný strach a podléhá domělým společenským tlakům. Měl by s tím pracovat.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MARKYSHA: Viděla jsem to jako záznam:
    https://www.csfd.cz/film/248229-tlusty-prase/prehled/

Je tam hezky vidět, jak vypadá tlak okolí. Ale nechci věřit, že to tak je i chlapů nad 30.
    Kamarádi tě nezavrhnou kvůli tlusté partnerce. Zaměň tlustá za vegetariánka, příliš hubená, hysterická, afektovaná, žárlivá - normální baby, všechny úžasné, žádná dokonalá.
    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MARKYSHA: Nechce se mi tomu ani věřit. Připomnělo mi to tuhle divadelní hru a tam se mi zdálo, že je to divadelně nadsazené.
    Tlustý prase - Jihočeské divadlo
    https://m.jihoceskedivadlo.cz/porad/160-tlusty-prase

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mi přítel vyrazil dech, že mě nechce seznámit s kamarády, protože by měli kecy, že jsem tlustá a že by o ně mohl přijít. A že si myslí, že o kamarádky jsem přišla taky kvůli tomu a že si vytvoříme okruh přátel a doporučoval mi nějaký jiný tlustý holky. Myslíte, že svět takhle funguje?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: A vlastně - můj masér to má podobné - jí jen od do ráno a večer. I paní, co uklízí.

Že když pracují, nemohou jíst, že by prý nefungovali.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ECLECTICA: Zeťak, hlavně kvůli práci, dělá venku, jakozě outdoor, ji v ještě kratším intervalu. Jí od 4 do 9. Tedy přesněji od 16 do 21. Mimo tento interval jenom pije. A taky mu to vyhovuje.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Aha, tak renonc je pět a sedmnáct:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    AIJA: V podvečer ano :)
    A to mi pak stačí, líp se mi i cvičí.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ILLUZE:
    Kurnik, a jíš v těch pět nebo ne?:-D