Děkuju všem za reakce!
Poezie toho výzkumu je v tom termínu "gender nonconforming". Poměrně rozsáhle jsem to googlovala a zdá se, že to neznamená nutně nic extrémního - je to celá rozsáhlá škála od transgenderů na jedné straně přes různé genderfluid, agender, nonbinary atd., až po, na té "nejměkčí" straně, lidi, kteří prostě neodpovídají fyzicky nebo psychicky ideálním charakteristikám svého genderu. Tzn. spadá sem nejen Ru Paul nebo Lana Wachowski, ale třeba i velká robustní žena/křehký štíhlý muž, žena, co nosí kravatu nebo muž, co chodí nalíčený, a tak podobně. Bez ohledu na to, jestli se tito dva identifikují nebo neidentifikují jako cis.
V zásadě to tím pádem znamená, že tak, jak to kladou autoři toho článku, jsme v podstatě gender nonconforming skoro všechny, co jsme sem psaly. Úplně bez ohledu na to, jak se identifikujeme.
Mám tím pádem dojem, že to, co píšete, se zdá víceméně potvrzovat můj názor, totiž že ten kauzální vztah bude primárně spíš obráceně. Tzn. že z jiné než štíhlé postavy plyne u ženy nějaký problém s genderovou identitou. A ten jejich původní závěr, že z minoritní identifikace plyne přejídání a nadváha, se mi jeví spíš jako druhotný (tzn. ne jako nepravdivý, určitě to takhle funguje taky, ale imho spíš sekundárně, v rámci zpětné vazby mezi už vytvořeným vztahem mezi nadváhou a vnímáním vlastního genderu).