• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    GALE
    GALE --- ---
    Zajímalo by mě, kolik lidí si ten rozhovor opravdu pustilo. O Sádle se tam totiž nedozvíme o moc víc než v tom petiminutovem traileru na Spotify. Paní dále mluví o své práci, projektech a i životě zpěvačky v době korony. Její projekt Hlasohled mě popravdě zaujal víc než samotný podcast a z jejího přístupu by se mohlo dost lidí poučit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Kdybyste to nevedeli, tak lide nas tlusty odsuzuji proto, ze jsme ekologicka hrozba, protoze toho sezereme tolik jako 5-10 normalnich lidi

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VRATENKA: tvl, to je fakt shitstorm par excellence. Naštěstí se tam ozývají i podpůrné hlasy, ale většina z těch idiotů fakt vůbec nepochopila hlavní poselství toho rozhovoru, ale jako vůbec.

Prostě když řekneš, že jsi se sebou smířená a že nechceš, aby tě lidi hejtovali za tvoje tělo, tak propaguješ obezitu a něco si nalháváš, tečka hotovo dvacet. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VRATENKA: mě vždycky může mrdnout z "dobře míněných" rad typu "stačí se nepřežírat a trochu se hejbat"
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ACKO: Ta představa, jak páchám děsný dobro, když někomu říkám, jak je tlustej, protože on to do tý doby určitě nevěděl, a teď díky mně konečně prozře a změní celý svůj život a zhubne a já si budu moc připsat další zachráněnou duši, je tak rozšířená, že se mi z toho chce blejt.
    ACKO
    ACKO --- ---
    VRATENKA: taky jsem četla diskusi, fakt mě to překvapilo, co ty lidi dokážou vyblít. Přitom ta ženská působí fakt příjemně a chce jen tak málo, aby ji nechali normálně žít. Zřejmě i to je moc.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    GALE: A na FB DVTV pod videem praktická ukázka toho o čem mluví :-/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hej, to vypadá fakt dobře. :) Díky za odkaz!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MARINNE: zajímavý. S autorkou jsem jako dítě jezdila na tábor a pamatuju si jí, protože už tenkrát byla jiná. Nedávno jsem s ní někde četla rozhovor, že na tom táboře byla brutálně šikanovaná/jednak byla už tenkrát silnější a druhak má tátu Alžířana nebo tak něco, už si přesně nepamatuju.../
    PressReader.com - Your favorite newspapers and magazines.
    https://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20170807/282548723361721
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Myslím, že by to tu mohlo viacerých zaujímať. Podľa slov autorky: “Jen chci jako autorka uvést věc na pravou míru - určitě nejde o propagaci obezity. Mezi ženami, které mluví, jich je řada s průměrným bmi, včetně např vrcholové sportovkyne, plavkyne, členky reprezentace. I ona slysela od trenérů že je tlusta a mělo to nasledky. Stejně bojují i ženy co jsou hubenej si než je ideal, mají malá prsa, velký nos... Atd. Podcast je o nátlaku být dokonalý a o problémech, které toxický body shaming může do života vnést.”

Začíná podcast Sádlo. Jak se žije dívkám a ženám, které nezapadají do stereotypů štíhlé krásy? | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...t-sadlo-jak-se-zije-divkam-a-zenam-ktere-nezapadaji-do-stereotypu-8398730
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Jak tak koukám tady na to psychologické okénko, házím zajímavé info: VZP začíná proplacet 7000 Kč za půl roku na sezení u vybraných psychoterapeutu. V Praze jich jsou mraky, tak nahazuju, myslím, že by nás to tu uzilo víc
    a je to dobrý implus pro ty, kdo o tom uvažují, ale ještě se nedokopali :-)

https://www.vzp.cz/...spevky/dospeli/prispevek-na-podporu-zvyseni-dostupnosti-psychosocialni-podpory
    MONROE
    MONROE --- ---
    Tyjo, kdyz to tak ctu..

S otcem jsem si zacala rozumet tesne pred smrti.
    Pro mamu a rodinu jsem ta divna. Obrati se jen kdyz neco potrebuji.
    Takze si jaksi ziju jako samorost a samotarka, ac lidi mysli ze kdyz zdravim toho a toho tak mam hodne pratel.
    Leda prd, mam nejlepsi kamosku 20let a to je moje asi vsecko.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ANNIKA: Tve deti maji stesti, ze mas zdravy rozum a nebojis se ho pouzit :) cist takove veci mi dela radost.
    A co by se stalo, kdyby se takove dite narodilo tem mym lidem? Matka mi to vysvetlila, kdyz me porad nutila se ucit to a ono a byt “tabulkove napred”. Pry by me jinak doma ani otec ani “babicka” nechteli.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    NIGHTFURY: Asi. Nevím. Každopádně ten přístup k dětem se naštěstí plošně mění.

Nasi si stojí za tím, že to dělali dobře a že to tak má být. A vnoučata mají rádi, ale holt namlatit se má už pulrocnimu miminu, když neposlouchá, ať z něj není spratek. To se nedá nic dělat.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANNIKA: Nemyslím si, že je to tak úplně generací. Někteří lidi mají děti, aby měli koho ovládat a komu rozkazovat, po kom se vozit.. a běda, jak to nejde podle nich.
    A pak ani nemají radost, když to dítě jde svou cestou a je na ní úspěšné a šťastné.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BERUSKA_CA: moje babicka byla v mnoha ohledech podobna a tohle je uz dost extremni pripad. myslim spis obecne, ze vetsinou to ty matky "delaji pro to dite" i kdyz casto uplne blbe a decku hlavne skodi... tohle je uz level uplne jinej a tam se asi tezko da mluvit o tom ze je to pro dite... i tihle lide JA JA JA existuji... moje teta je dokonaly priklad. vubec mi nevadi ze sem ji od pohrbu mamy nevidela.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KRISKA: Hodne jsem nad tim “myslela to dobre” premyslela.
    Babka to myslela dobre, kdyz matku porad napominala: “Nechovej ji, nesahej na ni, rozmazlis ji a bude z ni nezvladatelnej spratek” nasledovano: “Ja jsem ti to rikala!” V dobach detstvi nasi babky deti hodne umiraly, bylo to normalni. Nekteri lide pry detem do peti let nedavali jmena, kdyby nahodou...
    Jenze ona to zase az tak dobre nemyslela. Byla posledni z dvanacti deti, jedina holcicka. Trdy, skoro jedina. Pred ni se jedna narodila, ta jedenacta, a v roce zemrela. Kdyz se narodila dvanacta, jeji bratr plakal u kocarku a nutil vsechny prisahat, ze tahle neumre. Velmi se na ni upnul. Staral se o ni, vsechno smela, vsechno ji zaridil, cokoliv bylo potreba, za ni udelal. A tak si zvykla, ze ona ma na vsechno poskoky. Kdyz se ji narodila dcera, moje matka, automaticky mela funkci. Jeji jedine poslani na tomto svete bylo zajistovat, aby bylo dvanacte dite stastne. Matka ma takovou podrizenou povahu, cely zivot se snazila zavdecit, ale jak to u magoru chodi, at delas co delas, jen stupnuji naroky. Vydiraji, vycitaji, poplakavaji. Udelaji naprosto vsechno, aby bylo po jejich.
    Jenze pak jsem se narodila ja. Matka mela za ukol porodit dceru, dalsiho otroka. Pry chlapec by poslouchal pozdejsi manzelku a to se nehodi.
    Ukol tedy splnila, ale nejak blbe. Dite pozorovalo a premyslelo. Potlacit ho se proste nedarilo. Logicky tedy babka zahajila boj, ktery zahrnoval praktiky necestne a nesportovni. Mela to tezke, ale aspon svoji dceru donutila, aby se k diteti chovala odtazite. Aby na nej nemela ani cas, ani naladu.
    Zvenku to mohlo vypadat, ze matku chrani, kdyby nahodou dite neprezilo, ale ve skutecnosti tam byly uplne jine motivy.
    Kdyby jen nevedela jak projevit lasku k diteti, ale ona nechtela. U ni rozhodne platilo, ze sledovala vylucne jen sve zajmy.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VALENTINA: ja vim. ale nekdo kdo ti manupuje celym zivotem aby byl podle jeho na takovy urovni ze ani tu manipulaci nepoznas, to nechces
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MOODYCAT: jina liga ne, spis sport. neco jako cvrnkani kulicek vs. sportovni gymnastika. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam