POZITRON: ale to opět není o vůli, ale když už tak o nezodpovědnosti ke svému zdraví. Já jako obézní bývalý kuřák bych to řekla takhle - a je dobrý, jak jsi to dala k sobě, protože v obou případech je to problém závislosti - někdo má závislost silnější, někdo slabší. Někdo může být sváteční kuřák a pak si nezapálit půl roku, někdo může jíst jak dřevorubec a spálí to. To je jedna věc.
Druhá věc je to opět o prioritách - třeba teď třetí měsíc nekouřím, protože se mi to v hlavě přecvaklo, navíc mi to ulehčuje současnou situaci, ve které teď žiju. Hubnutí se teď nevěnuju, protože by mi to situaci neulehčovalo, ale ztížilo, nemám na to psychicky, potřebuju se vyhrabat ze sraček, ve kterých teď žiju. Když mě někdo vidí, může si podle Tebe říct - hele tlusťoch, línej, bez vůle, celý dny se válí a žere. Ale do hlavy mi nevidí a můj život nežije, takže nemůže vědět, že je to jinak, že jsem zůstala sama se dvěma dětmi, dvěma starými psy, kteří už jsou dementní a nezvládají vylučování, s exem o patro níž, ve zdemolovaném, chátrajícím bytě, od rána do večera v práci, kdy jedu, jedu, jedu a dost často se nažeru až večer, což je ovšem to nejhorší, protože to fakt člověk ztláská, co může, spím čtyři hodiny denně atd. atd. Což nepíšu proto, že se chci obhajovat, ani necítím tu potřebu, nic jsem neprovedla, ale jako příklad.
Jasně pak jsou zase případy, kdy jsou tlustí, nehýbou se, žerou kopce jídla - ale zase to není vůle, je to jejich svobodné rozhodnutí. Dokonce existujou už i v ČR placené stránky, kde se žena takto nezřízeně cpe a ještě se jí za to platí díky druhu fetišismu - zvaný feeder, feedee. Zase je to jejich věc. Nic mi do nich není, ani je neodsuzuju.