• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: já si nemyslím, že bych měla nerealistická očekávání. Jsem na svoje tělo zvyklá, nikdy jsem nebyla štíhlá a jsem s tím smířená. Úplně by mi stačilo dostat se na horní hranici normálu, klidně i pár kilo nad to, a pak si to udržovat. Zatím to je tak, že si sice udržuju, ale stále podstatnou nadváhu. A to se mi nelíbí, protože už jsem postarší osoba a ráda bych si udržela zdravé klouby a vůbec všechno.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    MADIETTA: Úplně bez urážky, ale přijde mi, že součást celé hubnoucí/udržovací akce musí být nějaká realistická očekávání. Třeba já osobně, ani vychrtlá, nebudu nikdy křehká víla. Mám široký ramena, hrudník, boky, velký prsa, prostě jsem robustní a velká. Navíc mám horší spalování a tendence se přežírat, takže je mi celkem jasné, že na vílu to prostě nikdy nedotáhnu. A je dost pravděpodbné, že ani svoji optimální váhu ne, protože to už bych tomu musela podřídit fakt úplně všechno, což nemůžu, ani kdybych chtěla.

Takže nehodlám mířit ani své váhové minimum a asi ani na optimum, počítám, že nejlepší možný výsledek bude tak optimum + 5, možná i + 10. A jestli se mi to povede, tak se budu tvářit sakra samolibě a budu se sebou hrozně spokojená, i když budu pořád větší a tlustší než víly a štíhlé ženy. A jeslti se mi v tu chvíli bude někdo vysmívat za tloušťku, tak se leda tak uchechtnu, že nemá ponětí, co tloušťka je.

Mířit na barbie by mi přineslo jen trápení, selhání a mizérii, tak proč si to dělat. Každej máme něco, no, a jestli to nejhorší, co se o mně dá říct, je, že jsem tlustá, tak to je ještě moc pěkný skóre :o)

Čímž samozřjemě nechci říct, že jsem strašně šťastná, že jsem tlustá a v ničem mi to nevadí, ale že prostě odtud potud, no. A že by někdo strkal do jednoho pytle holky s pár kilo navíc a morbidně obézní sotva se valící, to jsem fakt nikdy neviděla. A blbé kecy trotlů, pro které je tlustá každá, která má o deko víc než modelka Victoria's Secret (a i ty mají tuhle velký nos a tamhle zase moc velký zuby), v potaz teda neberu vůbec, holt někteří lidi jsou dementi, no.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: Jako ja jsem od malicka celkem dost cvicila, rodice se s tim moc nemazali:) vydrzelo mi to dost dlouho a jestli mne nekdo dokazal spolehlive odradit od pohybu, tak to jsou skolni telocvikarky. Gymnastika a volejbal na tvrdejch parketach. Navaluje se mi jeste ted. Jedinou pricetnou jsem zazila na prvnim stupni zakladky, dovedla mne k atletice a byla skvela. Jedina za 14let na ZS a SS. Nevim jestli maji nejaky specialni semestr na tema - jak znechutit zakum sport, ale jde jim to bajecne.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Špatný den?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LUCIASHECK: my měli na gymplu tělocvikářku s aprobací tělocvik-němčina a byla to šílená kráva.
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    LUCIASHECK:

Presne kvuli podobnemu pripadu ze stredni mam dneska dojem ze jakekoliv cviky nebo ukony ktere neslouzi k nutnemu presunu jsou neco co nepatri k projevum dustojne zijiciho tvora. Nedejboze aby ho u toho nekdo videl!
    Takze dneska uvazuji o tom koupit si behaci pas abych si odkroutila svych par km denne ktere mi ted kvuli HO chybi nekde ve skrytu a nikdo me u toho nevidel. Pomerne dost kynu a moc nevim co s tim nebot muj casovy plan je dost beznadejne vyplnen.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ještě horší je FTVS a zmařená kariéra v reprezentaci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LA_PIOVRA: tak já chtěl naznačit, že to je fakt jednoduchý absolvovat. u té chemie si tím tak jistej už nejsem, to bud taky ještě další sorta ujetejch tělocvikářů .)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LA_PIOVRA: Yess! Telocvik-zemepis a telocvik-chemie! Naprosty souhlas.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PALEONTOLOG: z meho pozorovani ti nejvetsi psychopati byvali telocvik - zemepis nebo telocvik - chemie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUCIASHECK: ono taky udělat na pajdáku výtvarku+tělocvik je diagnóza sama o sobě. a ano, jdou na to neúspěšní sportovci.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VALENTINA: Ja jsem si ze skoku pres kozu treba odnesla uraz patere, ktery mi na nekolik let znemoznil delat sport, kterej jsem do ty doby delala na prvoligovy urovni (a na nejmene trictvrte roku vetsinu dalsich). A jeste jsem za ten konkretni preskok dostala kouli. Kdo neudelal vymyk, ten byl za debila s moc velkou prdeli (ach jake prekvapeni, ze jsme ho pak udelali skoro vsichni, kdyz nam po x letech sikany konecne novej telocvikar vsem rozdal predem za 1 a vysvetlil techniku). Kdo si na zkouseni vybral nizkou kladinu misto vysoke, mel automaticky snizenou znamku. Beh na 2 kilometry u nas nebyla na jednicku schopna zabehnout ani atletka z Dukly, ktera soutezila na tratich od 800 do 3000 metru, protoze pica telocvikarka ho znamkovala podle dvoukilometrovych tabulek na 2,7km okruhu. V -10 nas jina telocvikarka vyhnala behat do parku, ackoliv na to nikdo nemel obleceni, protoze se nam to proste neobtezovala rict predem, odskakali to dva lidi zapalem plic. A tak podobne. Bohuzel narazit na skolu s dobrym a zabavnym telocvikem je porad jako narazit na jednorozce, s prijatelnym telocvikem to taky neni zadna hitparada. A tech mizernejch je az prilis mnoho, protoze prilis mnoho telocvikaru si skrze to neco kompenzuje.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Ono se to asi hodnoti jinak me (nejakych 56kg), kdyz na me nikdo nekouka blbe a te spoluzacce (150kg). Pokud na tebe cely svet vrha zlovestne pohledy, vede blby a nevyzadany kecy, opomiji, ze jsi chytra a neco umis (protoze kdybys byla chytra, nevypadala bys takhle - viz. prispevek nekde niz), tak pochybuju, ze bys usoudila, ze si cely svet muze trhnout nohou.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: U takovych debat se mi vzdycky vybavi, jak jsme s moji byvalou spoluzackou sly v lete po meste a lizaly zmrzlinu. Ja, normalni postavy: lide se mi divali do tvare, na obleceni, chlapi na prsa nebo na zadek a tvarili se uplne normalne. Ona, vysoka a sirsi nez delsi: clovek tem lidem uplne otevrene cetl ve tvari: “Proc to proboha zeres? Pripadas si malo tlusta?”
    Ja mela male/velke/hezke/nehezke vsechno mozne. Ona byla tlusta a nedisciplinovana. Tecka.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MADIETTA: Zase je potreba neverit kazdymu kretenovi, ktery si na tobe hoji ego, viz. doktor v Motole.
    Jenze ono je to u vahy tezky. Mozna kdyby se jiny lekar, ktery zpravu cetl, spravedlive dopalil, nehlodalo by to tolik.
    Ja mela taky zkusenost s takovym exemplarem. Nastesti to bylo jen profesni, vozil se po me, no strasne cloveka otravil a znechutil. Zasla jsem za zkusenym odbornikem, ktery mi vysvetlil, ze to byl zakomplexovany hnup a matlal, ktery se s chuti vozi po lidech. Znacne se mi ulevilo, ale vim, jak to umi nahlodat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: jo, to máš pravdu, ale na druhou stranu, já tohle všechno dělám taky, v podobných podmínkách jako máš ty, takže mi pak trochu štve, když mi tahle kamarádka řekne, jak je možný, že ty takhle žereš a nejsi tlustá, kdežto já jím míň a tlustá jsem. Ano, ale já už to taky nemám dávno zadarmo, taky cvičím 3x týdně, běhám, snažím se nežrat úplně všechno... v našem věku už to zadarmo fakt není, pro nikoho.
    a tělo nikomu nekomentuju, pokud se sám nezeptá na názor, to fakt nedělám.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAIMONIDES: cože?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MADIETTA: duševní
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VALENTINA: nijak. Pokud se tě někdo přímo nezeptá na názor nebo na radu, tak jeho tělo vůbec nekomentovat, a hlavně neusuzovat z jeho váhy na jeho povahové vlastnosti. Uznávám, že to poslední je těžký, protože to máme v sobě zakořeněno.

A ano, spousta obézních lidí "má rezervy" v pohybu a stravě. Dodržovat režim neboli "makat na sobě", jak lidé rádi říkají, je strašně náročné. Jako fakt si myslíš, že je pro mě hlídání stravy a každodenní nebo obdenní cvičení procházka růžovou zahradou, že je to něco, co dělám automaticky a nestojí mě to žádné úsilí? A to musím dělat při práci a péči o dvě děti. Představ si, že máš náročnou práci, rodinu, málo volného času. A chce se po tobě, abys do toho ještě nasadila náročný odtučňovací režim. Umíš si představit, že se člověku prostě a jednoduše NECHCE? A že na tom není nic odsouzeníhodného, že se mu nechce? Když se štíhlému člověku nechce nic dělat, tak nic nedělá, a nikdo nad ním nestojí a neříká mu, jaký je slaboch a ubožák.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAIMONIDES: ukaž mi jediný příspěvek, kde jsem napsala, že za moji tloušťku můžou zdravotní problémy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam