• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---

ILLUZE: je máma dvou malých slečen. Co by si ty holky odnesly do života, kdyby máma každý večer nandala na talíře jim a tátovi a sama by okusovala hlávkový salát nebo pila tramín?
    Že úděl ženy je nejíst, aby byla úspěšná ve společnosti. A kolotoč diet přeskočí na další generaci.

A kdyby tam seděl syn, tak by žil v přesvědčení, že je úplně normální, že holky nejedí, aby se mi líbily. A která večeří a je tlustá, je nemožná.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    COWBOY: a zároveň je to jeden z oněch obtížně dodržitelných způsobů udržování váhy. (Nechám na tobě, přemýšlet proč.) Ty jsou taková běžná příčina, proč se člověk vrátí ke starým návykům vedoucím k obezitě. Protože je nenahradil rozumnýma a udržitelnýma.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: ano, také jsem kdysi jedla jen do 17,00 či 18,00 hod. - dnes to reálné není, snažím se to jakž takž držet do 19,00 hod.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    COWBOY: Sorry, ale to je alkoholismus jak vyšitej :D
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Mám kamarádku, která jí jenom do 15 hodin a pak už jenom pije. Ale klidně i 2 lahve vína. A váhu si drží.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: a tak to máš pravdu, to je taky kapitola sama o sobě ,-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ILLUZE: víno tě odvodní a tělo má pak potřebu zadržet víc vody.
    Co jsem přestala pít alkohol, mám stabilně v průměru o kilo méně, než jsem mívala.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Já jsem si ke třicetinám šla do Erharta pro dortíky a tvářila jsem se, že to mám na oslavu...jakože ve VÍCE LIDECH.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: a jedla si dřív normálně? Já tak od 15 ne.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: ne... ověřeno opakovaně
    měla jsem to tak i dřív, jen to třeba nebyla ta dvě kila
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: nemůže to být důsledek těch nízkosacharidových období?
    Po ukončení pokus na sobě s omezením sacharidů a celkového příjmu mi taky naskakovala kila z čehokoli a trvalo to pár let, než sem se srovnala.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: já si dám 2-3 dcl vína a mám 2 kg nahoře - nekecám
    a začne mi lítat cukr v krvi a nutně to potřebuji druhý den zajíst sacharidy
    no a už se znovu vezu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: teď jím... a myslím, že dost slušně... ale je to jen díky tomu, že jedu na režimu stravování typu "sacharidové vlny"
    což v mém případě neznamená, že bych jedla bez příloh libové kuřecí - viz místní klub Rádi jíme
    ale holt si nedám bramborovou kaši, ale zeleninové hranolky...
    a taky si v určité dny nedám donuty, které upeču rodině
    sklenka vína je tak na kvartál
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: popsané "prasení" zvládám bez přibírání na váze, i větší prasení.
    Ale nehubnu, to to musím snížit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: hele, ani ne prasit…
    prostě moci si dát 2-3 x týdně sklenku vína... dopřát si na oslavě kus dortu a večer s dětmi kousek čokolády

od čtyřicítky nahoru to u ženské, pokud intenzivně necvičí minimálně 3-4 krát týdně a nebo nemá fakt dobré geny, to prostě asi reálné není...
    nebo minimálně nemám kolem sebe někoho podobného
    a už vůbec ne s mou diagnózou - v tomto okruhu lidí jsem z nich vlastně nejmenší - a sám víš, že drobek opravdu nejsem
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Jako myslíš rok v kuse prasit?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: půl roku, rok...
    mně i bylo řečeno a z osobní zkušenosti vím, že to tak je - abych nepřibírala, musela bych se uzavřít prostě doma nebo jít do hodně nudné práce na zkrácený úvazek
    u mne klasický stres v kombinaci s tím EBéčkem prostě dělá peklo štítnici a pak tedy jedu

na stranu druhou se utěšuji, že minimálně konečně po těch letech znám příčinu... a když se rozhlédnu kolem sebe - tak to se fest počítá
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Co to je dlouhodobě?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    COWBOY: tuhle jsme si s kolegyní říkaly, jestli je to fakt už tak v kelu, že se už v životě nebudeme moci dlouhodobě chovat jinak, než si hlídat režim, aby váha obratem nereagovala :(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LUCIASHECK: Strik si dělám na chalupě při práci. Po pivu mi těžknou nohy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam