• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: nemáš pravdu. Navíc zejména u žen je 80 procent hubnutí ve stravě, nikoli v pohybu.

Můj příjem za den nepřesáhne 1500 kcal, skladbu mojí stravy tvoří jen samé zdravé jídlo, při níže popsaném pohybu, a NEHUBNU. Pouze se udržuju.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LA_PIOVRA: Pri silovem treninku naviram svaly (nejsem silna jako Madietta, ale porad zvladnu vic, nez prumerna zena a podprumerny muz), na kole a na lyzich hubnu.
    Jedinym dukazem vedecke pravdy je experiment a pokud jim stejne, funguje mi to takhle.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: kravina v tom, ze o tom, zda se hubne nebo ne se hraje jinde nez jestli zvedas cinky, svistis na rotopedu, plaves nebo hrajes tenis.
    Kde se hraje: u bilnce prijem/vydej a jeji udrzitelnosti pro konkretniho cloveka tedy o tom, jaky zpusob nastaveni bilance je pro nej nejmin otravny nebo ho dokonce i bavi.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: s vetsinou naprosto souhlasim, s detaily bych polemizoval a nakonec tohle:

"S blížící se čtyřicítkou už vnímám víc potřebu prevence osteoporózy a taky důsledky sedavého zaměstnání – bolavá záda a jejich špatné držení. Vhodným cvičením je tady dobré posilování a to s vyššími váhami. To ale není cvičení, které má výrazný hubnoucí efekt."

Je naprosta kravina, tradovana (zejmena ve spojeni s zenami a zenami samotnymi) a ale vyvracena nekonecnou radou studii.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Kila netvoří osobnost. Tlustý člověk je v první řadě člověk | Heroine
    https://www.heroine.cz/spolecnost/2381-kila-netvori-osobnost-tlusty-clovek-je-v-prvni-rade-clovek
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ILLUZE: To teda máme dost podobně. V létě jsme hodně u vody, já chodím po lesích a děti lítají venku s kamarády, ale od listopadu do konce února sedíme všichni doma a akorát honíme děti od mobilů. Deskovky, filmy, počítačové hry, malování, keramika - a vyčerpávající snaha zabránit tomu, aby starší dcera propadla ze čtyřech předmětů. :D Dřív jsme v zimě jezdili každý víkend do bazénu, když nebyl nikdo nemocný, ale pak jsem si pořídila zdravotní problém, který mi to ne snad znemožňuje, ale hodně komplikuje.

Obecně je to v zimě s pohybem na pikaču. Všechno, co mě opravdu baví, v zimě nejde nebo se to komplikuje - hlavně proto, že opravdu hodně pracuju, a vyrazit do lesa obvykle můžu až po šesté nebo po sedmé. A to je už tma.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Já se poslední dobou dívám na televizi nejčastěji v pohybu a to nemyslím, že v autě. Tedy většinou to ani není televize, ale Netflix v mobilu. Jedu na kole, drepuju na bossu, makám na veslici a podobně. Ale chtělo by to ještě víc. Potřebuji víc dabovanych filmů. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: A víš, že jo? ,-)
    Teď je období, kdy hrajeme hry, skládáme puzzle, s mladší denně musíme trénovat (dysfatik) řeč a věci s tím související, starší se připravuje na gympl. Koupání mají na zahradě. Z té úplně nadšené nejsou, pokud jsem poblíž, protože to smrdí prací ,-)
    Na procházky je nikdy neužilo. Věčně máme nějaké rodinné akce, takže tam jsme opět jen provozní support. Plus akce s širokou rodinou od Prahy přes Moravu až na Slovensko. Nebo je vezmeme do jump arény, do kina, od jara jsou u nás pořád nějaké akce pro děti.
    Takže když sebou švihneme na ten gauč, tak jsme fakt rádi... A děti se potatily, takže milují filmy.

Možná někomu podobný životní styl se bude zdát nudný. Ale my, jak jsme oba dospělí permanentně obklopeni lidmi a vjemy, tak se nám už moc ven nechce. Jenže jak oba máme kolem sebe akční známé a kamarády, tak jsme nakonec stejně dotlačeni "k akci". Jen to nejsou moc pohybové aktivity. Těmi jsou děti vystavovány během pracovního týdne, plus jsou obě společenské, takže lítají s dětmi.

Vlastně jsi mi připomněla jednu situaci - tuhle nám děti vzala na noc babička. A pak se nás ptala, jak jsme si to volno užili. Bylo to skvělé - v deset jsme zalezli do postele a spali opět málem do desíti. V jedenáct jsme děti vyzvedávali...
    A mamka, jak nás a ten zápřah, ve kterém žijeme, zná, spokojeně zahlásila: "To jsem ráda... to jste si to užili nejlíp, jak šlo..."
    ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: já říkám pohyb, ne cvičení. To s těma dětma sedíte na gauči? SPíš ne, ne. Výlet, zahrada, procházka, v létě koupání nebo kolo, nějaké hry...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: mno jo... jenže to je právě pro nás společný čas s dětmi... plus pro mne třeba doba na praní a sušení (ne, fakt nesnáším přes týden ještě řešit po nocích prádlo), navaření a napečení na následující týden
    jakmile do toho vyčlením čas na cvičení, musím ubrat jinde a dohnat to jindy

protože co si fakt už po jistých zkušenostech nedám vzít, je čas 2-3 hodiny na NIC - i když to je jen čučení do bedny nebo čtení nebo procházka o samotě bez nějakých fyzický výkonů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: tak vidíš, to je dobrý.
    Zacvič si 3x týdně doma 20 minut u detektivky a je to.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Tak výlet ještě zvládnu :) - i když už plánuju trasy do 20 km a beru zřetel na celkové převýšení (přece jen do kopce funím trochu víc). Obecně se o víkendu myslím hýbu furt stejně - buď jedeme na výlet (což v našem pojetí znamená kolem 15 km pěšky v lese) nebo na chalupu (kde lítám kolem baráku a zahrady).
    LA_PIOVRA: Já chodila primárně cvičit kvůli tomu, abych nepřibírala a abych se i po čase zvládla ohnout a zavázat si tkaničky (hodně zjednodušeně řečeno). Výpadek cvičení je myslím jedna z příčin plíživého nabírání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POZITRON: budu na to dnes myslet, kancelář potřebuje vyluxovat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAR_TINA: ja se takhle dokopu do uklidu. beru ho jako prilezitost k pohybu a o dost min se mi pak prici. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: doufám, že odolám takovému útlumu.
    Potřebuju fungovat a nechci ve věku x zjistit, že nezvládám zahradu nebo výlet, protože jsem dokoukala 18 řad tv seriálu.

Já mám pocit, že lidi podceňují víkendy, tam je hodně prostoru pro pohyb a odpočinek zároveň. Vždyť není nutné se potit v tělocvičně, aktivit je spousta.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WERKA: tak budiz utechou, ze to, zda cvicis 1x, 2x nebo 0x tydne je, ceteris paribus, z pohledu "cilem je snizeni hmotnosti" prakticky irelevantni.
    AIJA
    AIJA --- ---
    WERKA:
    Tak to máme stejně:-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    WERKA: jj, je to tak, mám teď období cvičení 2x týdně:) doufám, že to udržím nějak dlouhodobě:)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNIKA: Já teda mám jen jedno dítě (tč. už dospělé), ale když byl úplně malý, tak jsem zvládala celkem bez větších problémů cvičit jednou týdně, když pak byl ve věku pubertálním, tak i občas dvakrát týdně. Teď je z domu, takže mělo přijít období, kdy se budu moci věnovat sobě... A ono houby - resp. věnování sobě vypadá tak, že si dřepnu s knihou nebo ke kompu, příp. koukám na detektivku v televizi :(.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: a cvičenka má k ruce početný personál, nebo jak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam