• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MADIETTA: pravda je, že když jsem se kdysi objednala k obezitologovi a 3 tejdny mu psala poctivě jídelníček, tak mi řekl, že jsem typickej exemplář, tlustá, protože jsem podviživená a v momentě, kdy jsem začala jíst podle jeho doporučení, kila šly dolu a to jsem měla pocit, že nedělám, než žeru...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: tak já bych myslela, že to bude mít vliv minimálně na formování postavy, když už ne na redukci hmotnosti, s tou jsem ani nepočítala. Začínala jsem s cvičením dvakrát týdně, to bylo málo, tak jsem přidala, nicméně jediný efekt je ten, že si můžu neustále zvyšovat váhy, ale vypadám jako blob furt.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Onehdy jsem sem dávala článek o tom, co všechno ovlivňuje tělesnou hmotnost skladbu (např. mj. i významné rozdíly v délce trávicího aparátu u různých jedinců). Ten energetický příjem uvedený na obalech potravin je proto velmi nespolehlivý údaj.

Obdivuju všechny, kdo jsou dlouhodobě schopní jíst pravidelně, v malých dávkách, etc. A ještě víc je obdivuju, pokud nevidí kýžený výsledek.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TESSS: děkuju, ale jsem a neotáčí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: ano, jsi absurdní. Tlouštíkům se říká, kdybys nežral a cvičil, nebudeš tlustej. A ty mi řekneš, jseš tlustá, protože nežereš a cvičíš. Prostě všechno se hodí, ať je to sebevíc absurdní.
    TESSS
    TESSS --- ---
    MADIETTA: ty ale opravdu nejsi tlusta, myslim, ze se za tebou spousta chlapu i zen otaci :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Prostě tlouštík si za to může vždycky sám. Buď moc jí, nebo jí sračky, anebo jí málo. tvl, doufám, že si uvědomujete, jak jste absurdní.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: bazal 1100 ma Atka Janouskova.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: fungujes bez vetsich problemu, protoze telo setri kde muze. Predpokladam, ze nedelas asi fyzicky narocnou praci ze by ses musela furt pohybovat a stat, jinak by to bylo neudrzitelny uplne.
    A fakt zvaz to probrat s nekym jinym, nez je nejakej jouda z netu (jsko ja, mysli;), ze jis ani ne 1200 a zvedas cinky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: vyplivnul mi to přístroj.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: většinou mám tak kolem 1500. :P
    bazál mám cca 1100.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: no vidíš, já tak funguju v podstatě trvale, bez větších problémů. Akorát přitom nehubnu, no. Kdybych si přidala na 1900 kcal, nejspíš bych za chvíli neprošla dveřma.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: jen si prehledla, kdyz jsem mluvil o "udrzitelne nastaveny bilanci". A jist necelych 1200 kcal denne a k tomu silove trenovat fakt neni nic, co by se dalo nazvat udrzitelny.

Kdybych byl ja zena, meril 170, vazil 75, bylo mi 40 a k tomu cvicil jako ty, jedl bych s cilem pozvolna hubnout placnu 1900 kcal, meril se, vazil a pripadne korigoval.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: jeste pro predstavu o tom, jak malej mi prijde tvuj prijem.
    Vazim 84 kg, nejakou formou sportuju 5x tydne (3x z toho silovej trening), a muj prijem je temer 4x vetsi (sic!). Netloustnu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: to si trochu odporuješ, ne? Jím málo = mám nižší příjem než výdej = měla bych hubnout jako vzteklá. Nějak ti ty poučky nevycházejí.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: hele, ja se fakt necejtim kompetentni, abych nekomu nastavoval zivot, jakkoli jsem doted mohl pusobit, ze znam pravdu hermenautu z veze ze slonoviny.

Co rikam vychazi z mych znalosti a hlavne zkusenosti z jejich aplikace, ktera u mne a dalsich (virbl, cinel) funguje.
    (a sorry, z toho co pises nabavam dojmu, ze aplikace tvych znalosti na sobe same ti neprinasi efekt, jaky bys si prala).

Jen si troufnu rict, ze kdybys tohle ukazala (nevim, kolik meris a vazis, mam pocit, ze znam tvoje fotky a neprijdes mi tlusta) nekomu, kdo kompeteni radit je, zdesil by se, jak strasne malo toho jis a ze mas jist vic (a nejake tuky hlavne). A pridal by neco o tom, ze sis telo nejspis dostala do utlumovyho rezimu, kdy setri kazdou kalorii tim, ze si cekani na tramvaj nepodupavas nohou a dokonce i pomamlu min mrkas.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LA_PIOVRA: ne, v tomhle případě není rovnice příjem a výdej zdaleka tak jednoduchá, jak mají radilové tvého typu pocit.

Můžu ti ukázat svůj typický jídelníček, takhle jím prakticky každý den, pořád. Ty mi jistě kvalifikovaně poradíš, jaký sračky z něj mám vyhodit. Třeba bych mohla přestat jíst úplně, žejo.

LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MADIETTA: No prave, ze je ve strave, souhlas. Je to rovnice, kde na jedny strane je prijem a na druhy vydej - a vetsine lidi snaci si jen udelat inventuru toho prijmu, cili vyhazet ze stravy ty nejhorsi sracky a u rady lidi, casto zen, ale i nekterych muzu se zbavit (ano, po kolotoci vsemoznych "zazracnych diet", buzeraci necitlivym okolim, navykama z detsvi atd. to neni takova prdel, jak by si nekdo myslel) navyku bud nezrat (skoro vubec) a prokladat to davkami jak pro slona.

MADIETTA: uz si chystam dlan na facky, ale jen jest nevim, zda pod slovem "si hlidat" rozumime to same.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A každý, kdo tu napíše, že přece jen stačí hlídat si příjem a výdej, by si měl dát pár facek a držet zobák.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BERUSKA_CA: co je efektivnejsi na nabirani svalu je jasne, nezpochybnuju.
    Ale nejak jsem si termin "hubnuti" v souvislosti se zdejsim spojil s cilenym ubytkem tuku, ne nikoli s jen a pouze ukazatelem na vaze.
    Jinak k vedeckemu experimentu by to jeste chtelo merit ten prijem a objem pohybem vykonane prace:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam