• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MANCA1
    MANCA1 --- ---
    LUCIASHECK:
    To nemá. Určitě nemá míň vody v 60 letech.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: V 60 letech uz ma clovek v tele taky vyrazne min vody atd...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POZITRON: Ve třídě teď 11 leté dcerky jeden kluk. Teď první třída mladší a my tam s mužem stáli a vytřeštěně zírali na klubko ale jakože fakt vyžraných dětí. Echt jedna holčička, která táhla kornout sladkostí málem velký jako ona.
    Teď jsem vyzvedávala dcerku na obědě - na jednu z těch echt oplácaných holčiček tam čekala babička a hned mezi dveřmi té jídelny jí sebrala aktovku a do ruky narvala čokoládový perník :-((
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: my jsme mívali svačinu po spaní. Což vycházelo nedlouho před odchodem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Ne, tam je jiný problém. Dost často to je u dítěte pokles cukru, děcko unavené a startovací. A to fakt nechceš - stát na každém rohu a řešit ječící unavené dítě.
    Dnes se děti dojídat nenutí, ale kolikrát to takhle vrátí děcko pološílené hladem.
    Protože na oběd nějaký chytrák dá haše a k tomu salát - strava musí být přede zdravá.
    Akorát že 95 % dětí do deseti let odmítají salát. Sní ti zvlášť nakrájené okurky, rajčata, papriku, do některých dostaneš i ten salát. Ale ne mix dohromady v misce.

Nezbylo, než se smířit s tím, že jsem na cestu domů měla vždy domácí makovky nebo rohlík, jablko... zlepšení stavu o 70 % a více...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POZITRON: Jsem závislý na sladkém. Navíc mám cosi jako sníženou vnímavost na cukr, takže abych cítil sladké, musí to být hodně sladké nebo toho musí být hodně. Dokázal jsem se vypořádat s kouřením, kouřil jsem cca 20 let a to až 6 krabiček denně a ze dne na den jsem přestal a nekouřím už cca 17 let. Alkohol mám rád a opět, snížená vnímavost na alkohol, takže toho musím vypít hodně nebo to musí mít hodně voltů. Ideálně, když je toho dost a má to grády. Ale dokázal jsem v průběhu dospělého věku přes 10 let v kuse abstinovat. Ale bez sladkýho, to je složitý. Tak si dávám pozor, abych měl aspoň pořádný výdej.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: myslela jsem prokleti v tom, ze komu sladky chutna, snadneji do toho ladovani se cukrem zahuci. :(
    mne treba moc nehrozi byt zavisla na sladkym, ale zase jsem byla roky zavisla na trave a jeden cas i na alkoholu. pokazdy psychicky, pomahalo mi to fungovat ve spolecnosti lidi. pro kazdyho je rizikovejsi neco jinyho.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A to si vemte, že moje tchyně je ročník 1954 a váží celý svůj dospělý život 48 kilo. I teď. Měří 155 cm. Pak jí vykládejte nějaké argumenty o tom, že nemůžete zhubnout. :/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Můj chlap na mě zpočátku hleděl, když mi cosi nabízel v autě, abych si to strčila do hlavy a já odmítla s tím, že v autě se nejí. Přitom on sám sundával přes dvacet kilo čokolád a nanuků zpucovaných při služebních cestách.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Ja som maturovala s 46kg a v dobe, keď som mala hraničný alkoholizmus (priemerne 3 piva denne), jedla smažák na obed, fajčila 20 cigariet denne a v noci nespala (kalila som) som vážila 52kg. Mala som sladkých 21-22, chodila na fildu a bola bohém. To nie je dospelá váha ženského tela. Dnes viac sedím, ale skoro nepijem, nefajčím, nemám auto, vláčim nákupy, jazdím mhd. V únoru som mala zatiaľ jedno malé pivo. No a váha je síce v norme, ale 50kg už fyziologicky nie je možných (pod 60kg som tiež roky nemala). Ak sa budeš upínať na nedospelú váhu, tak si budeš škodiť.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MONROE: Koľko si mala vtedy rokov?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARDAY: někteří z nás psy necvičí na pamlsky, ale to by asi u dětí neprošlo :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAR_TINA: Njn, tohle je individualni. Nektere deti hladove nespolupracuji a maji zaseky. Tak je uplacis jak psa :D ale myslim, ze ani k tomu neni potreba brumik
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARDAY: doma mi to přijde v pohodě, protože je doma, v kuchyni, v případě extra ochočeného tvora u stolu a jí PO PŘÍCHODU.
    Já mám pocit, že svině je ta fixace na jídlo při cestě. Na bagetu, sladkost a kafe u benzínek jsme odvykala roky. To se blbě odbourává a do budoucna čeká ta hora stánků, okýnek a večerek se sladkostma.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAR_TINA: Opravdu? Vzdycky? To nevim :) u nas je to celkem bezne. Ja teda necpu dite po ceste domu, kterou mame asi 100 metru. Ale hned po prichodu svacinu chce. A vetsinou je to prave sance, ze sni i neco zdravejsiho, protoze fakt ma hlad :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: jo toužila jsem po kapesným a z prvního (10 kč/týdně) jsem si šetřila na ... studnetskou pečeť.

Jsme na sladký, hodně. Kdybych mohla mámě zpětně poradit, co se mnou. Nezakazovat, ale nekupovat. Po snídani věnovat sladkou tečku - kostičku čokolády, bonbon, kousek ovoce, kakao.
    Ve období školy chystat pořádný odpolední svačiny do sladka, který by na mě doma čekaly. Tvaroh s ovocem a medem, pudink s ovocem, takový ty sladký zdravý buchty, co se dneska pečou, jabka nakrájená. Kecy, ať si dojdu do sklepa pro jabko fungujou, jen pokud není po cestě babička a miňonky. :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    U nás doma to bylo takový celkem normální. Že by do mě vyloženě někdo cpal čokolády, to ne, sladkosti jsem dostala občas, ale ne nijak často, sem tam byla buchta/bábovka, ale nebylo to pravidlem, nicméně cestou do ZUŠ mi táta kupoval zpravidla vždy sladkou sváču ve formě tyčinky/zákusku...bylo to docela odmala. A za podměnu jsem chtěla do McD's na Happy Meal :).
    Ale jinak rodiče moc vinit nemůžu, snažili se mě směrovat, já se naopak těšila na to, až budu dospělá a budu moct sníst brambůrků a sladkostí kolik chci (ha ha...)...takže v určitý moment, když jsem měla kapesné, tak jsem si nakoupila, co jsem chtěla a nafutrovala se tím.

A cukr je pro mě doteď velkej nepřítel a závislost. Rozhodně taky nepomohlo to, že moje dietaření začalo už někdy ve 12, takže střídavě hubnu a tloustnu už třeba 18 let.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    STARDAY: blbě se zeptám - opravdu? Vždycky? Jsi si jistá? nebo se to stane párkrát, pomůže jídlo a pak už má dítě návyk? U mě ty návyky na něco dobrého vznikají strašně rychle, odhadem 10x rychleji než na sport.

My jsme to neměli. Nikdo cestou ze školky nekousal (fakt mám dobrou pamět). Navíc ty svačiny jsou dneska lepší a učitelky jsou takové vlídnější a víc a přitom mile to do nich cpou (info od spolužačky - učitelky v MŠ).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: nojo, ale kdo na začátku vymyslí toho brumíka prvně?

Fakt je, že těch lákadel je moc, všimli jste si třeba počtu zmrzlinových stánků u cest? Já když v létě jedu 100 km po okreskách, potkám jich třeba 12. Na začátku léta si zajedu do nějaké superzmrzlinárny, překopečkuju se (u mě 3-5) a pak už po tom netoužím.
    S dětma na výlet bych snad volila vojenský prostory a v autě zatemněná okénka.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MAR_TINA: Je docela bezny, ze maj deti po ceste domu hlad. Ve skolce maj spiustu vjemu a vydeje, jenom ta socialni interakce je pro ne dost narocna a nemaj tam takovej klid na jidlo jako doma. Takze po svacine potrebujou doma nebo na ulici dalsi svacinu no :) a hladovy dite = nespolupracujici dite. A samozrejme existujou i jine svaciny nezsladkosti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: Když si ho muž koupí a nechá otevřené v lednici dokážu si vagonek telekinezí přemístit do mé pusy i když na něj zírá a na mě zírá a najednou je fuč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam