• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MADIETTA: Imho by pro zacatek bohate stacilo, aby se nepridaval do potravin, ve kterejch tak nejak z principu nema co delat (viz treba glu-fru sirup v sunce a podobne)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNIKA: je to hovado, nicméně už dlouho přemýšlím o tom, jak by systemický boj s obezitou měl vypadat, a přísnější regulace cukru mi z toho vychází jako v podstatě nezbytná věc.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já taky. :(
    Masivní zdražení cukru by ale asi nikomu nijak zvlášť neublížilo.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Patrik Zandl ohledně žití s covidem do budoucna.

Hernajs, a to jsem toho chlapa měla vždycky ráda...

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRISKA: moje matka většinu života jela narativ, že všechny problémy světa se vyřeší, až zhubne.
    Včetně toho, že ji její OSVČ práce dost nebavila, chtěla jít dělat něco jiného, ale nikdy nešla nikam na pohovor, protože "tam půjdu, až zhubnu". No, tak to jako OSVČ doklepala až do důchodu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    OLIII: me by zajimalo, jestli vubec existuje nekdo, komu vetsinu zivota nevycitali, jak vypada, ze je tlustej (i kdyz objektivne byl uplne normalni). Prijde mi, ze jsou dva mody - ty ses pekna, pujdes na miss, mohla bys byt modelka a skoro stejny dite posloucha podivej se na sebe, jak vypadas, moc jis, takhle te nikdo nebude mit rad... obe holcicky postavime ve skole vedle sebe a budou super kamaradky a budou vypadat uplne stejne... ta jedna sebevedoma krasavice, ktera si to odnese do dospelosti, ta druha tlusta a tudiz hnusna... a taky si to odnese do dospelosti... objektive obe holcicky budou stejny, subjektivne budou mit uplne odlisny vnimani vseho... je to fakt desivy...
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    OLIII: V generaci nad nami byla vaha spolecenskym kriteriem.
    “Jestli budes tlusta, nikdo te nebude mit rad!” Jsem poslouchala taky. Znamenalo to “nevdas se a kdo se o mne postara az budu stara?”
    Jenze ja mela ponekud kuraze, takze jsem napriklad babce, ktera s tim prudila fest odvetila, ze ona je hubena a presto ji nikdo nema rad :)
    Oni v tom videli svoje zajisteni na stari. A taky by byla ostuda, kdyby zrovna jejich dite se “nepovedlo”.

A ten pes mne pobavil, u nas se taky sledovalo i chudak zvire.
    OLIII
    OLIII --- ---
    MARINNE: Už je venku první díl a doporučuju si ho pustit. Mě to docela zasáhlo. V každým příběhu jsem si našla nějakou situaci, kterou znám, a samozřejmě bych mohla přidat ještě pár vlastních. Jednou mě z toho regulérně zamrazilo a na konci se mi z toho chtělo brečet. A to si ještě k tomu připadám nepatřičně, že to tak vnímám, protože jsem nikdy v životě nepřekročila ani BMI hranici nadváhy. To je strašný.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: tak to je víceméně podstata celého toho problému. Je vcelku jedno, co děláš a jak moc jseš v tom dobrej. Jseš tlustej, jseš nezajímavej a to, co děláš, určitě taky za moc nestojí.
    GALE
    GALE --- ---
    Zajímalo by mě, kolik lidí si ten rozhovor opravdu pustilo. O Sádle se tam totiž nedozvíme o moc víc než v tom petiminutovem traileru na Spotify. Paní dále mluví o své práci, projektech a i životě zpěvačky v době korony. Její projekt Hlasohled mě popravdě zaujal víc než samotný podcast a z jejího přístupu by se mohlo dost lidí poučit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Kdybyste to nevedeli, tak lide nas tlusty odsuzuji proto, ze jsme ekologicka hrozba, protoze toho sezereme tolik jako 5-10 normalnich lidi

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    VRATENKA: tvl, to je fakt shitstorm par excellence. Naštěstí se tam ozývají i podpůrné hlasy, ale většina z těch idiotů fakt vůbec nepochopila hlavní poselství toho rozhovoru, ale jako vůbec.

Prostě když řekneš, že jsi se sebou smířená a že nechceš, aby tě lidi hejtovali za tvoje tělo, tak propaguješ obezitu a něco si nalháváš, tečka hotovo dvacet. :/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    VRATENKA: mě vždycky může mrdnout z "dobře míněných" rad typu "stačí se nepřežírat a trochu se hejbat"
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ACKO: Ta představa, jak páchám děsný dobro, když někomu říkám, jak je tlustej, protože on to do tý doby určitě nevěděl, a teď díky mně konečně prozře a změní celý svůj život a zhubne a já si budu moc připsat další zachráněnou duši, je tak rozšířená, že se mi z toho chce blejt.
    ACKO
    ACKO --- ---
    VRATENKA: taky jsem četla diskusi, fakt mě to překvapilo, co ty lidi dokážou vyblít. Přitom ta ženská působí fakt příjemně a chce jen tak málo, aby ji nechali normálně žít. Zřejmě i to je moc.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    GALE: A na FB DVTV pod videem praktická ukázka toho o čem mluví :-/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Hej, to vypadá fakt dobře. :) Díky za odkaz!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MARINNE: zajímavý. S autorkou jsem jako dítě jezdila na tábor a pamatuju si jí, protože už tenkrát byla jiná. Nedávno jsem s ní někde četla rozhovor, že na tom táboře byla brutálně šikanovaná/jednak byla už tenkrát silnější a druhak má tátu Alžířana nebo tak něco, už si přesně nepamatuju.../
    PressReader.com - Your favorite newspapers and magazines.
    https://www.pressreader.com/czech-republic/mf-dnes/20170807/282548723361721
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    Myslím, že by to tu mohlo viacerých zaujímať. Podľa slov autorky: “Jen chci jako autorka uvést věc na pravou míru - určitě nejde o propagaci obezity. Mezi ženami, které mluví, jich je řada s průměrným bmi, včetně např vrcholové sportovkyne, plavkyne, členky reprezentace. I ona slysela od trenérů že je tlusta a mělo to nasledky. Stejně bojují i ženy co jsou hubenej si než je ideal, mají malá prsa, velký nos... Atd. Podcast je o nátlaku být dokonalý a o problémech, které toxický body shaming může do života vnést.”

Začíná podcast Sádlo. Jak se žije dívkám a ženám, které nezapadají do stereotypů štíhlé krásy? | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...t-sadlo-jak-se-zije-divkam-a-zenam-ktere-nezapadaji-do-stereotypu-8398730
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam