• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MARINNE: Hrátky s jídlem jsou podle mě ta méně efektivní cesta (byť odvyknout od limonád a sladkostí jistě nikomu neuškodí). Ve chvíli, kdy se většina populace nehýbe, mizerně spí a šíleně se stresuje, můžeš dělat jaké změny jídelníčku chceš a bude to fungovat jen krátkodobě. Volba jídla a množství jídla je instinktivní, stres, únava a přepracování prostě dál povedou k mizerné volbě stravy a úpravy jídelníčku vydrží každému přesně do chvíle, než přijde tak vážný stresor, že síly vynaložené na sebeovládání budou potřeba někde jinde. Alkoholismus taky nevyřešíš tím, že víc zdaníš chlast - ten už je zdaněný až hrůza a Češi stejně lejou první ligu vesele dál.

Současný životní styl konečně nevede jenom k obezitě - vede k bezprecedentní epidemii duševních onemocnění, závislostem všeho druhu, rozpadu mezilidských vztahů, poklesu porodnosti atd. Nelze jeho důsledky házet na bedra špatných životních voleb jednotlivců a tvářit se, že vyšší cena piva nebo tyčinky Mars přestaví lidské životy od základů.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ARGANNAH: inak teda s tym sedenim v kancelarii na zadku sa holt nic moc urobit neda. Da sa to snazit kompenzovat, moze clovek vyrazat na vylety, chodit cvicit a ked ma stastie na poloosvieteneho zamestnavatela tak mozno aj stol s nastavitelnou vyskou na statie. Ale holt s pocitacom sa neda pochodovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MARINNE: a limonád.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    ARGANNAH: A neprekope sa vseobecna predstava “normalneho” jedla. Nic proti vepro-knedlo-zelo, ale to je tak na nedelny obed po vylete, nie bezne stravovanie cloveka so sedavou pracou co vsade dochadza autom.

Plus menej piva.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hubnout se nezačne, dokud bude většina populace sedět celý den v kanceláři na zadku. Libovolná fašo nařízení týkající se zdanění potravin s tím neudělají zhola nic.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Do Spritu ted zacali davat min cukru, tak mozna i to? Ale jo, taky mi chybi dalsi "zero" limonady.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: dík. hnusné to bude proto, že poděbradka samotná není dobrá :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Minerálky s umelými sladidlami existujú, ale sú hnusné. Také tie Poděbradky rôznymi príchuťami citrón, pomaranč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A zároveň je u nás na trhu velmi málo limonád jen s náhradními sladidly, tedy nula kaloriemi.
    Pro mě je pití s cukrem nepřijatelné, ale pokud mám chuť a dala bych si náhražku, jediná možnost je cola a snad kofola. Oranžové, žluté nebo průhledné lehce ochucené pití se sladidly nikde, tonic nikde.

----
    Já osobně si myslím, že situaci u nás hodně zhoršila masivní reklama snad Matonky na jejich báječné ochucené minerálky bez zlých sladidel. Ostatní značky se se sortimentem rády přidaly. Lidi si to dost vyložili jako v pohodě trochu sladká čirá minerálka, to je super na běžné celodenní pití. A celé rodiny mají pitný režim postavený na kilech cukru.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILINKA6423: A tohle je děsný průser. Už teď je problém koupit něco s normálním cukrem, který je sladký tak jak má, zasytí tak jak má a nepředstírá organismu, že v tom jídle vlastně nic nebylo a klidně si může dát takových deset porcí.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    LILINKA6423: Jasně, vyměníme cukr za něco ještě horšího. To je jasný že by to tak dopadlo no.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ALONSY: V UK to už funguje. Daň na cukr je tak vysoká, že v skoro nekoupíš limonádu jen s cukrem, bez umělého sladidla, určitě ne v malých potravinách. Když jsem byla těhotná a dělalo se mi špatně z hypoglykémie tak mě to dost sralo (tlustá nejsem).
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Nehanim boj s obezitou, to by bylo fajn, regulovat cukr (ale spíš ve smyslu maximálně kolik a v čem) by bylo Taky fajn. Jen to pripominani všem tlustým prasatum, že jsou tlustý prasata a brzo zhebnou, mi přijde poněkud nadbytečné. A že si tohle troufne politik zahlSit... To je teda mazec.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Po cukru se netloustne. Když se zdraží jednotlivé jednoduché suroviny, že kterých se dělají normálně domácí jídla, tak lidi začnou kupovat ultra sračky plné náhražek. A určitě zhubnou, to jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: a postihnes zemědělství, cukrovarnictví, potravinářství, lidi, kteří cukr potřebují a nejsou tlustí. A obézní muži s vysokým tlakem a cukrovkou budou dál pojídat uzeniny a vlašák a ještě si budou myslet, že to je v pořádku, když tam není trestný cukr.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MADIETTA: Imho by pro zacatek bohate stacilo, aby se nepridaval do potravin, ve kterejch tak nejak z principu nema co delat (viz treba glu-fru sirup v sunce a podobne)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: je to hovado, nicméně už dlouho přemýšlím o tom, jak by systemický boj s obezitou měl vypadat, a přísnější regulace cukru mi z toho vychází jako v podstatě nezbytná věc.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já taky. :(
    Masivní zdražení cukru by ale asi nikomu nijak zvlášť neublížilo.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Patrik Zandl ohledně žití s covidem do budoucna.

Hernajs, a to jsem toho chlapa měla vždycky ráda...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam